PV panelen kopen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Het kopen van PV panelen – zonnepanelen – is een slimme investering en een verstandige manier van geld besparen. Met een PV panelen systeem kun je namelijk al snel tot 1.143 euro per jaar besparen op jouw energierekening. Daarnaast spreken we niet van een terugverdientijd, gezien de de investering direct merkbaar is in jouw woningwaarde.

Vraag vrijblijvend een pv panelen offerte aan

10 PV panelen op een dak

Wat zijn PV panelen?

De term PV panelen wordt relatief vaak gebruikt, maar wat is het nou precies? De betekenis van PV panelen is als volgt: PV is een Engelse afkorting en staat voor Photovoltaic. Photo betekent licht en voltaic betekent elektriciteit. De term is daarmee een andere benaming voor zonnepanelen.

PV-cellen

Wanneer er gesproken wordt van een PV-cel of een fotovoltaïsche cel gaat het dus eigenlijk om zonnecellen. Een PV paneel wordt opgebouwd uit PV-cellen die aan elkaar geschakeld zijn en zo gezamenlijk energie opwekken. Lees meer over de werking van een zonnecel.

Eigenschappen van PV panelen

Een PV paneel van Zonneplan heeft een afmeting van: 170,8 x 113,4 cm. De oppervlakte komt daarmee op 1,93 m² en het gewicht is 21 kilogram. Dit paneel heeft een piekvermogen van 410 wattpiek (Wp). En is volgens ons, wanneer we naar de verhouding prijs/kwaliteit kijken, de beste keuze op dit moment.

Ben je benieuwd hoeveel PV panelen er op jouw dak passen? Vraag vrijblijvend een dakcheck aan en komen het binnen enkele ogenblikken te weten.

Offerte PV panelen aanvragen bij Zonneplan

Het aanschaffen van PV panelen is simpel door onze online offerte, de Zonneplan. In drie stappen weet jij precies wat de mogelijkheden zijn voor pv panelen op jouw dak.

  1. Doe de dakcheck: op onze site kun je de dakcheck aanvragen waar één van onze persoonlijk adviseurs bekijkt of je dak geschikt is voor pv panelen en hoeveel erop passen.
  2. Kort gesprek met de adviseur: hier wordt stilgestaan wat jouw wensen zijn, wat jouw verbruik is en of hier op korte termijn nog veranderingen in gaat komen. Denk bijvoorbeeld aan de overstap op elektrisch rijden.
  3. Verkrijg de uiteindelijke offerte: na het gesprek gaat de adviseur aan de slag met jouw offerte. Deze zit binnen afzienbare tijd in jouw inbox.

Zie hier de te nemen stappen van het aanvragen van de pv panelen offerte. In de offerte zelf zie je onder andere hoe de panelen op jouw dak eruit komen te zien, welke omvormer er wordt aanbevolen in jouw situatie en wat de te verwachten opbrengst per jaar is.

PV panelen van Zonneplan

Met al meer dan 125.000 installaties door heel het land is Zonneplan de #1 van Nederland op het gebied van zonnepanelen. En dat met een 9+ klantwaardering van meer dan 22.000 beoordelingen.

Bij Zonneplan werken we met één type PV paneel, die we in grote oplages inkopen. Hierdoor kunnen we deze panelen scherp in de markt zetten, wat ervoor zorgt dat wij de laagste prijs garantie kunnen bieden. Daarnaast bieden wij het beste zonnepanelenadvies, ook als dat betekent dat we nét dat ene extra paneel niet verkopen.

Zelf geïnteresseerd in het kopen van PV panelen? Vraag dan nu de dakcheck aan en begin met besparen met zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: