Een laadpaal kopen?

 • Gratis laden bij stroomoverschot
 • Gem. binnen 3 jaar terugverdiend
 • Live aansturing via app

Ontvang gratis Laadplan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal kopen?

Goedkoop en eenvoudig je elektrische auto opladen, dat zijn de grote voordelen van een eigen laadpaal kopen. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer jij jouw laadpaal gaat kopen. Zonneplan helpt je graag verder bij het kiezen van de juiste laadpaal thuis.

 

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Voordelen van een eigen laadpaal kopen

Ga je een laadpaal kopen? Dan bestaat de installatie van jouw laadpaal uit het plaatsen van de laadunit, het aanleggen van een elektrakabel naar de meterkast en uiteraard de aansluiting in de meterkast zelf. Dat klinkt misschien als veel werk, maar meestal is de installatie van een laadpaal binnen een dagdeel gereed. Bovendien heeft het kopen van een laadpaal veel voordelen.

Tot 10x sneller laden

Jouw elektrische auto via een normaal stopcontact opladen? Houd dan rekening met een laag laadvermogen van ongeveer 1,5 kW tot 3,7 kW. Het kan tot 24 uur duren voordat jouw batterij volledig vol is, afhankelijk van de grootte van de batterij en de snelheid waarmee het stopcontact stroom kan leveren. Een laadpaal is daarentegen speciaal ontworpen om elektrische auto’s snel en veilig op te laden. Jij kan jouw elektrische auto tot wel 10x sneller opladen.

De laagste laadkosten

Laad je bij een openbare laadpaal, dan liggen de laadkosten per kWh hoger dan wanneer je zelf een laadpaal naast je oprit hebt staan. Bij een normale openbare laadpaal betaal je gemiddeld € 0,36 per kWh. Kies je voor snelladen dan zijn de kosten zelfs €0,40 tot €0,80 per kWh. Terwijl je met thuisladen, in combinatie met Powerplay, gemiddeld slechts € 0,18 per kWh betaalt. Lees meer over hoe thuisladen met Powerplay van Zonneplan werkt.

Verhoogde woningmeerwaarde

Er zijn nog geen specifieke onderzoeken geweest, maar bij zonnepanelen zagen we hetzelfde gebeuren; een laadpaal verhoogt de woningmeerwaarde. Steeds meer mensen rijden elektrisch. Staat jouw woning met eigen laadpaal te koop? Dan is deze laadpaal een extra pluspunt voor jouw woning ten opzichte van een woning zonder laadpaal. De nieuwe bewoners besparen zo immers flink op de verbruikskosten van hun EV. Jouw woning wordt zo met een eigen laadpaal dus meer waard.

Milieuvriendelijk

Als je een laadpaal hebt, kan je jouw laadmoment afstemmen op de beschikbaarheid van groene stroom in het net, waardoor je minder CO2 uitstoot. Houd er wel rekening mee dat dit vooral geldt voor een slimme laadpaal.

Verzekerd van een laadplek

Met een laadpaal op je oprit kun je altijd laden wanneer je maar wilt. Je hoeft niet in de buurt te zoeken naar een beschikbare laadpaal. Je hoeft ook niet te wachten tot de accu van jouw EV vol is, zoals bij laadpalen langs de (snel)weg. Een eigen laadpaal is ook gewoon lekker gemakkelijk.

Een laadpaal kopen interessant?

Een eigen laadpaal: zijn er nadelen?

Het nadeel van een laadpaal kopen is de investering. Een laadpaal kost gemiddeld €1599 tot €1899 (all-in prijs, dus inclusief installatie). Leasen wordt soms als oplossing genoemd. Je betaalt de aankoop van jouw laadpaal dan niet in 1 keer, je betaalt alleen een vast bedrag per maand. Dit soort abonnementen, deze kunnen na verloop van tijd erg duur uitpakken. Daarom is leasen niet de voordeligste optie. Bovendien is vaak alleen een basisinstallatie inclusief. Je moet dan bijbetalen voor extra graafwerk, kabeltraject, boorwerkzaakheden en nog de eventuele verzwaring van je meterkast. Dit maakt leasen minder rendabel.

Goed nieuws! Ga je een laadpaal kopen? Dan kun jij de investering in jouw laadpaal terugverdienen! Hoe? Bespaar slim op jouw stroomkosten.

Zonneplan laadpaal installateur
Zonneplan charge

Spotgoedkoop jouw EV laden

Bespaar gemiddeld €18 op het volladen van jouw EV met stroom voor inkoopprijzen. Met een dynamisch energiecontract wisselt de stroomprijs per uur. De Zonneplan app laat jou precies zien wat deze prijzen zijn en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken. Zo heb jij volledige controle en kun jij jouw elektrische auto spotgoedkoop laden. Slim laden noemen we dat!

Investeer in een laadpaal: 16% rendement

Een slimme laadpaal: binnen 3 jaar terugverdiend

Dankzij slim elektrisch laden bespaar je enorm op je verbruikskosten in vergelijking met laden bij een openbare laadpaal. Hierdoor zijn de kosten voor de laadpaal inclusief installatie gemakkelijk terug te verdienen Ja, je leest het goed: terugverdienen! Klinkt te mooi om waar te zijn?

Jouw energiecontract bepaalt

De terugverdientijd van een laadpaal met een traditioneel vast energiecontract is 12,5 jaar. De terugverdientijd met een dynamisch energiecontract is 5 jaar. Kies jij voor slim laden met Powerplay, dan is de terugverdientijd van een laadpaal slechts 3 jaar.

 

Jouw eigen laadpaal kopen

Bespaar gemiddeld €610 per jaar

Slim laden bij lage stroomprijzen.

Beste deal gegarandeerd

Geen kortingen. Altijd de scherpste prijs.

Compleet thuis geïnstalleerd

Binnen een halve dag gemonteerd.

Koop de juiste laadpaal

Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal?

Laadvermogen

Hoe snel is de accu van jouw elektrische auto vol? Dit is afhankelijk van het laadvermogen van de laadpaal en het laadvermogen van jouw auto zelf. De zwakste schakel is leidend. Heb je een snelle laadpaal, maar een auto met een lage laadsnelheid. Dan is de auto bepalend; je hebt een lage laadsnelheid. Dit werkt ook andersom. Een auto die snel kan laden, maar een langzame laadpaal? Dan is de laadpaal de zwakste schakel en dus bepaalt de laadpaal jouw laadsnelheid. Kijk dus goed naar de laadvermogen van jouw EV in kW, het laadvermogen van jouw laadpaal in kW maar ook naar de benodigde aansluiting in jouw meterkast (1-fase of 3-fasen).

Auto aan laadpaal

Slimme laadpaal

Laden met jouw eigen laadpaal is goedkoper dan bij een openbare laadpaal. Kies bewust voor de laagste laadkosten met: het energiecontract met de laagste stroomprijs, een slimme laadpaal. Met een slimme laadpaal plan jij het laden precies tijdens de goedkoopste uren van de dag . De app helpt daarbij. Slimme EV-rijders met Zonneplan Energie besparen zo gemiddeld 35% op hun kWh-prijs.

vrouw gebruikt Zonneplan App om auto op te laden met laadpaal

Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een slimme functie die ervoor zorgt dat het stroomverbruik in jouw huis veilig wordt geregeld terwijl je auto wordt opgeladen. Het houdt voortdurend de stroomvraag van jouw huis in de gaten. Zijn er te veel apparaten ingeschakeld? Dan wordt automatisch het vermogen van de laadpaal verlaagd. Dit voorkomt overbelasting en zorgt ervoor dat je altijd veilig en zonder zorgen je auto kunt opladen.

Betrouwbare installateur

Een fout bij het installeren kan niet alleen de werking van de laadpaal beïnvloeden, maar kan ook ernstige gevolgen hebben voor jouw eigen veiligheid en die van anderen. Kies voor een betrouwbare en gekwalificeerde installateur. Waar let je dan op? De installateur is VCA-gecertificeerd en werkt volgens de NEN-3140 en NEN-1010 richtlijnen. De installateur heeft goede online reviews.

laadpaal installeren

Service en garanties

Je wilt er zeker van zijn dat alles op rolletjes loopt, ook na de installatie van jouw laadpaal. Het is daarom cruciaal om niet alleen te kijken naar de kwaliteit van de laadpaal zelf, maar ook naar de service die je kunt verwachten. Controleer dus hoe en wanneer de installateur bereikbaar is, maar bekijk ook de precieze garanties en garantietermijnen. Worden onderdelen wel vervangen onder garantie, maar moet je zelf betalen voor het monteursbezoek? Kortom, de service die je kunt verwachten na de installatie van je laadpaal is minstens zo belangrijk als de laadpaal zelf. Zorg er daarom voor dat je je huiswerk doet en alle informatie verzamelt voordat je een beslissing neemt. Zo kun je optimaal genieten van je elektrische auto en een laadpaal kopen zonder zorgen!

Zonneplan laadpaal installateur

Laadkosten zakelijk verrekenen

Kun jij jouw laadkosten zakelijk declareren? Controleer dan of jouw laadpaal of de bijbehorende app de juiste info registreert voor deze declaratie. Jouw werkgever kan je precies vertellen welke informatie nodig is voor jouw declaratie.

Bij de laadpaal van Zonneplan is dit mogelijk.

Zonneplan servicemedewerker

Laadpaal kopen en installeren

De Zonneplan-monteurs komen de laadpaal voor jouw elektrische auto bij je thuis installeren. Als de installatie klaar is vertellen onze monteurs alles over de werking van de laadpaal en de Zonneplan app. Uiteraard wordt alles netjes opgeruimd.

Van A tot Z geregeld

Jouw laadpaal perfect geïnstalleerd. Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.

Installatie door vakmonteurs

Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

Zonneplan collega'sZonneplan collega's
Geregeld van A tot Zonneplan

Hoe koop ik een laadpaal?

1

Laadpaal thuischeck

We kijken online naar de beschikbare ruimte voor jouw laadpaal. Hierdoor zien we snel en eenvoudig de mogelijkheden voor jouw persoonlijke laadpaal.

2

Eerst een telefonisch adviesgesprek

Jouw persoonlijk adviseur kijkt met je mee en je persoonlijke wensen worden in kaart gebracht. In een kort gesprek bepalen jullie zo samen het beste advies.

3

Jouw persoonlijke Laadplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. Onze adviseur neemt deze rustig met je door.

Wat kost een laadpaal?

Hieronder een overzicht van kosten waar je rekening mee moet houden en een algemene schatting van deze kosten. Hierbij gaat het om gemiddelde prijzen in de markt. Wil je een specifieke prijsofferte ontvangen voor de laadpaal van Zonneplan? Vraag dan een gratis laadplan aan.

tabel met de kosten van een laadpaal bij zonneplan

Ontdek wat onze klanten vinden

Geschikt voor jouw auto

De laadpaal van Zonneplan is geschikt voor bijna alle elektrische auto’s. Bekijk jouw merk en ontdek hoe onze laadpaal werkt met jouw auto.

Nieuws over laadpalen

Vier op tien EV-rijders was zonder eigen laadpaal niet elektrisch gaan rijden
Elektrisch rijden

Vier op tien EV-rijders was zonder eigen laadpaal niet elektrisch gaan rijden

In hoeverre is een eigen laadpaal een absolute voorwaarde om elektrisch te gaan rijden? Wij deden onderzoek!

Zonder eigen oprit wil een op drie Nederlanders niet elektrisch rijden
Elektrisch rijden

Zonder eigen oprit wil een op drie Nederlanders niet elektrisch rijden

Hoe groot is de invloed van een eigen oprit bij de keuze voor elektrisch rijden? Je leest het hier!

Zoveel bespaart EV-rijder met dynamisch energiecontract dit jaar
Elektrisch rijden

Zoveel bespaart EV-rijder met dynamisch energiecontract dit jaar

Een dynamisch energiecontract is bij uitstek geschikt voor EV-rijders. In dit artikel lees je hoeveel je dit jaar kunt besparen met een elektrische auto in combinatie met Zonneplan Energie!

Vier op de tien Nederlanders willen af van autobezit
Elektrisch rijden

Vier op de tien Nederlanders willen af van autobezit

In hoeverre is het nog nodig dat iedereen een eigen auto heeft? Wij vroegen het aan een panel van 2000 Nederlanders! Lees hier de resultaten.

Een op drie Nederlanders reed al eens elektrisch
Elektrisch rijden

Een op drie Nederlanders reed al eens elektrisch

Wij zochten uit hoeveel Nederlanders al eens elektrisch hebben gereden. Lees alle resultaten in dit artikel!

Zonder laadstress op EV-vakantie? Deze landen moet je kiezen!
Elektrisch rijden

Zonder laadstress op EV-vakantie? Deze landen moet je kiezen!

Op vakantie met een elektrische auto? Wij zochten uit welke landen er op dit moment het best voor staan!

Geld verdienen met je auto: zoveel kan V2G opleveren
Elektrisch rijden

Geld verdienen met je auto: zoveel kan V2G opleveren

Bidirectioneel laden of vehicle-to-grid: kun je er gebruik van maken en wat levert het op? Wij zochten het uit!

Dit zijn de meest duurzame tijden om je EV te laden per seizoen
Elektrisch rijden

Dit zijn de meest duurzame tijden om je EV te laden per seizoen

De CO2-uitstoot van elektrisch rijden verschilt per seizoen. Zonneplan zocht uit wanneer je het best kunt laden in de winter, lente, zomer en herfst!

Waarom kiezen voor een laadpaal met Dynamic Load Balancing?
Elektrisch rijden

Waarom kiezen voor een laadpaal met Dynamic Load Balancing?

Een laadpaal aan huis is een flinke energieslurper! Gelukkig is er Dynamic Load Balancing: met deze functie raakt de hoofdaansluiting nooit overbelast én is je auto in de kortst mogelijke tijd weer opgeladen.

Meeste EV’s in Almere, elektrisch rijden blijft achter in Limburg
Elektrisch rijden

Meeste EV’s in Almere, elektrisch rijden blijft achter in Limburg

In welke regio’s rijden de meeste elektrische auto’s? Zonneplan zocht het uit! Ontdek hier hoe jouw regio het doet.

Lees meer over...

Veelgestelde vragen over laadpaal kopen

 • Hoe koop ik een laadpaal?

  De aanschaf van een laadpaal begint vaak met een adviesgesprek. Het is namelijk belangrijk om te weten wat jouw voorkeuren zijn, welke elektrische of hybride auto je rijdt en wat jouw situatie is. Wil je een concrete offerte ontvangen voor een laadpaal? Vraag een gratis advies aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie en maken het beste laadplan voor jou.

 • Waar vind ik meer informatie over de laadpaal van Zonneplan?

  Lees meer over de Zonneplan Charge op de pagina over onze laadpaal of in de Zonneplan Service-omgeving, waar je onder andere de datasheet en gebruikershandleiding van onze laadpaal vindt.

 • Doet Zonneplan aan laadpaal aanbiedingen?

  Nee. Zonneplan doet niet aan kortingen of aanbiedingen, want je krijgt bij ons standaard al de beste deal. Weten wat die deal is? Vraag dan een gratis laadpaal advies aan.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs rondom het kopen van een laadpaal?