Zonneplan energiecontract

Het energiecontract met revolutionaire Powerplay aansturing

Reken af met terugleverboetes of andere heffingen. Met automatische aansturing verhoog je bovendien de winst van je zonnepanelen.

Powerplay PV
Alleen voor systemen met
Powerplay logo
Het energiecontract voor zonnepanelen

Zonneplan rekent af met
terugleverheffingen

 • Geen vastrecht
  verhogingen

  Lage maandelijkse kosten die gelijk liggen voor iedereen; of je nou wel of geen zonnepanelen hebt. Wel zo eerlijk.

 • Geen
  terugleverheffingen

  Zelf groene energie opwekken en belast worden met extra heffingen? Dat voelt niet rechtvaardig.

 • Geen
  opzegboetes

  Overstapboetes staan volledig haaks op de visie van Zonneplan. Onze dienstverlening is zo goed dat je nooit meer weg wilt.

Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Strategisch terugleveren

Zonnepanelen die meer opleveren dankzij Powerplay aansturing

Met de aansturing van Zonneplan Powerplay haal je volautomatisch het maximale uit je zonnepanelen. Je wordt beschermd tegen negatieve uurprijzen en helpt het stroomnet te stabiliseren. En het mooie is: je ontvangt maandelijkse Powerplay Bonus.

Bescherming tegen negatieve uurprijzen

Powerplay schakelt automatisch je omvormer uit bij negatieve uurprijzen. Zo hoef je nooit te betalen voor het terugleveren van je zonnestroom.

Nu beschikbaar voor compatibele omvormers

 • Zonneplan OneZonneplan One
 • Zonneplan OneOne Optimized
 • Zonneplan OneLater meer..

Benieuwd wanneer Powerplay beschikbaar is voor jouw omvormer?

Ontvang Powerplay Bonussen

Je helpt zo nu en dan automatisch het stroomnet te stabiliseren. Hiervoor ontvang je maandelijkse Powerplay Bonus. Dankzij Powerplay worden jouw zonnepanelen elk moment van de dag optimaal benut, volledig automatisch. Zo draag jij bij aan een duurzaam en stabiel elektriciteitsnet.

85% van de tijd goedkoper

Halveer je energiekosten
met inkooprijzen

Met Zonneplan krijg je toegang tot de marktprijzen voor stroom en gas. Zonneplan maakt daarbij geen winst op je verbruik. Zo ben je aantoonbaar goedkoper uit dan bij een vast of variabel energiecontract.

 • / kWh

  Inactieve gebruiker

  Je gebruikt je apparaten vrijwel uitsluitend op de dure momenten.

 • / kWh

  Normale gebruiker

  Je gebruikt je apparaten regelmatig op goedkope momenten.

 • / kWh

  Slimste gebruiker

  Je gebruikt je apparaten voornamelijk op de goedkoopste momenten.

Voor de gemiddelde stroomprijs hebben we het prijsplafond van 0,40 cent per kWh aangehouden.

Deze besparing biedt geen garantie voor toekomstige besparingen.

Met de Zonneplan app

Bij zonnepanelen
hoort live inzicht

Perfect inzicht via 4G

Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.

Slim met andere producten

Met de slimme koppeling in de Zonneplan App stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw zonnepanelen, laadpaal en energie. Alles overzichtelijk in één app.

Klanten waarderen
Zonneplan Energie
met een 9.2

Veelgestelde vragen over Zonneplan Energie

 • Wat is Zonneplan Energie?

  De elektriciteitsprijzen zijn, zoals we allemaal weten, abnormaal hoog op dit moment. Een dynamisch energiecontract van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doen we door jou stroom en gas voor inkoopprijs te leveren. En via de Zonneplan app helpen we je om je verbruik te verplaatsen naar de goedkoopste momenten met wind- en/of zonnestroom. Zo laat Zonneplan Energie jou profiteren van deze groene daluren.

 • Waarom is energie van Zonneplan zo goedkoop?

  Wij bieden onze klanten altijd een eerlijke prijs voor energie, direct van de markt. Zo bespaarden onze klanten in 2022 gemiddeld 31% op hun stroomprijs en 18% op hun gasprijs. Het mooie: bij veel stroom uit zon of wind ligt de stroomprijs het laagst. In 2022 waren daarom 83 uur met een negatieve inkoopprijs. De Zonneplan app helpt je hiervan te profiteren.

 • Wat is een dynamisch energiecontract?

  Energieleverancier Zonneplan geeft Nederlandse huishoudens toegang tot spotprijzen met stroomprijzen per uur. Een zogenaamd dynamisch energiecontract. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken of niet. De dure uren staan voor stroom uit gas- en kolencentrales en tijdens goedkope uren maken de zon en de wind de dienst uit. Zonneplan maakt van een dynamisch energiecontract een slim energiecontract door app functionaliteiten toe te voegen waarmee de klant inzicht heeft in de groene goedkope momenten, zijn verbruik hierop kan plannen en zo maximaal kan profiteren van betaalbare stroom.

 • Kan ik ook gas geleverd krijgen bij Zonneplan?

  Zonneplan biedt optioneel gas aan. Voor gas krijg je per dag een wisselende prijs. Een dagprijs voor gas loopt altijd vanaf 06:00 uur - 06:00 uur. Bovenop deze prijs komt een handling fee van € 0,08 per m³.

 • Heb ik een slimme meter nodig?

  Ja, voor Zonneplan Energie en verbruiksinzicht via de app is het nodig dat je een slimme meter hebt. De basis van Zonneplan Energie wordt gevormd door de Zonneplan app en de Zonneplan Connect. De Zonneplan Connect is een klein apparaatje dat je in de P1-poort van je slimme meter klikt. Deze leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app op elk moment van de dag kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

  Met een traditionele of digitale niet-slimme meter kun je bij Zonneplan het modelcontract afsluiten, maar dan mis je het inzicht van jouw verbruik via de app en betaal je mogelijk meer. Heb je een analoge meter en wil je een slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder.

 • Hoe werkt salderen en terugleveren met dynamisch energiecontract van Zonneplan?

  Met Zonneplan Energie salderen we, zoals het hoort, op jaarbasis. Je terugleververgoeding is afhankelijk van het moment van teruglevering, net als de prijs die je betaalt voor afname. Meer info vind je in ons artikel over terugleververgoeding bij zonnepanelen.

 • Wat is jullie prijs per kWh stroom?

  Bij een dynamisch energiecontract wisselen de stroomprijzen per uur. De prijs per kWh is opgebouwd uit de inkoopprijs, belasting, handelingsfee en btw.

 • Hoe werkt het prijsplafond bij Zonneplan Energie?

  Op Prinsjesdag maakte het kabinet bekend dat er per 1 januari 2023 een prijsplafond wordt ingevoerd op energieprijzen. Dat roept vragen op. Op de belangrijkste 5 vragen over het prijsplafond geven we in dit blog antwoord.

 • Hoe groen is stroom van Zonneplan Energie?

  Bij Zonneplan leveren we geen groene of grijze stroom. Stroom is namelijk niet altijd groen of grijs. Het aanbod van wind- en zonne-energie bepaalt de energiemix uit jouw stopcontact. Zonneplan betaalt niet voor GvO's om de stroom op papier te vergroenen. Volgens het stroometiket van de ACM verkoopt Zonneplan Energie daarom grijze stroom.

Lees hier meer vragen over Zonneplan Energie