Zonneplan Nieuws


1000e huurder Centrada profiteert van zonnepanelen

10 oktober 2019


Op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, vieren huurders uit de Deltawijk samen met woningcorporatie Centrada dat de 1.000e huurwoning van zonnepanelen wordt voorzien. Hiermee zijn de wijk en de woningcorporatie een voorloper in duurzame energie. Het feestelijke moment wordt officieel ingeluid door wethouder Elly van wageningen en directeur van Centrada Martine Visser.


Lees bericht >


Voor hoeveel zonnepanelen kiest Joyce?

14 augustus 2019De keuze voor het aanschaffen van zonnepanelen is de eerste stap. Maar hoeveel panelen heb ik nodig? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Ook blogster Joyce van Mamsatwork hield zich met deze vraag bezig. Haar dilemma:


Lees bericht >


Zonneplan innoveert met Voice Technologie in zonnepanelen

13 augustus 2019


Zonnepanelen die naast het opwekken van zonne-energie ook positieve energie geven. Klinkt onmogelijk toch? Maar niets is minder waar. Zonneplan introduceert pratende zonnepanelen op basis van Voice Technologie. Hierdoor kunnen zonnepanelen vanaf vandaag opgewekte complimentjes geven.


Lees bericht >


Zonnepanelen kopen of huren?

12 augustus 2019

Zonnepanelen huren

Heb je geen geld op jouw bankrekening staan of doe je liever wat anders met jouw spaarcenten en wil je toch profiteren van zonnepanelen? Slim, en dat kan! Wij laten in dit geval onze klanten de zonnepanelen financieren met een duurzame lening. Een huurcontract is ook een optie, maar dit kent een aantal risico's en is te duur. In dit artikel vertellen we je waarom.


Lees bericht >


10 handige tips om gemakkelijk energie te besparen

29 mei 2019

Heeft u al zonnepanelen of denkt u er overna? Met deze 10 eenvoudige bespaartips kunt u in ieder geval direct starten met het (nog meer) verlagen van uw energierekening!


Lees bericht >


Zonneplan trotse sponsor van het “Zonneplan Racing Team” tijdens de Young Solar Challenge

4 mei 2018

6 technasium leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord nemen deel aan de Young Solar Challenge 2018 als het Zonneplan Racing Team. De competitie draait om innovativiteit en uitdaging, waarbij teams een zonneboot moeten bouwen. Met deze boot delen ze mee aan vier verschillende wedstrijden waarin ze moeten racen tegen andere middelbare scholieren. Omdat alle teams met hetzelfde model boot racen moet het team dus erg detailgericht zijn tijdens de bouw van de boot en moeten zij de elektrische systemen optimaal benutten.


Lees bericht >


Zonneplan introduceert de gepersonaliseerde omvormer

29 maart 2018

Er is een nieuw tijdperk aangebroken waarin klanten op verschillende manieren hun product kunnen personaliseren. Gepersonaliseerde chocolade, schoenen, onderzetters of legpuzzels. Het zijn slechts voorbeelden van hoe de markt er huidig uitziet. Ook wij zien dat sinds de doorbrak van mass customization de vraag naar gepersonaliseerde producten echt op gang is gekomen.


Lees bericht >


Zonnepanelen aanschaffen in de winter = profiteren in de zomer

28 januari 2018


Voor de zonnepanelenbezitters is de winter niet echt de beste periode van het jaar, zou je zeggen. Er ligt een dikke laag sneeuw op de panelen en er is in de maand december ook weinig zon te bekennen. Maar de lage opbrengsten in de winter, worden in de zomer rechtgetrokken.


Lees bericht >


Doetinchem: dakenrijk en zonnedom

28 november 2017


Lees bericht >


2017 Zonneplan wint FD Gazelle Award voor derde keer op rij

17 november 2017

Winnaar FD Gazelle award 2017 Zonneplan

Zonneplan is bekroond met een Zilveren FD Gazelle Award. Op 16 november 2017 vond de uitreiking plaats te Deventer in de categorie middelgroot. Het bedrijf is hiermee voor het derde jaar op rij één van de drie snelst groeiende bedrijven. Elk jaar worden per regio de snelst groeiende bedrijven onderscheiden door het Financieel Dagblad (FD).


Lees bericht >


Prijs en subsidie van zonnepanelen zorgen voor meeste twijfel

14 november 2017

Waar twijfelen Nederlanders over bij de keuze in zonnepanelen? Prijs en subsidie zijn veel voorkomend. Laat mij uw twijfel wegnemen.


Lees bericht >


Zonneplan realiseert het grootste zonnepanelendak van Nederland

29 augustus 2017

Als bedrijf van de toekomst zetten wij een grote stap extra richting een duurzamere wereld. Naast de focus op de particuliere markt realiseren wij huidig één van onze grootste zakelijke projecten sinds het bestaan van Zonneplan.


Lees bericht >


Wethouder Jan Atze Nicolai opent Zonneplan winkel in Leeuwarden

11 juli 2017

Afgelopen vrijdag heeft de wethouder duurzaamheid Jan Atze Nicolai de Zonneplan winkel officieel geopend. Inwoners kunnen in de winkel terecht voor persoonlijk advies over zonnepanelen. Met deze maatregelen kunnen huishoudens profiteren van een lagere energierekening, daarnaast draagt u een steentje bij aan het milieu. De winkel is te bezoeken aan Ruiterskwartier 127 in het centrum van Leeuwarden.

Smiley face


Lees bericht >


Wethouder Guyt opent Zonneplan winkel in Sittard

27 maart 2017

Afgelopen vrijdag opende de wethouder van duurzaamheid Ruud Guyt de deuren van de Zonneplan winkel. Inwoners kunnen in de winkel terecht voor een persoonlijk advies over zowel zonnepanelen, als woningisolatie. Met deze maatregelen kunnen huishoudens profiteren van een lagere energierekening en een steentje bijdragen aan het milieu. De winkel is te bezoeken aan de Limbrichterstraat 12 in het centrum van Sittard.


Lees bericht >


Stap 1 van een Tiny House: ontspullen!

6 januari 2017

In de eerste blog over Wendy en Timothy heeft u kunnen lezen over hun plannen om een Tiny House te gaan bouwen. Inmiddels is de basis klaar en is afgelopen week ook het staalframe geplaatst! Wij vroegen Wendy en Timothy Hoe ze eigenlijk hun spullen willen opbergen in zo’n kleine woning. Wendy gaf ons het antwoord, en dat lees je in deze blog!


Lees bericht >


Zonneplan winnaar FD Bronzen Gazelle Regio Oost

15 november 2016

Zonneplan is voor het tweede jaar op rij winnaar van de FD Gazelle Award. Op 15 november 2016 vond de uitreiking plaats in Deventer voor de regio oost (Overijssel, Gelderland en Utrecht). Zonneplan mocht deze avond de FD Bronzen Gazelle Award in ontvangst nemen in de categorie middelgroot en is hiermee een van de drie snelst groeiende bedrijven in haar klasse. Elk jaar worden per regio de snelst groeiende bedrijven onderscheiden door het Financieele Dagblad (FD).


Lees bericht >


Leven op een paar vierkante meter: Tiny House!

14 november 2016

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met het verduurzamen van hun huishouden. Van afval scheiden en minder stroom verbruiken tot zonnepanelen of een warmtepomp: alle beetjes dragen natuurlijk bij aan een beter milieu. Er zijn mensen die het nog een stuk grootser aanpakken. Nouja, grootser is misschien niet altijd de goede benaming. Wendy en Timothy hebben namelijk besloten hun eigen kleine, verplaatsbare woning te gaan bouwen: een Tiny House!


Lees bericht >


Zonneplan wint FD Gazelle Award

7 november 2016

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad een onderscheiding uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ook dit jaar heeft Zonneplan een FD Gazelle Award gewonnen en zijn we genomineerd voor een FD Gouden Gazelle! Mogen we ook de Gouden Gazelle Award in ontvangst nemen? Dat horen we tijdens de uitreiking op dinsdag 15 november in Deventer!


Lees bericht >


Terugblik: Dag van de Duurzaamheid 2016

13 oktober 2016

​Wat was het een mooie en zonnige dag! Deze week stond volledig in het teken van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Na een goede voorbereiding stonden de Zonneplanners maandagochtend klaar in de startblokken: op naar een dag vol bewustwording!


Lees bericht >


Opening zonnepanelenwinkel Nijmegen

12 oktober 2016

Als startschot van de verduurzaming van Nijmegen opent Zonneplan de deuren van haar zonnepanelen concept store. Inwoners kunnen in de winkel terecht voor een hypermodern zonnepanelenadvies. Zaterdag 15 oktober om 10.00 uur wordt aan de Passage Molenpoort 6a de winkel feestelijk geopend. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze zonnepanelen belevenis zelf te ervaren. Voor de eerste 20 bezoekers tijdens de opening staat er een goodiebag klaar!


Lees bericht >


10/10: Dag van de Duurzaamheid

7 oktober 2016

Nog een paar dagen tot de Dag van de Duurzaamheid. Een dag die in het teken staat van de steeds grotere duurzaamheidsbeweging in Nederland, waar steeds meer mensen een steentje aan bijdragen. We zijn al een eind op weg, maar er is nog zo veel meer mogelijk! Daarom is het goed om daar op deze dag even bij stil te staan.


Lees bericht >


Camera, licht, actie!

21 september 2016

Bij de installatie van zonnepanelen komt best wat kijken: monteurs in uw huis, op het dak én aan de koffietafel. De meeste installaties worden binnen een halve dag afgerond. Maar, deze week vond er een installatie plaats die toch wat meer tijd kostte!


Lees bericht >


Op zoek naar de beste zonnepanelen

20 juli 2016

Er worden maar weinig zonnepanelen in Nederland zelf geproduceerd. Daarom reikt de zoektocht naar de beste zonnepanelen wereldwijd. Er is niet lang voor nodig om te ontdekken dat er één land de absolute wereldmarktleider is op het gebied van zonnepanelen productie. In 2015 werd er 56 gigawatt aan PV installaties geproduceerd. (bron: Bloomberg Finance LP 2016) Maar liefst 73% vindt zijn oorsprong in China. Maar betekent dit dan dat alle technologie uit China komt?


Lees bericht >


Zonneplan opent eerste zonnepanelenwinkel

29 mei 2016

Als startschot van de verduurzaming van Ede opent Zonneplan voor het eerst de deuren van haar winkelconcept. Inwoners kunnen in de tijdelijke winkel terecht voor een virtueel zonnepanelenadvies. Vrijdag 3 juni om 12.00 uur wordt aan de Grotestraat 12 de winkel feestelijk geopend door wethouder duurzaamheid Leon Meijer. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze zonnepanelen belevenis zelf te ervaren.


Lees bericht >


Verwarrende brief Belastingdienst

14 april 2016

Heeft u zonnepanelen aangeschaft bij Zonneplan en heeft u de btw teruggevraagd of hebben wij uw btw-teruggave afgehandeld? Het kan zo zijn dat u in de afgelopen weken onterecht bericht heeft gekregen van de Belastingdienst om btw-aangifte te doen.


Lees bericht >