Besparen

Zonneplan introduceert: de Zonneplan Mekkerstekker⚡

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
29 maart 2023

Vandaag breiden we ons assortiment uit! Na zonnepanelen, een dynamisch energiecontract en slimme laadpalen kun je bij Zonneplan nu ook terecht voor de Mekkerstekker! Wederom een product dat we volledig zelf hebben ontwikkeld en dat jou gaat helpen je energiekosten te verlagen. Nooit meer onnodig stroomverbruik en nooit meer discussies met je huisgenoten: maak kennis met de Mekkerstekker!

Nadat we in november 2021 live gingen met Zonneplan Energie hebben ongekend veel Nederlanders de stap gezet naar deze vorm van dynamisch energie verbruiken. De reacties zijn in de regel dan ook lovend: lagere energiekosten, meer inzicht in het verbruik, het gevoel eerlijke tarieven te betalen én aantoonbaar minder CO2-uitstoot! In de vele gesprekken die we de afgelopen tijd met onze klanten hebben gevoerd kwam echter één kritiekpunt herhaaldelijk terug. Daar speelt de nieuwe Mekkerstekker nu op in.

“We doen het samen”

“Wat we veel zien is dat één persoon binnen het gezin sterk gefixeerd is op het energie besparen. Diegene bepaalt wanneer de wasmachine en de vaatwasser aangaan en wanneer de elektrische auto opgeladen wordt. Alleen, wanneer huisgenoten het hier vervolgens niet zo nauw mee nemen, dan leidt dat tot irritatie”, aldus Dorien Hilarius, innovatiespecialist bij Zonneplan. Volgens haar is het belangrijk dat het hele gezin samen achter het dynamische concept staat om optimaal te kunnen profiteren van lage uurtarieven.

“Vooral ouders geven aan het vervelend te vinden om steeds de discussie met hun kinderen aan te moeten gaan. ‘Nu heb je lang genoeg achter de PlayStation gezeten!’ De Mekkerstekker neemt die taak nu op zich.”

Zo werkt de Mekkerstekker

De Mekkerstekker is als het ware een adapter die je tussen het stopcontact en de stekker van een specifiek apparaat plaatst. Je kunt er ook een stekkerdoos op aansluiten, dan detecteert de Mekkerstekker het verbruik van alle aangesloten apparaten. Wanneer er sprake is van langdurig hoog verbruik, dan grijpt de Mekkerstekker in. Middels de ingebouwde microfoon spreekt het apparaat je vriendelijk toe en verzoekt je het betreffende apparaat uit te schakelen. Via de Zonneplan app is in te stellen na hoeveel waarschuwingen de Mekkerstekker hard mag ingrijpen door de stroomtoevoer af te sluiten.

Met behulp van AI wordt het apparaatje bovendien steeds slimmer. Hij herkent de gedragspatronen van jou en je huisgenoten en kan op termijn ook anticiperen op ongewenst gedrag. Zet je zoon of dochter na thuiskomst van school vaak direct de tv aan? Dan waarschuwt de Mekkerstekker na verloop van tijd nog voordat ze de fout in kunnen gaan gaan. Het apparaat kan bovendien alternatief gedrag adviseren: “Ga buiten spelen”.

Mekkerstekker overbodig

Uiteraard namen we je maar in de maling! In de praktijk blijkt een Mekkerstekker helemaal niet nodig. De Zonneplan app helpt je juist energie te besparen. En waar we hierboven deden alsof het tot strijd tussen gezinsleden leidt, zien we juist dat het besparen verslavend werkt voor het hele gezin! In de app kun je dan ook zelf gezinsleden toevoegen, zodat iedereen inzicht heeft in de uurprijzen en wat je dat heeft opgeleverd!

Ben je nog niet bekend met Zonneplan energie, maar heeft het verhaal over de uurprijzen je aan het denken gezet? Ontdek dan meer over deze manier van energie beleven op zonneplan.nl/energie.

95 vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer