Besparen

Het verhaal van Ellen

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
19 september 2022

‘Maak er een spelletje van, daar wordt het echt heel simpel door!’ Ellen is nu zo’n 9 maanden klant van Zonneplan Energie en door er een spelletje van te maken weet ze flink te besparen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

De keuze voor Zonneplan

Omdat Ellen in een wat verouderd pand woont wilde ze graag een energieleverancier die haar duidelijk inzicht zou geven in haar energieverbruik. Zo kwam ze bij Zonneplan uit!

Eenvoudig beheren via de app

“Het werkt via de app”, vertelt Ellen. “In mijn meterkast zit een slimme meter ingeplugd.” Deze slimme meter, de Connect, leest alle verbruiksdata uit. In de app kan ze dit vervolgens zien. De prijs voor energie verschilt iedere uur, in de app kan ze precies zien hoe duur én hoe groen de stroom is op dat moment.

Optimale besparing door slim te plannen

Door slim vooruit te plannen maakt Ellen optimaal gebruik van de momenten dat stroom goedkoop is. Zo vertelt Ellen dat ze ‘s ochtend direct de app checkt op dagen waarvan ze weet dat ze een wasje wil draaien of gaat strijken. Ze kiest dan de goedkoopste momenten om dit te doen. Haar ultieme bespaartip? De wasmachine! Een grootverbruiker, maar door uitgestelde start te gebruiken en ‘m alleen te laten draaien op goedkope momenten weet ze flink te besparen.

Besparen een gezelschapsspel?

Omdat vrienden van Ellen ook gebruik maken van Dynamische Energie is het een onderlinge strijd geworden wie het goedkoopst uit is. Door er zo een spelletje van te maken wordt besparen echt heel simpel!

Wil jij ook besparen op jouw energierekening? Ga naar zonneplan.nl/energie

vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer