ZonnepanelenZonnepanelen
Slimme energieSlimme energie
ContactContact
088 020 3030Bereikbaar tot 20:30 uur
Bezig met laden...

Stap over op
Slimme energie


Stroom voor slimme uurprijzen

Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is.

Aantoonbaar voordeliger
Zelfs in de afgelopen maanden waarin de prijzen historisch hoog zijn, ligt de gemiddelde dagprijs van Slimme energie lager dan de gemiddelde energieprijs volgens het CBS.

Zonneplan App
Zonneplan Connect

Profiteer van groene daluren

Slimme energie van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doe je door slim gebruik te maken van waanzinnig goedkope stroom die dagelijks op sommige momenten beschikbaar is.

Slimme energie laat jou profiteren van de groene daluren.


Slim geregeld via de Zonneplan app

De Zonneplan Connect plug je eenvoudig in je slimme meter. Hierdoor heb jij op elk moment van de dag live inzicht in je verbruik én de ideale momenten om stroom te gebruiken.

Profiteer van slimme momenten
Gebruik écht groene stroom
Ga slim om met kostbare zonnestroom
1

Connect jouw slimme meter

Met de Zonneplan Connect in je slimme meter krijg je inzicht in je energieverbruik. Ontdek hoe je je stroom- en gasverbruik kunt verminderen.

2

Profiteer van slimme momenten

In de Zonneplan app zie je de de uurprijzen voor stroom. Verplaats bewust je stroomverbruik naar de voordelige uren en bespaar energiekosten.

3

Gebruik écht groene stroom

De app laat je elk uur zien hoeveel stroom er uit wind en zon komt. Zet op die momenten apparaten aan, verlaag je CO2-uitstoot en voorkom overbelasting van het net.

4

Ga slim om met kostbare zonnestroom

Heb je zonnepanelen? Dan voorspelt de Zonneplan app tijdens welke uren je panelen het meeste stroom opwekken. Zo benut je je zelfopgewekte zonnestroom optimaal.


Onze klanten zijn enthousiast.
Wanneer stap jij over?

Waarom zou je nog langer wachten met profiteren van wind- en zonnestroom? Onze klanten ontdekten al de voordelen van échte groene stroom uit zon en wind. Ze vertellen je er graag meer over.

Klantbeoordeling
9.4 / 10
17,495 reviews
  10.0
  Een enthousiast team

  Zeer tevreden! De aanleg is netjes gedaan en de dame en heren hebben alles netjes opgeruimd en schoon achter gelaten. Ook hebben ze de app uitgelegd waar we ook zeer tevreden mee zijn. Inmiddels hebben we ook de energie via zonneplan dus ik kan wel zeggen een zeer tevreden klant!

  J. Wapstra uit ZandhuizenAl 1 jaar Zonneplanner
  Klantervaringen
  10.0
  Het vriendelijke contact en de snelle afwikkeling.

  Alles was duidelijk. De installatie verliep vlekkeloos. Ik heb niets negatiefs te melden. Ook is de bijbehorende app inzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

  R. Dinnessen uit BoxmeerAl 2 jaar Zonneplanner
  Klantervaringen
  9.0
  Ik ben erg tevreden.

  Sinds kort heb ik ook de app gedownload en kan ik de boel eenvoudig monitoren.

  O. van der Drift uit LisseAl 1 jaar Zonneplanner
  Klantervaringen
  10.0
  Prima geregeld!

  Alles is prima geregeld bij Zonneplan en ook de app is super! Ik zie de energierekening al dalen, dus dat gaat de goede kant op.

  K. van Kuijk uit EindhovenAl 1 jaar Zonneplanner
  Klantervaringen
  9.0
  Het gaat fantastisch met mijn zonnepanelen!

  Ik hou bijna elke dag met de app mijn opbrengsten bij en vooral op zonnige dagen is dit erg leuk om te zien. De installatie ging bij mij thuis echt vlekkeloos en is helemaal van te voren doorgenomen, zodat alles helder was voordat de installatie echt begon. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor Zonneplan, omdat dit bedrijf ook echt luisterde naar wat ik wilde zonder andere bijkomende zaken aan te bieden.

  H. Kater uit BeekAl 3 jaar Zonneplanner
  Klantervaringen

Start met Slimme energie

Haal nóg meer uit je eigen zonnestroom of begin met profiteren van de energietransitie. Slimme energie heeft voordelen voor iedereen!

Aanvraag starten

Celine met de Zonneplan AppCeline met een zonnepaneel

Wek je geen eigen stroom op?

Dan profiteer je van de goedkope, CO2-arme stroom van windmolens, zonneparken en de zonnepanelen van jouw buren!


Altijd met de service van Zonneplan

Richard
 • Eindelijk écht groen

  Geen groene stroom meer voor de bühne. Kies de momenten met veel zon en wind uit en bepaal zelf hoe groen jouw stroom écht is.

 • Vast bedrag per maand

  Voor €6,25 per maand krijg je Slimme energie in eigen hand via de Zonneplan app. Je krijgt toegang tot uur- en dagprijzen voor stroom en gas.

 • Start en stop wanneer je wilt

  Stoppen met Slimme energie? Dat kan op ieder moment, zonder opzegboete. Kortom: probeer het gewoon eens uit! Je zit nergens aan vast.

Het is tijd voor Slimme energie van Zonneplan

Veelgestelde vragen over Slimme energie

 • Wat is Slimme energie van Zonneplan?

  Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Zet je apparaten aan op momenten met veel zon en wind en profiteer van écht groene en goedkope stroom. Met Slimme energie word je onderdeel van een spel waarin je wordt beloond voor het gebruiken van wind- en zonnestroom.

 • Is Slimme energie goedkoper dan een vast contract?

  Jouw verbruikspatroon bepaalt uiteindelijk de prijs. Wie uitsluitend stroom verbruikt tijdens de duurste uren van de dag zal niet per definitie goedkoper uit zijn. En wie bewust de momenten met veel zon en wind uitzoekt, zal meer besparen dan een gemiddelde gebruiker. Doordat er geen sprake is van marges, liggen de uur- en dagprijzen gemiddeld genomen wel onder de vaste contractprijzen.

 • Hoe kan ik overstappen op Slimme energie van Zonneplan?

  Maak je al gebruik van de Zonneplan app omdat je zonnepanelen hebt van Zonneplan? Dan kun je via diezelfde app eenvoudig overstappen op Slimme energie. Gebruik je de app nog niet? Dan stap je over via de website. Vul bovenaan deze pagina je postcode en huisnummer in en start je aanvraag.

 • Wanneer kan ik stoppen met Slimme energie?

  Als je om wat voor reden dan ook wilt stoppen met Slimme energie, kan dit op ieder moment. We hebben geen opzegtermijn en doen ook niet aan opzegboetes. Je kunt dus uitproberen of Slimme energie iets voor jou is, zonder dat je enig risico loopt.

Lees hier meer vragen over Slimme energie