EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3030Bereikbaar tot 20:30 uur

Nederlands slimste energiecontract

Verlaag jouw stroomkosten met
slimme uurprijzen van Zonneplan

Het geheim? Duurzaam opgewekte stroom is goedkoperGrijze stroom is er altijd, maar is vervuilend en duur.

Een slim energiecontract van Zonneplan stimuleert jou stroom te gebruiken bij veel wind en zonneschijn. Beter voor het milieu, het stroomnet en jouw portemonnee.Zonneplan laat jou weten wanneer het energienet draait op grijze stroom. Het moment om je verbruik slim te minderen.

Groen
Grijs

De slimme app laat
je profiteren van de
groene daluren

De Slimme energieleverancier

Het slimme energiecontract waarmee je zelf je besparing bepaalt

Zonneplan rekent geen vast tarief, maar stroom tegen uurprijzen. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken, of niet. Je betaalt jouw echte verbruik aan het einde van iedere maand.

 • / kWh

  Inactieve gebruiker

  Je gebruikt je apparaten vrijwel uitsluitend op de dure momenten.

 • / kWh

  Normale gebruiker

  Je gebruikt je apparaten regelmatig op goedkope momenten.

 • / kWh

  Gebruiker met EV

  Je gebruikt je apparaten en laadt je EV vaak op goedkope momenten.

De gemiddelde stroomprijs volgens CBS was de afgelopen drie maanden gemiddeld 60 cent per kWh.

Deze besparing biedt geen garantie voor toekomstige besparingen.

Beter voor iedereen

Slimme energie is
de sleutel in de
energietransitie

We stoppen met
. Alleen als de wind waait of zon schijnt, is er goedkope groene stroom beschikbaar. Erwin van tech platform RTL Bright legt uit waarom Slimme energie een cruciale stap is in de energietransitie.

Stap nu over op Slimme energie

Een slim energiecontract van Zonneplan biedt meer dan alleen dynamische energieprijzen. De Zonneplan app laat jou profiteren van de groene daluren.

Dynamisch energiecontract

 • Stroom voor de inkoopprijs per uur
 • 100% groene stroom
 • Optioneel: gaslevering per dag
 • Zonneplan regelt je overstap
 • Betaal elke maand je echte verbruik
 • Dagelijks kosteloos opzegbaar
Alleen bij Zonneplan

Slimme functies via de app

 • Gratis energiemeter in bruikleen
 • Live inzicht in actuele energieprijzen
 • Live controle over stroom & gas
 • Historische analyses en tips
 • Slimme notificaties en prijsalerts
Het slimst door de
Zonneplan Connect
Zonneplan Connect

Hoor het van onze
slimme klanten

Bekijk onze 19.124 reviews
9,2/10

Veelgestelde vragen over Slimme energie

 • Wat is Slimme energie?

  De elektriciteitsprijzen zijn, zoals we allemaal weten, abnormaal hoog op dit moment. Een slim energiecontract van Zonneplan biedt dé oplossing om jouw energierekening te verlagen. Dit doen we door slim gebruik te maken van waanzinnig goedkope stroom die dagelijks door zon en wind beschikbaar is. Slimme energie laat jou profiteren van de groene daluren.

 • Wat maakt een slimme energieleverancier slim?

  Groene stroom is veel goedkoper dan grijze stroom, maar het is er niet altijd. De Zonneplan app geeft je inzicht wanneer stroom waanzinnig goedkoop is en stuurt een Zonneplan thuisbatterij of laadpaal automatisch aan. Zo verlaag je jouw stroomkosten tot wel 50%.

 • Waarom is Slimme energie zo goedkoop?

  Slimme energieleverancier Zonneplan verkoopt geen energie, maar levert stroom tegen spotprijzen per uur. Zelfs in de afgelopen maanden waarin de prijzen historisch hoog zijn, ligt de gemiddelde dagprijs van Slimme energie lager dan de gemiddelde energieprijs volgens het CBS.

 • Wat is een dynamisch energiecontract?

  Slimme energieleverancier Zonneplan geeft Nederlandse huishoudens toegang tot spotprijzen met stroomprijzen per uur. Een zogenaamd dynamisch energiecontract. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken of niet. De dure uren staan voor stroom uit gas- en kolencentrales en tijdens goedkope uren maken de zon en de wind de dienst uit. Zonneplan maakt van een dynamisch energiecontract een slim energiecontract door slimme app functionaliteiten toe te voegen waardoor de klant maximaal profiteert van groene en betaalbare stroom.

 • Kan ik ook gas geleverd krijgen bij Slimme energie?

  Slimme energieleverancier Zonneplan biedt optioneel gas aan tegen dagprijzen. Een dagprijs voor gas loopt altijd vanaf 06:00 uur - 06:00 uur. Bovenop deze prijs komt een handling fee van € 0,03 per m3 en € 0,02 transportkosten per m3.

 • Heb ik een slimme meter nodig?

  Ja, voor Slimme energie en verbruiksinzicht via de app is het nodig dat je een slimme meter hebt. De basis van Slimme energie wordt gevormd door de Zonneplan app en de Zonneplan Connect. De Zonneplan Connect is een klein apparaatje dat je in de P1-poort van je slimme meter klikt. Deze leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app op elk moment van de dag kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

  Met een traditionele of digitale niet-slimme meter kun je bij Zonneplan het modelcontract afsluiten, maar dan mis je het inzicht van jouw verbruik via de app en betaal je mogelijk meer. Heb je een analoge meter en wil je een slimme meter? Neem dan contact op met je netbeheerder.

Lees hier meer vragen over Slimme energie

Start met Slimme energie

in 2 minuten geregeld!