Zonneplan Nexus thuisbatterij

Revolutionair rendement voor voorlopers

 • Gem. binnen 5 jaar terugverdiend
 • Direct verdienen met netstabilisatie
 • Voorbereid op afschaffing saldering
Nexus header
Zonneplan app

Je hebt gisteren €38,15 verdiend

34m ago

Nu beschikbaar,
de Zonneplan thuisbatterij

Automatisch verdienen aan netstabilisatie

Genereer volautomatisch inkomsten door stabilisatie van het stroomnet. Revolutie in technologie door Zonneplan Powerplay.

Gebruik zelf de allergoedkoopste stroom

De thuisbatterij die je huis écht begrijpt; automatisch goedkope stroom opslaan van het net of van je eigen zonnepanelen.

Een must-have voor de energietransitie

Het ene moment hebben we teveel groene stroom. Het andere moment moeten gascentrales bijspringen. Jouw thuisbatterij is de oplossing.

Revolutionair
rendement mogelijk
door Powerplay

Zonneplan Powerplay is het AI-gedreven energieplatform dat de complexe wereld van energiemarkten verbindt met jouw thuisbatterij. Hiermee worden op basis van real-time data volautomatisch inkomsten gegenereerd door netstabilisatie. Dit met één doel: revolutionair rendement. Zowel mét als zonder zonnepanelen.

Meer over hoe dit werkt
Powerplay app
Opladen..
€2,00
Voorspelling gebaseerd op modelanalyses
Onze prognoses voor klantverdiensten zijn zorgvuldig samengesteld op basis van historische marktprijzen, ervaringen uit eerdere installaties en een conservatieve kijk op toekomstige marktverwachtingen. Houd er echter rekening mee dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. De bovenstaande inschatting is gebaseerd op een Zonneplan Nexus thuisbatterij op basis van 15 kWh capaciteit.
 • 1 Jaar
 • 2 Jaar
 • 3 Jaar
 • 4 Jaar
 • 5 Jaar

Behaalde rendement in 2023

Op basis van de 15 kWh-thuisbatterij

Behaalde rendement in 2023

Het behaalde rendement van de Zonneplan Nexus thuisbatterij in 2023 op basis van 15 kWh capaciteit.

 1. Rendement uitsluitend op eigen zonnestroom van een gemiddeld Zonneplan zonnepanelensysteem i.c.m. een dynamisch energiecontract.
 2. Rendement zonder zonnepanelen, maar met uitsluitend gebruik van dynamische uurtarieven.
 3. Rendement via Powerplay, profiteer naast uurtarieven ook van andere energiemarkten.
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

73
670
1616
Laden op zonnestroomDynamisch Laden op uurprijzenZonneplan Powerplay

Bereid je voor op afschaffing van de salderingsregeling

Vooruitdenken loont! Met de thuisbatterij met Powerplay verdien je nu aan netstabilisatie. Na 2027, wanneer de salderingsregeling stopt, profiteer je bovendien van belastingvrij opslaan van je eigen zonnestroom. Stap nu in, dan profiteer je nu van maximaal rendement en gebruik je vanaf 2027 optimaal je eigen zonnestroom.

Meer over de thuisbatterij en zonnepanelen
Nexus
Nexus
Nexus
Nexus
Jouw thuisbatterij is de oplossing

Jij maakt de energietransitie succesvol

Maak maximaal gebruik van groene energie

We zien het steeds vaker: zonnepanelen die uitgaan en windparken die worden stilgezet. Zonde. Jouw thuisbatterij lost dit probleem op door deze groene stroom razendsnel op te slaan. Een win-win situatie: jij geniet van gratis stroom en het is beter voor het milieu door het nuttig inzetten van de groene energie.

Zet kolen- en gascentrales buiten spel

Is er een tekort aan stroom op het energienet? Dan springen grijze energiecentrales bij. Jouw thuisbatterij voorkomt dit. Jij verkoopt de stroom uit jouw batterij op deze dure momenten aan het net.

Technologie voor voorlopers

Krachtige techniek
gemaakt voor impact

Niet zomaar een thuisbatterij, maar high-end technologie voor voorlopers. Ervaar de kracht van ultiem laadvermogen en ongeëvenaarde accucapaciteit. De Zonneplan Nexus thuisbatterij is ontwikkeld met één doel: nu profiteren revolutionair rendement, later optimaal gebruik van je eigen zonnestroom.

Ultieme Laadsnelheid (10 kW)
Nexus inverter

Ultieme Laadsnelheid (10 kW)

Het revolutionaire laadvermogen van de Zonneplan Nexus thuisbatterij staat garant voor snelle energieopslag en -beschikbaarheid. Bij de juiste energieprijzen laadt en ontlaadt de krachtige thuisbatterij van 10 kW op vol vermogen met één doel: maximaal rendement voor jou.

Sluiten
Leidend in Accucapaciteit

Leidend in Accucapaciteit: 10 kWh tot 20 kWh

De Nexus thuisbatterij zet een nieuwe standaard in de markt met een opslagcapaciteit van 10 tot zelfs 20 kWh. Zo is er uitzonderlijke capaciteit beschikbaar om jouw rendement te realiseren. Jouw thuisbatterij is een onmisbare schakel in de energierevolutie bij jou thuis.

Sluiten
Voorraad gegarandeerd.
Dynamic Load Balancing

Betrouwbaar door Dynamic Load Balancing

Het laadvermogen van de Zonneplan Nexus wordt automatisch afgestemd op jouw energiebehoeften in huis. Zo wordt stroomuitval voorkomen en ben jij verzekerd van zorgeloze opbrengst.

Sluiten
Voorraad gegarandeerd.
High-end LFP-batterij

High-end LFP-batterij

Maakt gebruik van de vele voordelen van LFP-technologie (Lithium-ijzerfosfaat). Extreme laadefficiëntie, hoge veiligheidsstandaarden en bovendien veel milieuvriendelijker zonder grondstoffen zoals kobalt en nikkel.

Sluiten
Over-the-air Updates
Over-the-air Updates

Over-the-air Updates

De automatische over-the-air updates via 4G zorgen niet alleen voor gebruiksgemak. Je thuisbatterij is altijd up-to-date met de nieuwste features en ontwikkelingen voor een toekomstbestendig rendement en een naadloze samenwerking in de Zonneplan app.

Sluiten

Volg je inkomsten via de Zonneplan app

 • Maandelijkse Powerplay uitbetaling

  Elke maand een financiële opsteker met Zonneplan Powerplay! Zie hoe de Powerplay inspanningen voor netstabilisatie worden uitbetaald als een maandelijkse vergoeding via de Zonneplan energierekening.

 • Ervaar de best beoordeelde energie-app

  Voel de kracht van Nederlands best beoordeelde energie-app. Simpel, intuïtief en ontworpen voor gebruikers. Ontdek het zelf en word deel van onze groeiende familie van tevreden appgebruikers.

 • Alles onder één dak met Zonneplan

  Of het nu gaat om jouw zonnepanelen, energieverbruik, laadpaal, of thuisbatterij. De Zonneplan app brengt alles naadloos samen op één plek. Live en overzichtelijk.

Zonneplan app
Zonneplan app

Hoor wat onze voorlopers zeggen

Bestel jouw thuisbatterij

Revolutionair rendement

Volautomatisch verdienen aan netstabilisatie

Ontvang 21% btw retour

Teruggave verzorgd door Zonneplan

Compleet thuis geïnstalleerd

Perfect geregeld van A tot Zonneplan

Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

 • Waarom een thuisbatterij van Zonneplan kopen?

  Waarom een thuisbatterij van Zonneplan kopen? Met de Zonneplan Nexus thuisbatterij haal je meer uit je energie: je verdient geld en groene stroom wordt maximaal benut. Het unieke AI-gedreven platform Zonneplan Powerplay beheert je batterij door goedkoop in te kopen en duur te verkopen, waardoor je een revolutionair rendement behaalt. Zo profiteer jij van het beste van alle energiemarkten waar je als klant normaal geen toegang toe hebt. Op basis van de real-time data bepaalt Powerplay volautomatisch de laadstrategie met één doel: het maximale rendement voor jou.

 • Wat kost een thuisbatterij bij Zonneplan?

  De Zonneplan Nexus thuisbatterij kost tussen de €5990 en €7990, afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Hierin heb je de keuze voor 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger het rendement dat jij kunt behalen met jouw thuisbatterij.

 • Hoe werkt de salderingsregeling bij de thuisbatterij?

  Voor iedere kWh aan teruglevering hoef je voor 1 kWh verbruik geen energiebelasting te betalen. Met de Zonneplan Nexus thuisbatterij lever je energie vanuit de batterij terug aan het net, waardoor de salderingsregeling ook zonder zonnepanelen van toepassing is. Een thuisbatterij alleen inzetten voor opslag van je eigen zonnestroom verdient zich niet terug zolang je nog kunt salderen.

  Met het nieuwe regeerakkoord verdwijnt de salderingsregeling na 2027. Voor de thuisbatterij wordt er vanuit de overheid momenteel gekeken hoe het heffen van zogenoemde dubbele belastingen bij consumenten voorkomen kan worden. We verwachten dat dit succesvol uitgerold zal worden voordat de salderingsregeling verdwijnt. Wanneer geen energiebelasting geheven wordt over energie die wordt opgeslagen in thuisbatterijen, dan verandert het verdwijnen van de salderingsregeling niets aan het rendement dat met een thuisbatterij behaald wordt. Ook na 2027 revolutionair rendement.

 • Hoe kan je verdienen met een thuisbatterij?

  De Nexus thuisbatterij, aangestuurd door Zonneplan Powerplay, genereert op drie manieren inkomsten voor jou. Powerplay kiest de beste strategie op basis van energieprijzenom je rendement te maximaliseren.

  1. Netstabilisatie: Powerplay stabiliseert het energienet door energie op te slaan of terug te leveren, profiterend van zowel dynamische uurprijzen als balanceringsmarkten.
  2. Voorkomen netoverbelasting: Verdien beloningen van netbeheerders door op piekmomenten energie op te slaan en terug te leveren bij schaarste, ter ontlasting van het net.
  3. Zonnestroomoptimalisatie: Hoewel zonnestroom waardevol is, bieden de andere strategieën meestal een hoger rendement, waardoor je dus zelfs zonder zonnepanelen aanzienlijk kunt verdienen
 • Moet ik ook Zonneplan Energie nemen?

  Dat klopt. Bij de aanschaf van jouw Zonneplan Nexus thuisbatterij heb je een dynamisch stroomcontract van Zonneplan nodig. Jouw batterij is namelijk ontwikkeld om het elektriciteitsnet te helpen balanceren. De aansturing van jouw thuisbatterij gebeurt dus zowel op basis van stroomprijzen per uur, als op basis van onbalans. De energieleverancier krijgt een vergoeding voor het helpen bij onbalans. Wij kunnen jou dus weer belonen voor het beschikbaar stellen van het regelvermogen van jouw thuisbatterij.

Revolutionair rendement, voor voorlopers