Zonneplan Nexus thuisbatterij

 • Binnen 5 jaar terugverdiend
 • Draag bij aan de energietransitie
 • Ook mogelijk met zonnepanelen

Bekijk de mogelijkheden

Alles wat jij moet weten over installatie van jouw thuisbatterij

Benieuwd hoe je jouw huis verder kunt verduurzamen? De installatie van een thuisbatterij kan een grote impact maken. Op deze pagina duiken we in wat nodig is om je woning geschikt te maken voor deze slimme energieoplossing. 
Ontdek op deze pagina de onderdelen van een thuisbatterij installatie, wat jouw woning geschikt maakt voor de installatie en wat je precies kunt verwachten tijdens de installatiedag.

De installatie van jouw Zonneplan Nexus thuisbatterij:

 • Geregeld van A tot Z
 • Door gecertificeerde monteurs
 • Niet voor niets beoordeeld met een 9.4

 

 

2 Zonneplan medewerkers met een telefoon (met daarop de Zonneplan App) en een Zonneplan Connect in hun handen
De drie onderdelen van een thuisbatterij installatie

Thuisbatterij: wat wordt er geïnstalleerd?

Interessant, zo’n thuisbatterij, maar wat wordt en nou in jouw woning geïnstalleerd. Kortweg bestaat de thuisbatterij installatie uit drie onderdelen: De plaatsing van de thuisbatterij, de installatie van de omvormer en de aansluiting in de meterkast.

1. Thuisbatterij

Het opslaan van (zonne-)energie. De thuisbatterij maakt het mogelijk. Met een opslagcapaciteit van 10 tot 20 kWh is er uitzonderlijke capaciteit beschikbaar om jouw rendement te realiseren. Hij wordt vaak geïnstalleerd op zolder, in de bijkeuken of in een (geïsoleerde) garage. Een ruimte met kamertemperatuur (20 graden) is het meest geschikt.

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh

2. Omvormer

Maak kennis met de omvormer, het kloppende hart van jouw thuisbatterijsysteem. Jouw thuisbatterij werkt namelijk op DC-spanning, terwijl ons elektriciteitsnet op AC-spanning draait. De omvormer pakt deze uitdaging op en zorgt ervoor dat de spanning naadloos wordt omgezet. Het laadvermogen, uitgedrukt in kW, bepaalt hoe snel jouw omvormer de stroom kan omzetten. Onze Zonneplan Nexus thuisbatterij blinkt hierin uit met een indrukwekkend vermogen van 10 kW, voor zowel laden als ontladen, waardoor jij altijd efficiënt en snel van energie voorzien bent.

de omvormer van een zonneplan nexus thuisbatterij

3. Aansluiting in de meterkast

Vanuit de omvormer verbindt een stroomkabel jouw thuisbatterijsysteem met de meterkast. Voor de krachtige werking van de Zonneplan thuisbatterij, met een vermogen van 10 kW, is een geschikte groepenkast én de juiste hoofdaansluiting van essentieel belang. Een 3-fasen aansluiting is vereist om de thuisbatterij volledig te benutten.

Installatie zonnepanelen in meterkast

Is jouw woning geschikt voor de installatie van een thuisbatterij?

Maximaal rendement met minimale moeite: is jouw huis al klaar voor de thuisbatterij? Hieronder vertellen we je aan welke voorwaarden jouw woning moet voldoen.

Benodigde ruimte

Voor het plaatsen van een thuisbatterij is een vrije ruimte nodig. Houd rekening met een afmeting van minstens 100 cm breed, 85 cm diep en 230 cm hoog. Deze afmetingen zijn inclusief vrije ruimte rondom voor ventilatie.

Aansluitwaarde

Maximaal genieten van de kracht van onze Zonneplan Nexus thuisbatterij? Dan heb je een 3-fasen aansluiting nodig. Ophoging kan worden aangevraagd bij jouw netbeheerder. De kosten liggen rond de € 300 en zijn afhankelijk van jouw netbeheerder.

Temperatuur

Een te lage of hoge temperatuur zorgt ervoor dat jouw thuisbatterij langzamer kan op- en ontladen. Dit beïnvloedt jouw rendement. De ideale temperatuur voor de thuisbatterij is kamertemperatuur, dus ongeveer 20 graden. Een binnenshuis geplaatste, goed geïsoleerde ruimte is perfect. Een bijgebouw kan ook, mits goed geïsoleerd. Zo ben je zeker van de beste omgeving voor jouw thuisbatterij.

Groepenkast

Een moderne groepenkast is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van de thuisbatterij. Bovendien moet er een 3-fasen hoofdschakelaar zijn en voldoende ruimte voor een nieuw te plaatsen aardlekautomaat. Uiteraard checken wij vooraf jouw groepenkast en helpen we je met eventuele aanpassingen. Zo wordt jij volledig ontzorgd.

Slimme meter

Om te kunnen verdienen aan onbalans moet jouw meter ieder kwartier de juiste meterstanden doorsturen. Dit is alleen mogelijk met een slimme meter in jouw meterkast.

Dit kun je verwachten

De 3 stappen van jouw 
installatietraject

Super! Je hebt jouw thuisbatterij besteld. Na de aanschaf wordt de situatie van jouw woning door ons gecontroleerd. Denk aan de groepenkast, het kabeltraject en de locatie voor de thuisbatterij. Zo komen we niet voor verrassingen te staan. Hieronder lees je welke vervolgstappen je verder kunt verwachten.

Maak alles gereed voor jouw installatie

Aanpassingen waar nodig
Uit onze check blijkt precies wat er nodig is voor de installatie. Als er toch nog aanpassingen nodig zijn om jouw situatie geschikt te maken, dan geven we dit aan je door. De aanpassingen in jouw groepenkast kunnen wij voor je verzorgen. Wel zo prettig.

Start Zonneplan Energie
Dit dynamische energiecontract maakt het mogelijk om automatisch te verdienen aan netstabilisatie en zo een maximaal rendement te behalen.

zonneplan medewerker met tablet in zijn handen

Installatie door de 
beste monteurs

Meer dan 130.000 installaties ervaring
Onze monteurs zorgen uiteraard voor een vakkundige installatie binnen één dag. Nadat de installatie klaar is, ruimen ze alles weer netjes op. Vervolgens doorlopen jullie samen de werking van het systeem. Het resultaat: een perfect werkende thuisbatterij. De installatiedag wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4.

Volgens hoge standaarden
Onze monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

stap-2-installatie-nexus-thuisbatterij

Ons serviceteam staat voor je klaar

Service is altijd dichtbij
Ook na de installatie staan wij voor je klaar. Met ons landelijk dekkend netwerk van Zonneplan servicemonteurs zijn we altijd dichtbij en pakken we serviceaanvragen zo snel mogelijk op.

Echte mensen direct aan de lijn
Je krijgt geen wachtmenu’s, maar oprechte en persoonlijke ondersteuning. Zonneplan gaat daarmee voor 100% klanttevredenheid. Voor, tijdens en na de installatie.

stap-3-installatie-nexus-thuisbatterij

Bestel jouw thuisbatterij

Revolutionair rendement

Volautomatisch verdienen aan netstabilisatie

Ontvang 21% btw retour

Teruggave verzorgd door Zonneplan

Compleet thuis geïnstalleerd

Perfect geregeld van A tot Zonneplan

Veelgestelde vragen over thuisaccu's

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!

Play
Video preview
 • Wat kost een thuisbatterij installatie?

  De kosten van installatie van een thuisbatterij liggen tussen de € 850 en € 1.450. Bij Zonneplan zit, zoals je van ons gewend bent, installatie altijd bij de prijs in.

  Heb je nog geen 3-fasen aansluiting, maar heb je die wel nodig voor jouw thuisbatterij (zoals de Zonneplan Nexus thuisbatterij)? Dan moet je ophogen. Een ophoging kan worden aangevraagd bij jouw netbeheerder. De kosten liggen rond de € 300 en zijn afhankelijk van jouw netbeheerder.

 • Kan ik een thuisbatterij zelf installeren?

  Een thuisbatterij installeren is geen doe-het-zelf project en wordt eigenlijk altijd uitgevoerd door professionals. Bij de plaatsing is het belangrijk om rekening te houden met zaken als locatie, temperatuur en toegankelijkheid.

 • Kunnen mensen met een 1-fase aansluiting gebruik maken van de batterij?

  Nee, de thuisbatterij setup vereist een driefasenaansluiting. Klanten met een éénfase aansluiting kunnen deze laten upgraden naar een driefasenaansluiting om de batterij te kunnen gebruiken.

 • Wat heeft de temperatuur voor invloed op het rendement van de batterij?

  De temperatuur in huis kan licht impact hebben op het rendement van de batterij. Thuisbatterijen presteren het best in een omgeving met kamertemperatuur. Bij temperaturen rond de nul graden kan het rendement iets teruglopen, maar dit heeft een marginale impact.

 • Wat zijn de afmetingen van zo'n batterij?

  De batterij is ongeveer 60 cm breed, ongeveer 25-30 cm diep en, afhankelijk van de configuratie, variërend in hoogte. Er moet rondom de batterij en omvormer voldoende ruimte zijn voor warmteafwikkeling.

Lees meer over...

Ervaar een revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.