Thuisbatterij incl. montage

 • Gem. binnen 5 jaar terugverdiend
 • Mogelijk met én zonder zonnepanelen
 • Binnen 3 uur geïnstalleerd

Bekijk de mogelijkheden

Alles wat jij moet weten over installatie van jouw thuisbatterij

Benieuwd hoe je jouw huis verder kunt verduurzamen? De installatie van een thuisbatterij kan een grote impact maken. Op deze pagina duiken we in wat nodig is om je woning geschikt te maken voor deze slimme energieoplossing. 
Ontdek op deze pagina de onderdelen van een thuisbatterij installatie, wat jouw woning geschikt maakt voor de installatie en wat je precies kunt verwachten tijdens de installatiedag.

De installatie van jouw Zonneplan Nexus thuisbatterij:

 • Geregeld van A tot Z
 • Door gecertificeerde monteurs
 • Niet voor niets beoordeeld met een 9.4

 

 

2 Zonneplan medewerkers met een telefoon (met daarop de Zonneplan App) en een Zonneplan Connect in hun handen
De drie onderdelen van een thuisbatterij installatie

Thuisbatterij: wat wordt er geïnstalleerd?

Interessant, zo’n thuisbatterij, maar wat wordt en nou in jouw woning geïnstalleerd. Kortweg bestaat de thuisbatterij installatie uit drie onderdelen: De plaatsing van de thuisbatterij, de installatie van de omvormer en de aansluiting in de meterkast.

1. Thuisbatterij

Het opslaan van (zonne-)energie. De thuisbatterij maakt het mogelijk. Met een opslagcapaciteit van 10 tot 20 kWh is er uitzonderlijke capaciteit beschikbaar om jouw rendement te realiseren. Hij wordt vaak geïnstalleerd op zolder, in de bijkeuken, in de garage of in een (geïsoleerd) bijgebouw.

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh

2. Omvormer

Maak kennis met de omvormer, het kloppende hart van jouw thuisbatterijsysteem. Jouw thuisbatterij werkt namelijk op DC-spanning, terwijl ons elektriciteitsnet op AC-spanning draait. De omvormer pakt deze uitdaging op en zorgt ervoor dat de spanning naadloos wordt omgezet. Het laadvermogen, uitgedrukt in kW, bepaalt hoe snel jouw omvormer de stroom kan omzetten. Onze Zonneplan Nexus thuisbatterij blinkt hierin uit met een indrukwekkend vermogen van 10 kW, voor zowel laden als ontladen, waardoor jij altijd efficiënt en snel van energie voorzien bent.

de omvormer van een zonneplan nexus thuisbatterij

3. Aansluiting in de meterkast

Vanuit de omvormer verbindt een stroomkabel jouw thuisbatterijsysteem met de meterkast. Voor de krachtige werking van de Zonneplan thuisbatterij, met een vermogen van 10 kW, is een geschikte groepenkast én de juiste hoofdaansluiting van essentieel belang. Een 3-fasen aansluiting is vereist om de thuisbatterij volledig te benutten.

Installatie zonnepanelen in meterkast

Is jouw woning geschikt voor de installatie van een thuisbatterij?

Maximaal rendement met minimale moeite: is jouw huis al klaar voor de thuisbatterij? Hieronder vertellen we je aan welke voorwaarden jouw woning moet voldoen.

Benodigde ruimte

Voor jouw thuisbatterij is een vrije ruimte nodig in verband met ventilatie. Wanneer de omvormer boven de batterij wordt geplaatst houd je rekening met een afmeting van minstens 95 cm breed, 85 cm diep en 220 cm hoog. Komt de omvormer naast de batterij, houd dan rekening met een afmeting van minstens 165 cm breed, 85 cm diep en 135 cm hoog.

Aansluitwaarde

Maximaal genieten van de kracht van onze Zonneplan Nexus thuisbatterij? Dan heb je een 3-fasen aansluiting nodig. Ophoging kan worden aangevraagd bij jouw netbeheerder. De kosten liggen rond de € 300 en zijn afhankelijk van jouw netbeheerder.

Temperatuur

Een te lage of hoge temperatuur heeft een minimale invloed op jouw thuisbatterij. De ideale temperatuur voor de thuisbatterij is kamertemperatuur, maar een garage die direct aan de woning zit is ook een goede optie. Een bijgebouw kan ook, mits goed geïsoleerd. Zo ben je zeker van de beste prestaties voor jouw thuisbatterij.

Groepenkast

Een moderne groepenkast is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van de thuisbatterij. Bovendien moet er een 3-fasen hoofdschakelaar zijn en voldoende ruimte voor een nieuw te plaatsen aardlekautomaat. Uiteraard checken wij vooraf jouw groepenkast en helpen we je met eventuele aanpassingen. Zo word jij volledig ontzorgd.

Slimme meter

Om te kunnen verdienen aan onbalans moet jouw meter ieder kwartier de juiste meterstanden doorsturen. Daarnaast is een slimme meter verplicht voor Dynamic Load Balancing. Dit is alleen mogelijk met een slimme meter in jouw meterkast.

Ruimte_benodigd_installatie_thuisbatterij
Dit kun je verwachten

De 3 stappen van jouw 
installatietraject

Super! Je hebt jouw thuisbatterij besteld. Na de aanschaf wordt de situatie van jouw woning door ons gecontroleerd. Denk aan de groepenkast, het kabeltraject en de locatie voor de thuisbatterij. Zo komen we niet voor verrassingen te staan. Hieronder lees je welke vervolgstappen je verder kunt verwachten.

Maak alles gereed voor jouw installatie

Aanpassingen waar nodig
Uit onze check blijkt precies wat er nodig is voor de installatie. Als er toch nog aanpassingen nodig zijn om jouw situatie geschikt te maken, dan geven we dit aan je door. De aanpassingen in jouw groepenkast kunnen wij voor je verzorgen. Wel zo prettig.

Start Zonneplan Energie
Dit dynamische energiecontract maakt het mogelijk om automatisch te verdienen aan netstabilisatie en zo een maximaal rendement te behalen.

zonneplan medewerker met tablet in zijn handen

Installatie door de 
beste monteurs

Meer dan 130.000 installaties ervaring
Onze monteurs zorgen uiteraard voor een vakkundige installatie binnen één dag. Nadat de installatie klaar is, ruimen ze alles weer netjes op. Vervolgens doorlopen jullie samen de werking van het systeem. Het resultaat: een perfect werkende thuisbatterij. De installatiedag wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.4.

Volgens hoge standaarden
Onze monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

stap-2-installatie-nexus-thuisbatterij

Ons serviceteam staat voor je klaar

Service is altijd dichtbij
Ook na de installatie staan wij voor je klaar. Met ons landelijk dekkend netwerk van Zonneplan servicemonteurs zijn we altijd dichtbij en pakken we serviceaanvragen zo snel mogelijk op.

Echte mensen direct aan de lijn
Je krijgt geen wachtmenu’s, maar oprechte en persoonlijke ondersteuning. Zonneplan gaat daarmee voor 100% klanttevredenheid. Voor, tijdens en na de installatie.

stap-3-installatie-nexus-thuisbatterij

Bestel jouw thuisbatterij

Revolutionair rendement

Volautomatisch verdienen aan netstabilisatie

Ontvang 21% btw retour

Teruggave verzorgd door Zonneplan

Compleet thuis geïnstalleerd

Perfect geregeld van A tot Zonneplan

Ontdek wat Zonneplan klanten vertellen

Veelgestelde vragen over thuisaccu's

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!

Play
Video preview
 • Wat kost een thuisbatterij installatie?

  De kosten van installatie van een thuisbatterij liggen tussen de € 850 en € 1.450. Bij Zonneplan zit, zoals je van ons gewend bent, installatie altijd bij de prijs in.

  Heb je nog geen 3-fasen aansluiting, maar heb je die wel nodig voor jouw thuisbatterij (zoals de Zonneplan Nexus thuisbatterij)? Dan moet je ophogen. Een ophoging kan worden aangevraagd bij jouw netbeheerder. De kosten liggen rond de € 300 en zijn afhankelijk van jouw netbeheerder.

 • Kan ik een thuisbatterij zelf installeren?

  Een thuisbatterij installeren is geen doe-het-zelf project en wordt eigenlijk altijd uitgevoerd door professionals. Bij de plaatsing is het belangrijk om rekening te houden met zaken als locatie, temperatuur en toegankelijkheid.

 • Kunnen mensen met een 1-fase aansluiting gebruik maken van de batterij?

  Nee, de thuisbatterij setup vereist een driefasenaansluiting. Klanten met een éénfase aansluiting kunnen deze laten upgraden naar een driefasenaansluiting om de batterij te kunnen gebruiken.

 • Wat heeft de temperatuur voor invloed op het rendement van de batterij?

  De temperatuur in huis kan licht impact hebben op het rendement van de batterij. Thuisbatterijen presteren het best in een omgeving met kamertemperatuur. Bij temperaturen rond de nul graden kan het rendement iets teruglopen, maar dit heeft een marginale impact.

 • Wat zijn de afmetingen van zo'n batterij?

  De batterij is ongeveer 60 cm breed, ongeveer 25-30 cm diep en, afhankelijk van de configuratie, variërend in hoogte. Er moet rondom de batterij en omvormer voldoende ruimte zijn voor warmteafwikkeling.

Lees meer over...

Nieuws over thuisbatterijen

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen
Thuisbatterij

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen

Al meer dan 1600 Arnhemmers vroegen inmiddels een Zonneplan thuisbatterij aan. Daarmee slaan zij straks stroom op wanneer daar een overschot van is. Een overschot van hun eigen zonnepanelen of op het net.

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde
Thuisbatterij

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde

Vooral op zonnige dagen zijn thuisbatterijen onmisbaar om het net te ontlasten. Lees hier hoe dit zit!

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden
Energieopslag

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden

In hoeverre is het verwachte rendement van de Zonneplan thuisbatterij realistisch? Je leest het hier!

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?
Energieopslag

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?

In hoeverre kun je met een thuisbatterij volledig leven op de stroom van je zonnepanelen? Wij zochten het uit!

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws
Energieopslag

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws

Volgens RTL Nieuws verdien je een thuisbatterij ‘onmogelijk’ terug. Dat klopt natuurlijk niet. Lees hier op welke onjuiste aannames RTL Nieuws zich baseert!

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen
Energieopslag

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!
Energieopslag

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!

Woensdag 17 januari lanceren wij onze thuisbatterij: Nexus! Ontdek hier wat deze slim aangestuurde thuisbatterij jou kan opleveren.

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij
Energieopslag

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij

Wij vroegen 2000 Nederlanders in hoeverre zij van plan zijn een thuisbatterij te kopen en zo ja: wanneer? Je leest hier de uitkomsten!

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij
Energieopslag

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij

Thuisbatterijen worden de komende jaren steeds interessanter, maar zijn nog wel prijzig. Moet de aanschaf van thuisaccu’s gesubsidieerd worden? Zo denkt Nederland erover!

Ervaar een revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.