Ook verdienen door zonnepanelen te kopen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Geen spaargeld nodig
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen is al jaren een slimme investering.

 • Je draagt bij aan een duurzamere toekomst.
 • Je verhoogt de woningwaarde.
 • Je verlaagt direct je energierekening.

Maar hoe begin je met het kopen van zonnepanelen? Er zijn zoveel producten. Er zijn zoveel aanbieders. En is het voor jou eigenlijk interessant? We vertellen je graag waar je op moet letten bij het kopen van zonnepanelen.

 

Direct persoonlijk advies? Ontvang een gratis offerte >

Man houdt zonnepaneel vast
Jouw opbrengst met zonnepanelen

Wat levert zonnepanelen kopen op?

Het opwekken van je eigen zonne-energie. Wat levert het nou eigenlijk op? Zonnepanelen leveren gemiddeld €1.143 op met een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 5 jaar.

 • Jij verlaagt direct jouw energierekening al gauw met duizend euro per jaar.
 • Je krijgt 100% groene stroom.
 • De waarde van jouw woning stijgt direct.
 • En het is een investering met een mooi rendement. Binnen enkele jaren terugverdiend.

 

Direct persoonlijk advies? Ontvang een gratis offerte >

Zonnepanelen kopen
De top 6 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kopen van zonnepanelen

Hier moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen:

Soort zonnepanelen

Alle zonnepanelen werken op dezelfde manier, toch zijn er verschillende soorten. De bekendste soorten: polykristallijn, monokristallijn en dunne film. Zonnepanelen van monokristallijn hebben het hoogste rendement van de drie. Lees meer over alle soorten zonnepanelen.

Kwaliteit van de zonnepanelen

Belangrijk bij het kopen van zonnepanelen is de kwaliteit van de zonnepanelen. Om de beste kwaliteit te garanderen werkt Zonneplan alleen met A-merken die worden getest bij de TUV. Zo kies je het beste merk zonnepanelen.

Soort systeem; serie of parallel

Moeilijke termen misschien, maar heel kort door de bocht is de vraag of jouw zonnepanelen mogelijk schaduw krijgen. Is er schaduw? Kies dan voor (gedeeltelijk) parallelschakeling. Ligt jouw dak vol in de zon? Kies dan voor een serieschakeling. Lees meer over het soort systeem en de schakeling.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen per zonnepaneel, hoe hoger de opbrengst. Een hoger vermogen is alleen niet standaard het beste advies. Het is goed om te kijken naar de prijs en de afmetingen per paneel.

Gecertificeerde installateur

Wil je nog jaren zorgeloos genieten van jouw zonnestroom? Kies dan voor een gecertificeerde installateur. Zo krijg je een veilige installatie, lange garanties en uitgebreide service. Benieuwd hoe Zonneplan zich hier onderscheid? Lees meer over de Zonneplan garanties.

Terugleverheffingen

Steeds meer energieleveranciers vragen een terugleverheffing. Dit betekent dat je als eigenaar van zonnepanelen moet gaan betalen voor de stroom die je teruglevert aan het net. Kies dus bewust voor een energieleverancier zonder heffingen of kies voor het beste energiecontract met zonnepanelen.

Jouw eigen zonne-energie

Hoeveel zonnepanelen moet ik kopen?

Jouw (toekomstige) stroomverbruik is belangrijk bij het bepalen van het aantal zonnepanelen op jouw dak. Kijk dus eens goed naar jouw energierekening en het daarop vermeldde stroomverbruik, maar denk ook alvast na over jouw stroomverbruik in de toekomst. Op de pagina hoeveel zonnepanelen heb ik nodig vind je een handige tabel waarin je kunt zien hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om jouw verbruik te dekken.

Zonnepanelen kopen: wat kost het?

Naast opbrengst en besparing vormt de prijs van zonnepanelen ook een belangrijk onderdeel van jouw keuze om zonnepanelen te kopen.

Sommige daksituaties hebben specifieke producten, zoals omvormers of optimizers, nodig. Bekijk de prijsranges of doe een dakcheck, dan kijkt één van onze persoonlijk adviseurs goed naar wat jouw dak nodig heeft. Voor een set zonnepanelen van 12 betaal je gemiddeld tussen de €5.259 en €7.259.

Naar de prijzen van zonnepanelen >

Is mijn dak geschikt?

Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen hangt af van meerdere punten. Zo zijn de hellingshoek, oriëntatie van het dakvlak en de hoeveelheid schaduw op het dak bepalend voor een goede opbrengst. Direct weten of jouw dak geschikt is? Doe een aanvraag en onze adviseurs kijken naar de mogelijkheden.

Ontdek of jouw dak geschikt is >

Zonneplan servicemedewerker
Jaarlijkse besparing

Hoeveel geld bespaar ik met zonnepanelen?

De vraag waar je natuurlijk antwoord op wilt: hoeveel bespaar ik met mijn zonnepanelen? We zetten het voor je op een rij.

 • Met 6 panelen bespaar je jaarlijks € 697.
 • Met 8 panelen bespaar je jaarlijks € 930.
 • Met 10 panelen bespaar je jaarlijks € 1.162.
 • Met 12 panelen bespaar je jaarlijks € 1.395.
 • Met 15 panelen bespaar je jaarlijks € 1.744.

Let op: het gaat hier om gemiddelden, op basis van onze eigen ervaringen bij onze klanten. In deze rekenvoorbeelden gebruiken we 440 Wattpiek panelen.

Bereken hoeveel jij kunt besparen

Het Serviceplan van Zonneplan

Uitgebreid servicepakket voor jouw zonnepanelen

Bij Zonneplan profiteer je gratis van het Serviceplan. Hierdoor geniet je de komende 10 jaar van extra lange en uitgebreide garanties en komt de Zonneplan monteur gratis bij je langs. Op je zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie. Maar er is meer:

tabel met de voordelen van zonneplan t.o.v. de markt
Lease, huren, lening; wat zijn de opties?

Is er een alternatief voor zonnepanelen kopen?

Jouw zonnepanelen financieren met eigen vermogen zorgt ervoor dat je direct profiteert van de opbrengsten van jouw zonnepanelen, maar er zijn ook financieringsopties beschikbaar voor als je jouw spaargeld liever niet gebruikt.

Zonnepanelen lening

Wanneer je jouw spaargeld liever besteedt aan iets anders dan zonnepanelen, dan is een lening een slimme manier om toch zonnepanelen te kunnen kopen. En vaak ga je er maandelijks zelfs op vooruit. Dat klinkt niet logisch misschien, maar het bedrag dat jij bespaart met het opwekken van je eigen zonne-energie is vaak hoger dan de kosten van een lening. Voor duurzame maatregelen zijn er verschillende leningen.

Zonnepanelen huren of leasen

Het huren of leasen van zonnepanelen klinkt soms erg aantrekkelijk. Je hoeft immers geen investering te doen voor de aanschaf van jouw zonnepanelen. Toch kun je beter geld lenen en zonnepanelen kopen, dan de zonnepanelen huren volgens de Consumentenbond. Lenen geeft je meer financieel voordeel.

Zonnepanelen hypotheek

Het is vaak mogelijk om jouw zonnepanelen op te nemen in jouw hypotheek. Dit geldt zowel wanneer je een nieuwe hypotheek aangaat als wanneer jij je bestaande hypotheek ophoogt met een bouwdepot.

Zonnepanelen subsidie

Helaas zijn er op dit moment geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel geldt sinds 2023 het 0% btw-tarief voor de aankoop van zonnepanelen. Dit betekent dat wanneer jouw adres een woonfunctie heeft jij 0% btw betaalt over jouw zonnepaneleninstallatie.

Welke zonnepanelen krijg ik?

Bij Zonneplan werken we met 440 Wattpiek zonnepanelen.

Hoog vermogen

Door de half-cut cell uitvoering en PERC-technologie.

Diepzwarte uitstraling

Volledig zwart uitgevoerd, cellen gesorteerd op kleur met dunne randen.

Lage temperatuurcoëfficiënt

Topprestaties, óók bij warm weer.

Betrouwbaar

TÜV, ISO en CE (zonnepanelen) en Kiwa (montagesysteem) gecertificeerd.

Zonnepanelen van Zonneplan met een logo van Tüv certificering

Getest en gecontroleerd

Zonneplan zorgt in samenwerking met de testcentra TÜV voor een periodieke controle op de productie van de zonnepanelen. Een zonnepaneel wordt getest op vermogen, de aanwezigheid van zwakke plekken en de blootstelling aan UV-straling, klimaatverandering en alle soorten weersomstandigheden zoals regen, hagel en sneeuw. Als uit de test blijkt dat de zonnepanelen aan de voorwaarden voldoen, ontvangen de panelen een kwaliteitscertificaat welke wereldwijd wordt aanvaard.

Beter voor iedereen

Zonnepanelen kopen in 2024

Van nog geen duizend naar bijna twee miljoen: huizen met zonnepanelen zijn de afgelopen tien jaar de standaard geworden. En in die tien jaar is er enorm veel veranderd: technisch, monitoring, automatisering, noem maar op. Wil je zonnepanelen kopen in 2024? In deze video van Bright, in samenwerking met Zonneplan, vind je de 5 beste tips voor de aanschaf van zonnepanelen in 2024. Of lees het in onze blog.

Vragen over zonnepanelen kopen

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waar moet je op letten bij zonnepanelen?

  Let tijdens het kopen van zonnepanelen op de verhouding tussen de opbrengst van jouw zonnepanelen en jouw energieverbruik. Hoe beter dit op elkaar aansluit, hoe beter jij je investering benut. Extra zonnepanelen kopen zonder dat je de energie gebruikt die ze opleveren is financieel namelijk niet aantrekkelijk.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

 • Wat is het beste merk zonnepanelen?

  De markt van zonnepanelen blijft zich ontwikkelen en zo komen er steeds krachtigere zonnepanelen op de markt. Denk hierbij aan panelen met een hoger wattpiek vermogen, betere efficiency-cijfers en natuurlijk een steeds gunstigere prijs. Als wij al onze selectiecriteria in acht nemen, dan komen wij tot de volgende top 10.

  1. DMEGC zonnepanelen
  2. Jinko Solar zonnepanelen
  3. Trina Solar zonnepanelen
  4. JA Solar zonnepanelen
  5. Qcells zonnepanelen
  6. REC zonnepanelen
  7. Longi zonnepanelen
  8. Sunpower zonnepanelen
  9. Boviet zonnepanelen
  10. Suntech zonnepanelen

  Lees meer over de beste merken wat betreft zonnepanelen.

Ontdek wat Zonneplan klanten vertellen

Nieuws over zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nu en na 2027 rendabel?
Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nu en na 2027 rendabel?

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Een op negen zonnepanelenbezitters betaalt terugleverheffing
Energie

Een op negen zonnepanelenbezitters betaalt terugleverheffing

Steeds meer energiebedrijven rekenen terugleverheffingen. Wij deden onderzoek én vertellen waarom je met Zonneplan Energie niet bang hoeft te zijn voor terugleverboetes!

Zonnepanelen via je verhuurder: kan dat nog uit met een terugleverheffing?
Zonnepanelen

Zonnepanelen via je verhuurder: kan dat nog uit met een terugleverheffing?

Kunnen zonnepanelen via je verhuurder nog uit nu energiebedrijven terugleverheffingen in rekening brengen? Lees het hier!

Vesteda en Zonneplan zetten verduurzaming voort: minimaal 11.000 gratis zonnepanelen in 2024
Zonnepanelen

Vesteda en Zonneplan zetten verduurzaming voort: minimaal 11.000 gratis zonnepanelen in 2024

Ook in 2024 werken Vesteda en Zonneplan samen aan de verduurzaming van huurwoningen. Lees hier alles over onze plannen!

Zonnepanelen uit met Pasen levert Zonneplan-klant veel geld op
Zonnepanelen

Zonnepanelen uit met Pasen levert Zonneplan-klant veel geld op

Met Pasen schakelden wij omvormers van klanten uit. Zij verdienden daardoor 4,5 keer meer aan hun zonnepanelen. Lees hier meer!

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen
Energie

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen

Zonneplan introduceert: Powerplay voor zonnepanelen! Lees hier hoe jij nóg meer rendement uit je zonnepanelen kunt halen door te helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Zijn zonnepanelen rendabel in 2024?
Zonnepanelen

Zijn zonnepanelen rendabel in 2024?

Ja, zonnepanelen zijn in 2024 nog steeds rendabel, zelfs indien de salderingsregeling afgebouwd wordt! We informeren je graag over wanneer zonnepanelen rendabel zijn, hoe snel je jouw panelen terugverdient, en natuurlijk ook over hoe dit samenhangt met de afbouw van de salderingsregeling en het opslaan van jouw zonnestroom.

Helft van Nederland vindt dat wind- en zonneparken ‘landschap verpesten’
Zonnepanelen

Helft van Nederland vindt dat wind- en zonneparken ‘landschap verpesten’

In hoeverre passen grote wind- en zonneparken in ons landschap? Wij vroegen het een panel van 2000 Nederlanders. Lees hier de resultaten!

Wie zonnepanelen huurt begint pas na 10 jaar met besparen
Zonnepanelen

Wie zonnepanelen huurt begint pas na 10 jaar met besparen

Is het huren van zonnepanelen een verstandige keuze? Wij rekenden de verschillen in besparing en kosten uit tussen gehuurde zonnepanelen en zonnepanelen gekocht met behulp van een Duurzaamheidslening.

Lees meer over...

Ook een lagere energierekening?

Zonnepanelen op je dak. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.