EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
zonneplan

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld € 1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen
kopen

Momenteel is zonnepanelen kopen één van de populairste manieren om geld te besparen. Jaarlijks kan dit oplopen tot 1.143 euro besparing. En het is nog eens eenvoudig ook.

Het enige wat jij moet doen is de zonnepanelen aanschaffen en de zon doet de rest. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met jouw dak?

zonneplan
Celine

Wat levert
zonnepanelen
kopen op?

Ga jij zonnepanelen kopen, dan profiteer je direct van je aankoop. Door jouw eigen stroom neem je minder energie af van het net.

De opbrengst van jouw zonnepanelen is afhankelijk van jouw dak. Passen er bijvoorbeeld meer zonnepanelen op jouw dak of bevindt jouw dak zich op het Zuiden? Dan bespaar je zelfs meer dan 1.143 euro.


Zonnepanelen kopen
in 3 stappen

Zonnepanelen kopen is zo geregeld. Vul je postcode in, check of je dak geschikt is en bespreek het beste plan voor jouw dak met één van onze persoonlijk adviseurs. Je hebt de offerte snel in huis. En de installatie is meestal binnen één dag geregeld!

1

Zonnepanelen dakcheck

We kijken online naar de beschikbare ruimte op jouw dak en hoe jij dit optimaal kan benutten met zonnepanelen. Hierdoor kom je er snel en eenvoudig achter of jouw dak geschikt is.

2

Altijd eerst een telefonisch adviesgesprek

Een persoonlijk adviseur kijkt met je mee wat voor jouw situatie de beste keuze is. In een kort gesprek bepaalt hij of zij de optimale hoeveelheid zonnepanelen voor jouw dak.

3

Jouw persoonlijke zonneplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. De adviseur neemt deze rustig met je door.

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!

  9

  Alles is dik voor elkaar bij Zonneplan. De hele service is super en het is ook fijn dat ze het terugvragen van de BTW voor je regelen. Je wordt ontzorgd en dat waardeer ik.

  Klant uit Hoedekenskerke11 panelen, 3575 watt piek
  10

  Het hele traject is van A tot Z super verlopen. Zelden een partij meegemaakt waarbij alles zo goed gegaan is, petje af!

  Klant uit Elst12 panelen, 3900 watt piek
  10

  De panelen liggen er erg mooi bij en het team wat langs is gekomen was echt top! Ik kijk zeer goed terug op het gehele traject met Zonneplan, zeker een aanrader!

  Klant uit Assen12 panelen, 4440 watt piek
  10

  Accuraat, netjes, vriendelijk, vakkundig, professioneel. Ook het contact met Jim en overige personen was erg aangenaam, klantvriendelijk en meedenkend.

  Klant uit Bladel27 panelen, 8775 watt piek
  10

  Ik ben enorm tevreden over Zonneplan. Alles is daadwerkelijk perfect verlopen en ik zou niet weten wat er beter had gekund. Ga zo door!

  Klant uit Mijdrecht9 panelen, 2925 watt piek

Waarom nu
zonnepanelen kopen?

 • Nu 21% btw retour

  De Belastingdienst geeft op dit moment de btw retour. Zonneplan regelt het voor je.

 • Beste deal garantie

  Wij doen niet aan kortingen of aanbiedingen. Je krijgt altijd gegarandeerd de beste deal.

 • 30 dagen op proef

  Wij weten zeker dat je tevreden gaat zijn. Daarom krijg je ze 30 dagen op proef.

Zonnepanelen kopen in detail

Zonnepanelen kopen, dat doe je niet zomaar. Daarom hebben wij alles wat jij moet weten voor je op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld de gemiddelde kosten van een zonnepanelen set en tips die je tijdens de aanschaf van de zonnepanelen kan gebruiken. Heb jij nog andere vragen? Dan kan je natuurlijk altijd contact op nemen met een Zonneplan adviseur.

Wat kosten zonnepanelen?

Naast opbrengst en besparing vormt de prijs van zonnepanelen ook een belangrijk onderdeel van jouw keuze om zonnepanelen te kopen. Bij een gemiddelde installatie van 12 zonnepanelen bevindt de prijs zich bij ons tussen de 7.730 en 8.710 euro.

Sommige daksituaties hebben specifieke producten, zoals omvormers of optimizers, nodig. Dit zorgt voor de verschillen in prijs van jouw zonnepanelen set. Doe jij een dakcheck, dan kijkt één van onze persoonlijk adviseurs goed naar wat jouw dak nodig heeft. Zodat jij maximaal kan profiteren van jouw dak. En komt hier een zonnepanelen prijs uit die niet binnen jouw budget valt? Dan zijn er genoeg andere financieringsmogelijkheden. De Zonneplan Duurzaamheidslening is hier één van.

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Zonneplan maakt gebruik van zwarte zonnepanelen. De afmeting van één zonnepaneel van Zonneplan is 1,13 meter bij 1,71 meter. Weet jij de afmeting van jouw dak, dan kan jij eenvoudig de maximale hoeveelheid zonnepanelen voor jouw dak berekenen. Om je alvast een beeld te geven: een gemiddelde zonnepanelen set van 12 zonnepanelen heeft een minimale oppervlak van 23,19 m2 nodig.

Belangrijk is wel dat op dit stuk van jouw dak weinig tot geen pijpjes of andere objecten staan. Dit heeft namelijk invloed op de beschikbare ruimte waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Gelukkig kunnen wij onze zonnepanelen zowel in horizontaal als verticaal installeren. Dit geeft nét weer wat meer mogelijkheden het dak optimaal te benutten.

Hoeveel zonnepanelen op omvormer?

De omvormer is het hart van jouw installatie. Het apparaat zet zonnestroom om naar bruikbare stroom voor al jouw elektrische apparaten. Maar welke omvormer is het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen set? Dit hangt af van de situatie op jouw dak.

Op basis van de hoeveelheid zonnepanelen, schaduwwerking en dakoriëntatie selecteren onze adviseurs de best passende omvormer bij jouw zonnepanelen. Onze eigen Zonneplan ONE omvormer volstaat bijna altijd. Zelfs in bij installaties tot 40 zonnepanelen. Dit maakt extra zonnepanelen aansluiten in de toekomst mogelijk.

Tips voor aanschaffen zonnepanelen

Zonnepanelen kopen, waar let je dan op? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo ga je goed voorbereid het gesprek met één van onze persoonlijk adviseurs in.

 1. Let op de afmeting en Wattpiek van de zonnepanelen.Wil jij jouw zonnepanelen online kopen, doe dan eerst goed onderzoek. Niet alle zonnepanelen zijn hetzelfde. De afmeting van een zonnepaneel lopen redelijk uiteen. Maar een groter zonnepaneel betekent niet automatisch een beter rendement. Kijk daarom altijd ook naar de opbrengst (Wattpiek) van de zonnepanelen. Zijn zonnepanelen qua afmeting kleiner en qua Wattpiek lager, maar passen er meer op jouw dak. Dan profiteer je hier uiteindelijk toch meer van.
 2. Stem het aantal zonnepanelen af op jouw energieverbruik.Bepaal eerst hoeveel stroom je nodig hebt. Nu en in de toekomst. Dit vormt de basis voor jouw keuze voor welke hoeveelheid zonnepanelen jij moet gaan. Ga jij meer zonnepanelen kopen dan dat jij op basis van je energiegebruik nodig hebt, dan haal je de kosten voor deze extra zonnepanelen er niet uit.
 3. Kies voor een omvormer die bij jouw dak past.Vaak zorgt dit voor een hogere prijs, maar dit is altijd de moeite waard. Kwalitatief hoogwaardige omvormers leveren namelijk een hoger percentage bruikbare stroom, kunnen omgaan met schaduwval op jouw dak en werken zelfs op bewolkte dagen efficiënt. Gelukkig zijn onze persoonlijk adviseurs experts op dit gebied en kunnen jouw hierin optimaal adviseren.
 4. Let op de garanties van de zonnepanelen en omvormer.Zonnepanelen kopen doe je niet zomaar. Je wilt zekerheid, ook op lange termijn. Daarom is het goed je te verdiepen in de garanties op de zonnepanelen en omvormers. Op de zonnepanelen van Zonneplan zit een fabrieksgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar.

Daarnaast hebben onze omvormers minimaal 10 jaar garantie. Zo heb jij minimale zorgen en maximaal profijt. En bovenop de standaard fabrieksgaranties biedt Zonneplan het Serviceplan aan, waarbij wij garant staan voor gratis reparatie en btw-teruggave service. Meer weten over de voordelen van het Serviceplan? Bekijk dan hier het Zonneplan Serviceplan

Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

Kies je voor zonnepanelen van Zonneplan, dan kies je voor maatwerk. Want na meer dan 100.000 installaties weten wij dat dit de enige manier is waarop jij écht het maximale uit jouw dak haalt. Onze adviseurs stellen zorgvuldig een zonneplan voor je op, inclusief jouw persoonlijke dakplan en de prognose van jouw opbrengst. Zo heb jij snel en eenvoudig inzicht in de potentie van jouw dak.

Maar daar stoppen we niet. Want na jouw aankoop profiteer jij ook nog eens automatisch van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je 10 jaar lang gebruik kan maken van de beste garanties, gratis reparatie, hulp bij monitoring en de btw teruggave service. Het enige wat jou nog te doen staat is zorgeloos genieten van je opbrengsten.

Vragen over zonnepanelen kopen

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waar moet je op letten bij zonnepanelen?

  Let tijdens het kopen van zonnepanelen op de verhouding tussen de opbrengst van jouw zonnepanelen en jouw energieverbruik. Hoe beter dit op elkaar aansluit, hoe beter jij je investering benut. Extra zonnepanelen kopen zonder dat je de energie gebruikt die ze opleveren is financieel namelijk niet aantrekkelijk.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.