Geen heffingen dankzij dynamische energie

Energiecontract zonder terugleverkosten

Geen zorgen: met een dynamisch energiecontract van Zonneplan heb je nóóit te maken met terugleverboetes. Gegarandeerd.

Heb je een vast of variabel energiecontract? Dan is de kans groot dat je terugleverkosten moet betalen. Je wordt dan beboet voor het terugleveren van zonnestroom. Hierdoor wordt de terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 1 jaar langer. Bij Zonneplan doen we niet aan boetes of heffingen.

Beste contract met zonnepanelen

Eerlijke prijs voor je zonnestroom

Zonder terugleverheffingen. Gegarandeerd.

Bewezen goedkoper dan vast en variabel

Dynamische prijzen schelen je ruim €200 op jaarbasis vergeleken met een vast contract met terugleverheffing.

Profiteer van extra vergoedingen

Dit allemaal dankzij Zonneplan Powerplay.

Wat houdt de terugleverheffing in?

Steeds meer energieleveranciers besluiten extra kosten in rekening te brengen voor huishoudens die stroom terugleveren aan het net; een terugleverheffing of terugleverboete. De hoeveelheid zonnestroom die je op jaarbasis teruglevert, bepaalt de hoogte van deze terugleverheffing. De heffing kan oplopen tot 20 euro extra per maand.

Benieuwd waarom energieleveranciers extra kosten in rekening brengen voor het terugleveren? En waarom Zonneplan dit juist niet doet? Je leest het in deze blog.

zonnepanelen op een dak

Gegarandeerd geen terugleverkosten met een dynamisch contract

Energieleveranciers voeren met name terugleverkosten in omdat de marktprijs voor stroom op zonnige momenten vaak lager is dan het tarief waarvoor ze het van hun klanten moeten inkopen. Dit betekent dat ze op deze momenten veel geld bij moeten leggen. Om die reden komen terugleverheffingen bij dynamische contracten, zoals Zonneplan Energie, niet voor. Bij een dynamisch energiecontract betaal en ontvang je ieder uur de daadwerkelijke marktprijs. Om deze reden betaal je bij een dynamisch energiecontract nooit terugleverheffingen.

Als aanbieder van dynamische contracten en marktleider in zonnepanelen geeft Zonneplan zelfs de garantie nooit een terugleverheffing te zullen invoeren. Hierin gaan we zelfs nog een stap verder: we schakelen sinds kort zonnepanelen uit op momenten waarop er te veel zonnestroom wordt opgewekt. In plaats van de consument daarvoor af te straffen, betalen we hiervoor aanvullende vergoedingen, waardoor zonnepanelen meer opbrengen. Dit doen we met Powerplay: onze AI-gedreven aansturing. Het beste energiecontract voor zonnepanelen, wat ons betreft.

Een dynamisch energiecontract uitgelegd

Een dynamisch energiecontract geeft Nederlandse huishoudens toegang tot stroomprijzen per uur. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken of niet. Tijdens goedkope uren met veel zon en wind betaal je bijvoorbeeld €0,15 per kWh. Terwijl dit tijdens de dure uren wel €0,25 per kWh kan zijn. Waait de wind en schijnt de zon? Dan is jouw stroomprijs het laagst. Lees meer over dynamische energiecontracten.

besparen met dynamisch energiecontract

Bespaar nóg meer met Powerplay

Heb je zonnepanelen en dynamische energie van Zonneplan? Dan kan je Powerplay inschakelen via de app. Met Powerplay wordt jouw omvormer automatisch uitgeschakeld bij negatieve uurprijzen. Daarnaast help je zo nu en dan het stroomnet stabiliseren voor Powerplay Bonus. Zo behaal je maximaal rendement met strategisch terugleveren.

 

 

Zonneplan Energie: energiecontract zonder terugleverboetes

Ontdek wat onze klanten vertellen