Geen heffingen dankzij dynamische energie

Energiecontract zonder terugleverkosten

Geen zorgen: met een dynamisch energiecontract van Zonneplan heb je nóóit te maken met terugleverboetes. Gegarandeerd.

Heb je een vast of variabel energiecontract? Dan is de kans groot dat je terugleverkosten moet betalen. Je wordt dan beboet voor het terugleveren van zonnestroom. Hierdoor wordt de terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 1 jaar langer. Bij Zonneplan doen we niet aan boetes of heffingen.

Beste contract met zonnepanelen

Eerlijke prijs voor je zonnestroom

Zonder terugleverheffingen. Gegarandeerd.

Bewezen goedkoper dan vast en variabel

Dynamische prijzen schelen je ruim € 200,- op jaarbasis in vergelijking met een vast contract met terugleverheffing.

Profiteer van extra vergoedingen

Door de aansturing van Zonneplan Powerplay.

Wat houdt de terugleverheffing in?

Steeds meer energieleveranciers besluiten extra kosten in rekening te brengen voor eigenaren van zonnepanelen; een terugleverheffing of terugleverboete. De hoeveelheid zonnestroom die je op jaarbasis teruglevert, bepaalt de hoogte van deze terugleverheffing. De heffing kan oplopen tot € 20,- extra per maand.

Benieuwd waarom energieleveranciers extra kosten in rekening brengen voor het terugleveren? En waarom Zonneplan dit juist niet doet? Je leest het in deze blog.

zonnepanelen op een dak

Gegarandeerd geen terugleverkosten met een dynamisch contract

De marktprijs voor stroom is op zonnige momenten vaak lager is dan waarvoor energieleveranciers het van jou moeten inkopen. Dit betekent dat de leveranciers op dat moment veel geld moeten bijleggen. Dit is de reden dat ze terugleverkosten invoeren.

Bij dynamische contracten, zoals bij Zonneplan Energie, komen terugleverkosten nooit voor. Bij een dynamisch energiecontract betaal je namelijk ieder uur de daadwerkelijke marktprijs.

Als aanbieder van dynamische contracten en marktleider in zonnepanelen geeft Zonneplan de garantie nooit een terugleverheffing te zullen invoeren. Hierin gaan we zelfs nog een stap verder: we schakelen sinds kort zonnepanelen uit op momenten waarop er te veel zonnestroom wordt opgewekt. Op dat moment kan het energienet de hoeveelheid zonnestroom niet meer aan. In plaats van de consument daarvoor af te straffen, betalen we hiervoor aanvullende vergoedingen, waardoor zonnepanelen meer opbrengen. Dit doen we met Powerplay: onze AI-gedreven aansturing. Het beste energiecontract voor zonnepanelen, wat ons betreft.

Dynamische energie uitgelegd

Een dynamisch energiecontract geeft Nederlandse huishoudens toegang tot stroomprijzen per uur. De markt bepaalt elk uur de prijs en jij bepaalt of je daar gebruik van wilt maken. Tijdens goedkope uren met veel zon en wind betaal je bijvoorbeeld € 0,15 per kWh. Terwijl dit tijdens de dure uren wel € 0,25 per kWh kan zijn. Waait de wind en schijnt de zon? Dan is jouw stroomprijs het laagst. Lees meer over dynamische energiecontracten.

besparen met dynamisch energiecontract

Bespaar nóg meer met Powerplay

Heb je zonnepanelen en dynamische energie van Zonneplan? Dan kan je Powerplay inschakelen via de app. Met Powerplay wordt jouw omvormer automatisch uitgeschakeld bij negatieve uurprijzen. Daarnaast help je het stroomnet stabiliseren voor extra Powerplay Bonus. Zo behaal je maximaal rendement met strategisch terugleveren.

 

 

Zonneplan Energie: gegarandeerd geen terugleverkosten

Ontdek wat onze klanten vertellen