Kosten Zonneplan Nexus thuisbatterij

 • Gem. binnen 5 jaar terugverdiend
 • Mogelijk met én zonder zonnepanelen
 • Wees voorbereid op de toekomst

Bekijk de mogelijkheden

Dit kost een thuisbatterij

De prijs van een Zonneplan Nexus thuisbatterij varieert van € 5.990 tot € 7.990 euro excl. btw. In bijna alle gevallen is het als particulier mogelijk om 21% btw terug te vragen.

Wist je dat een thuisbatterij niet alleen bespaart op jouw energierekening, maar dat het ook veel geld kan opleveren, ook zonder zonnepanelen? Op deze pagina lees je alles over de kosten, de prijsopbouw, het rendement, de terugverdientijd en andere financiële voordelen van thuisbatterijen.

Afbeelding van 3 Nexus thuisbatterijen: de 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh, naast elkaar
De prijs van diverse thuisaccu’s

Wat kosten de verschillende batterijen?

De Zonneplan Nexus thuisbatterij is beschikbaar in verschillende capaciteiten; 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh.

Zonneplan Nexus 10 kWh

Kosten excl. btw: € 5.990
Opbrengst p/j: € 1.080
Terugverdientijd: 5,5 jaar

Start nu met configureren >

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh

Zonneplan Nexus 15 kWh

Kosten excl. btw: € 6.990
Opbrengst p/j: € 1.530
Terugverdientijd: 4,7 jaar

Start nu met configureren >

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 15 kWh

Zonneplan Nexus 20 kWh

Kosten excl. btw: € 7.990
Opbrengst p/j: € 1.820
Terugverdientijd: 4,5 jaar

Start nu met configureren >

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh
De beste deal garantie op jouw thuisbatterij

Waarom is de Zonneplan thuisbatterij zo scherp geprijsd?

Het is best een investering, die thuisbatterij. Toch is de Zonneplan Nexus thuisbatterij enorm scherp geprijsd voor krachtige eigenschappen als 10 kW laadvermogen en 10 tot 20 kWh opslagcapaciteit. Hoe kan Zonneplan de thuisbatterij zo goedkoop aanbieden?

Zonneplan is de #1 in energietransitie assets in Nederland. We kunnen op grote schaal inkopen en dus scherpe prijzen neerzetten.

 

Door onze directe samenwerking met de fabrikanten skippen we de marges voor de groothandelaren. Onze beste deal garantie als resultaat.  Bovendien konden we zo de batterij zelf ontwikkelen en optimaliseren voor de Nederlandse markt.

 

We willen iedereen laten deelnemen aan de energietransitie met betaalbare thuisbatterijen. Zonder scherpe prijzen kan het voor consumenten niet uit en dat laten we niet gebeuren.

Afbeelding van 3 Nexus thuisbatterijen: de 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh, naast elkaar

Wat bepaalt de prijs van een thuisbatterij?

Bij de aankoop en installatie van een thuisbatterij komt meer kijken dan dat je misschien denkt. Een weloverwogen keuze en een professionele installatie zijn essentieel voor een maximale en veilige werking van het systeem. Wat bepaalt dan de prijs van een thuisbatterij?

Soort batterij

Er zijn verschillende soorten thuisbatterijen, ieder met z’n eigen eigenschappen en prijskaartje. Kies altijd voor een batterij met een lange levensduur om vervangingskosten in de toekomst te voorkomen. De reden waarom Zonneplan kiest voor lithium-ijzerfosfaat.

Opslagcapaciteit

Hoe hoger de opslagcapaciteit, hoe duurder de batterij. Wel vergroot dit ook jouw (financiële) voordeel. Focus daarom niet alleen op de aanschafprijs, maar ook op het rendement van jouw thuisbatterij.

Aansturing

Laad je jouw thuisbatterij alleen met zonnestroom, of stuur je hem slim aan op basis van energieprijzen? Een slimmer systeem kost vaak meer, maar levert ook aanzienlijk meer op. Het verschil in opbrengst kan zelf oplopen tot meer dan € 1500 per jaar wanneer je kiest voor aansturing op de energieprijzen van verschillende energiemarkten, zoals met Zonneplan Powerplay.

Installatie

Net als bij iedere elektrische installatie is een correcte aansluiting belangrijk. Zo voorkom je stroomuitval of gevaarlijke situaties. De kosten van installatie van een thuisbatterij liggen tussen de € 850 en € 1.450. Bij Zonneplan zit, zoals je van ons gewend bent, installatie altijd bij de prijs in.

Dynamic Load Balancing (DLB)

Het laadvermogen van de thuisbatterij wordt automatisch afgestemd op jouw energiebehoeften in huis. Zo wordt stroomuitval voorkomen. Deze slimme uitbreiding garandeert een zorgeloze opbrengst.

zonneplan medewerkers

Optionele kosten aanpassing meterkast

Is jouw meterkast geschikt?

Is jouw huidige meterkast geschikt voor de aansluiting van de thuisbatterij? Zo niet, dan moet je rekening houden met enkele extra kosten.

Aansluitwaarde ophogen 


Met een 3-fasen aansluiting kun je meer verdienen, omdat jouw thuisbatterij sneller kan laden en ontladen. Niet alleen jouw aansluitwaarde, maar ook de omvormer van jouw thuisbatterijsysteem kan een beperkende factor zijn voor jouw laadsnelheid. Met een 1-fase aansluiting ligt de max. laadsnelheid op 5 kW (ont)laden. Een batterij met een capaciteit van 5kWh is dan in 1 uur vol. Bij een 3-fasen (max. 17 kW) gebeurt dit theoretisch binnen 18 minuten. In de praktijk ligt het vermogen van een omvormer max. rond de 10 kW. Veel potentie voor hoge verdiensten dus. Houd wel rekening met eventuele kosten richting jouw netbeheerder voor de ophoging van jouw aansluiting naar 3-fasen (circa € 300).

Groepenkast aanpassen


Ook jouw groepenkast moet in orde zijn; een 4-polige hoofdschakelaar, voldoende aardlekschakelaars, maar ook de ruimte voor een nieuw aardlekautomaat. Alleen een hoofdschakelaar plaatsen kost circa € 200. Plaats je een nieuwe 3-fasen groepenkast dan moet je rekening houden met € 600 tot € 900 excl. btw.

Zonneplan thuisbatterij monteur
Wat levert een thuisbatterij op?

Wat levert een thuisbatterij op?

Een thuisbatterij koop je niet om mooi aan de muur te hangen. Die koop je om je zonne-energie op te kunnen slaan of om een flink rendement te behalen. Maar over welk rendement hebben we het dan? En hoe zit het met andere financiële voordelen?

Jouw aansturing bepaalt de opbrengst

Wat de investering in een thuisbatterij oplevert, hangt af van de aansturing van jouw thuisbatterij. De eerste grafiek hieronder laat je zien wat het behaalde rendement van 2023 is. Je ziet het rendement van Zonneplan Powerplay in vergelijking met uitsluitend eigen zonnestroom opslaan i.c.m. een dynamisch energiecontract en uitsluitend sturen op dynamische uurtarieven, zowel met als zonder zonnepanelen.

Wat doen deze opbrengsten met de terugverdientijd van jouw investering? Deze grafiek geeft jou een indicatie.

Rendement van een thuisbatterij op zonnestroom, op uurprijzen of met de zonneplan powerplay.

Rendement van de Zonneplan Nexus thuisbatterij

De Zonneplan Nexus thuisbatterij is beschikbaar in drie varianten; 10 kWh, 15 kWh en 20 kWh opslagcapaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger het bepaalde rendement in 2023.

Benieuwd naar jouw rendement?

Ontdek wat Zonneplan klanten vertellen

Veelgestelde vragen over kosten van een thuisbatterij

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!

Play
Video preview
 • Wat kost een thuisbatterij voor zonnepanelen?

  Een thuisbatterij alleen voor laden met zonnepanelen verschilt zelf niet direct van andere thuisbatterijen in kosten. Wel kun je financieel voordeel halen door jouw zonnepanelensysteem en thuisbatterij te combineren, waarbij één hybride omvormer zowel de thuisbatterij als de zonnepanelen bedient. Dit heeft als voordeel dat stroom minder vaak omgezet hoeft te worden van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC), wat energieverlies vermindert. Het nadeel is dat deze complexere omvormers duurder en groter zijn. Dit verhoogt de terugverdientijd.

  
Verdien meer dan alleen met zonnestroom
  Laad je op meer dan zonne-energie en ga je ook voor laden op dynamische uurtarieven of de onbalansmarkt? Dan verhoogt dit het rendement en verkort het de terugverdientijd van jouw thuisbatterij. De Zonneplan Nexus thuisbatterij kan dit. Voor 10 kWh betaal je € 5.990 excl. btw, voor 15 kWh is dat € 6.990 excl. btw en voor 20 kWh betaal je € 7.990 excl. btw.

 • Is er een subsidie voor de thuisbatterij?

  Er zijn in Nederland (voor particulieren) nog geen thuisbatterij subsidies en financiële regelingen beschikbaar die de initiële investering kunnen verminderen. Er zijn wel leningen beschikbaar. Zonneplan maakt het je hierbij gemakkelijk. Tijdens je aanvraag voor de thuisbatterij van Zonneplan is het namelijk mogelijk om meteen een lening aan te vragen.

 • Wat is de verwachte levensduur van een thuisbatterij

  Zonneplan geeft op thuisbatterijen zeven jaar productgarantie voor 6000 cycli, waarbij een cyclus staat voor één keer volledig ontladen en opladen. Na zeven jaar heeft de batterij nog 70% van de oorspronkelijke capaciteit. De verwachting is dat de batterijen meer dan tien jaar meegaan.

 • Is de btw-teruggave mogelijk bij de batterij?

  Ja, dat is zeker mogelijk. Bij Zonneplan kunnen we vaak de btw terugvragen op de aanschaf van een batterij via de Kleine-ondernemersregeling (KOR). Met de batterij koop en verkoop je stroom, waardoor je een btw-belaste vergoeding van ons ontvangt. Je moet je hiervoor aanmelden bij de Belastingdienst als (kleine) ondernemer. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren en maakt de investering in een duurzamer huis nog aantrekkelijker.

 • Waar vind ik meer informatie over thuisbatterijen?

  Meer lezen? In ons kenniscentrum vind je alle informatie over thuisbatterijen: lees alles wat je moet weten over een thuisbatterij.

Lees meer over...

Nieuws over thuisbatterijen

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen
Thuisbatterij

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen

Al meer dan 1600 Arnhemmers vroegen inmiddels een Zonneplan thuisbatterij aan. Daarmee slaan zij straks stroom op wanneer daar een overschot van is. Een overschot van hun eigen zonnepanelen of op het net.

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde
Thuisbatterij

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde

Vooral op zonnige dagen zijn thuisbatterijen onmisbaar om het net te ontlasten. Lees hier hoe dit zit!

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden
Energieopslag

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden

In hoeverre is het verwachte rendement van de Zonneplan thuisbatterij realistisch? Je leest het hier!

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?
Energieopslag

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?

In hoeverre kun je met een thuisbatterij volledig leven op de stroom van je zonnepanelen? Wij zochten het uit!

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws
Energieopslag

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws

Volgens RTL Nieuws verdien je een thuisbatterij ‘onmogelijk’ terug. Dat klopt natuurlijk niet. Lees hier op welke onjuiste aannames RTL Nieuws zich baseert!

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen
Energieopslag

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!
Energieopslag

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!

Woensdag 17 januari lanceren wij onze thuisbatterij: Nexus! Ontdek hier wat deze slim aangestuurde thuisbatterij jou kan opleveren.

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij
Energieopslag

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij

Wij vroegen 2000 Nederlanders in hoeverre zij van plan zijn een thuisbatterij te kopen en zo ja: wanneer? Je leest hier de uitkomsten!

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij
Energieopslag

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij

Thuisbatterijen worden de komende jaren steeds interessanter, maar zijn nog wel prijzig. Moet de aanschaf van thuisaccu’s gesubsidieerd worden? Zo denkt Nederland erover!

Revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.