Zonneplan Nexus thuisbatterij

 • Gem. binnen 5 jaar terugverdiend
 • Belastingvrij zonnestroom opslaan
 • Direct verdienen aan netstabilisatie

Bekijk de mogelijkheden

Zonnepanelen en de thuisbatterij? Een 2-in-1 oplossing!

1. Met de Nexus thuisbatterij verdien je automatisch aan netstabilisatie

De Zonneplan thuisbatterij balanceert het energienet door goedkope, groene stroom op te slaan en te verkopen wanneer de stroom duurder is. De batterij profiteert ook van de onbalansmarkt, wat extra inkomsten oplevert. Lees hier meer over hoe de thuisbatterij geld voor je verdient.

 • Je behaalt een rendement tot wel 20% per jaar.
 • Exclusief mogelijk door Powerplay-aansturingsservice.

2. Ook kan je de batterij gebruiken om eigen zonnestroom op te slaan

De Zonneplan thuisbatterij kan worden gebruikt om eigen opgewekte zonnestroom op te slaan. De batterij wordt ‘s middags opgeladen met zonnestroom voor later gebruik. Wil je de thuisbatterij uitsluitend opladen met zonnestroom? Dit kan eenvoudig worden ingesteld via de Zonneplan app. Houd er echter rekening mee dat deze functie tijdens de salderingsregeling een beperkt financieel voordeel biedt.

3 afbeeldingen, linksboven een Zonneplan medewerker, en rechtsboven een Zonneplan thuisbatterij en omvormer in een garage, en onder een man met een mobiel in zijn handen naast een Zonneplan thuisbatterij

Automatisch geregeld door de Powerplay aansturingsservice

Jij hoeft niets te doen. Op basis van real-time data bepaalt Powerplay volautomatisch de beste laadstrategie met maar één doel: revolutionair rendement voor jou.

 

 

Powerplay inkomsten Zonneplan Nexus
Wat er ook gebeurt

Met de Nexus thuisbatterij is jouw woning klaar voor de toekomst

Met de Zonneplan Nexus kies je voor een toekomstbestendige oplossing. Met de salderingsregeling profiteer je maximaal van revolutionair rendement. Als de salderingsregeling vervalt, geniet je daarbovenop van het belastingvrij opslaan van je eigen zonnestroom.

Nu al verdienen aan een thuisbatterij met netstabilisatie

De Zonneplan Nexus thuisbatterij genereert momenteel een revolutionair rendement door netstabilisatie, energiehandel en netcongestie. Met een geschatte jaaropbrengst van €1.820,- verdien je de thuisbatterij snel terug.

Ga naar de demo installatie >

Na 2027 laad je ook je eigen zonnestroom voor belastingvrij gebruik

In 2027 wordt de salderingsregeling waarschijnlijk afgeschaft. De thuisbatterij biedt hiervoor een oplossing door jouw stroomoverschot automatisch op te slaan voor later gebruik. Zo blijf je profiteren van je eigen belastingvrije zonnestroom. Naast het opslaan van eigen zonnestroom, helpt de batterij ook bij onbalans of netcongestie, wat zorgt voor een hoger rendement.

 • Voorbereid op de afschaffing van de salderingsregeling.
 • Voorkomt terugleverheffingen of boetes van je energieleverancier.
De energietransitie begint bij jou thuis

Zet de volgende stap in de energierevolutie

Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij zijn dé oplossing voor een schonere stroommix. De energietransitie heeft een grote uitdaging met een overvol stroomnet en veel momenten zonder opwek van wind en zon. Met opslag aan huis lever jij de oplossing op weg naar 100% groene stroom.

Altijd profiteren van groene stroom
Er zijn veel momenten waarop de wind niet waait en de zon niet schijnt. Om ook op die momenten te profiteren van groene stroom is een thuisbatterij cruciaal. Met de Zonneplan thuisbatterij sla je groene en goedkope stroom op om later te gebruiken of terug te leveren. Zo profiteer je altijd van groene stroom.

Minder belasting van het stroomnet
Met een batterij bij jou thuis sla je stroom op dicht bij opwekinstallaties. De zonnestroom van jouw huis en van je buren hoeft zo niet ver te worden getransporteerd maar blijft in de wijk. Dit werkt ook met zonnepanelen die niet van Zonneplan komen. Op die manier wordt het net ontlast en maak je optimaal gebruik van groene stroom.

Zonneplan Nexus Thuisbatterij: 20 kwh variant

Stel je eigen Zonneplan thuisbatterij samen

Ontdek wat Zonneplan klanten vertellen

Veelgestelde vragen over een thuisbatterij

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!

Play
Video preview
 • Kan ik onafhankelijk worden met de Zonneplan Nexus thuisbatterij?

  Onafhankelijk worden van het net is in Nederland helemaal niet nodig. Stroomuitval komt nauwelijks voor. Wel lopen de problemen op het net steeds meer op. Gelukkig bieden thuisbatterijen hiervoor een oplossing. Met opslag in huis hoeft het net minder stroom te transporteren. Met de Zonneplan Nexus zet jij je in voor een stabieler stroomnet en verdien je hier aan.

  Wie volledig onafhankelijk wil zijn van het stroomnet staat voor een grote uitdaging. Er zijn nog veel momenten zonder zonnestroom. Helemaal in de winter leveren zonnepanelen zeer weinig op en thuisbatterijen hebben over het algemeen niet de capaciteit om seizoenen te overbruggen. Onafhankelijk worden van het stroomnet zou een gemiddeld huishouden in Nederland niet redden. De Nexus thuisbatterij gaat dan ook verder dan alleen jouw zonnestroom laden. Onafhankelijk worden van het stroomnet is nu dus niet mogelijk met de Zonneplan Nexus.

 • Voor hoe lang kan de thuisbatterij stroom opslaan?

  De Zonneplan Nexus thuisbatterij heeft minimaal 10 kWh capaciteit. Afhankelijk van jouw verbruik in huis kan dit voldoende zijn voor één dag tot vier dagen aan stroomopslag. Echter wordt de capaciteit van de batterij ingezet voor het maximale rendement. Het komt daardoor zelden voor dat de batterij de volledige 10 kWh levert voor jou eigen verbruik. In de meeste gevallen is terugleveren bij zeer hoge stroomprijzen veel lucratiever en beter voor het stroomnet. Zo verdien je geld met terugleveren tegen de hoogste prijs en zorg je dat gascentrales minder vaak nodig zijn.

 • Wat moet ik zelf nog doen voor het hoogste rendement?

  De thuisbatterij wordt volledig automatisch aangestuurd, je hoeft hier niets voor te doen. Wanneer de batterij eenmaal is geïnstalleerd kan je real-time in de app de opbrengsten volgen. Met Zonneplan Powerplay wordt real-time alle energiemarkten geanalyseerd om te bepalen wanneer de batterij moet laden en ontladen. Je kan zelf het rendement realtime in de gaten houden en wordt uitbetaald via de Zonneplan energierekening.

 • Moet ik hiervoor een dynamisch energiecontract van Zonneplan afnemen?

  Dat klopt, je hebt een dynamisch energiecontract van Zonneplan nodig. Alleen op die manier kunnen wij jouw batterij inzetten voor maximaal rendement wat vervolgens naar jou wordt uitbetaald. Jouw thuisbatterij handelt namelijk in stroom, de winsten die je hiermee behaalt keren we uit via je energierekening. Wanneer je bij een andere energieleverancier aangesloten bent kunnen wij geen rendement voor jou realiseren. Je kan op ieder moment wel je energiecontract bij Zonneplan opzeggen. Je behaalt dan niet meer de hoge Powerplay-vergoeding. De batterij wordt dan alleen ingezet voor maximale zelfconsumptie. Dit heeft dus alleen zin als je zonnepanelen hebt, maar levert geen hoog rendement op.

 • Waarom werkt de thuisbatterij zowel met als zonder zonnepanelen?

  De Zonneplan Nexus thuisbatterij behaalt voornamelijk rendement uit netstabilisatie. Je eigen zonnestroom speelt hierbij geen rol. Het hoge rendement wordt dus ook niet gegenereerd door eigen zonnestroom op te slaan. Wel ben je met de Nexus voorbereid op de toekomst, zodat je ook na het afschaffen van de salderingsregeling het maximale uit jou zonnepanelen haalt. Op het moment levert het nog weinig op om je eigen zonnestroom op te slaan. Zonneplan Powerplay houdt automatisch rekening met de productie van zonnestroom en kiest altijd de meest winstgevende strategie voor jou.

 • Wat betekent het voor de opbrengst als de salderingsregeling stopt?

  De salderingsregeling, gericht op energiebelasting, is nog niet afgeschaft. Energiebelasting wordt geheven op het verbruiken van energie. Een thuisbatterij slaat energie op en levert deze later terug, wat betekent dat er technisch gezien geen sprake is van energieverbruik. Zelfs als de salderingsregeling afgeschaft wordt, verwacht Zonneplan niet dat klanten energiebelasting moeten betalen over de energie die opgeslagen wordt in een thuisbatterij. Er wordt een alternatieve regeling voor thuisbatterijen verwacht. Conversieverliezen in de batterij zijn minimaal en beïnvloeden het jaarrendement niet significant.

 • Is er voor de thuisbatterij een extra omvormer nodig?

  Ja, omdat de meegeleverde omvormer van de Zonneplan thuisbatterij snel kan laden en ontladen, wat bijdraagt aan een beter rendement dan de standaard omvormers die bij zonnepaneleninstallaties gebruikt worden.

Lees meer over...

Nieuws over thuisbatterijen

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen
Thuisbatterij

Arnhem investeert massaal in energieopslag: 1600+ thuisbatterijaanvragen

Al meer dan 1600 Arnhemmers vroegen inmiddels een Zonneplan thuisbatterij aan. Daarmee slaan zij straks stroom op wanneer daar een overschot van is. Een overschot van hun eigen zonnepanelen of op het net.

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’
Thuisbatterij

Twee op drie zonnepanelenbezitters willen thuisbatterij: ‘Relevanter dan ooit’

Eigen zonnestroom opslaan in een thuisbatterij? Twee op de drie zonnepanelenbezitters hebben daar wel oren naar! Lees alles over ons onderzoek.

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde
Thuisbatterij

Zon op komst: Zonneplan thuisbatterij demonstreert meteen enorme meerwaarde

Vooral op zonnige dagen zijn thuisbatterijen onmisbaar om het net te ontlasten. Lees hier hoe dit zit!

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden
Energieopslag

Rendement Zonneplan thuisbatterij overtreft verwachtingen in eerste maanden

In hoeverre is het verwachte rendement van de Zonneplan thuisbatterij realistisch? Je leest het hier!

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?
Energieopslag

Kun je al je zonnestroom zelf gebruiken met een thuisbatterij?

In hoeverre kun je met een thuisbatterij volledig leven op de stroom van je zonnepanelen? Wij zochten het uit!

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws
Energieopslag

Een thuisbatterij als slimme investering: reactie op RTL Nieuws

Volgens RTL Nieuws verdien je een thuisbatterij ‘onmogelijk’ terug. Dat klopt natuurlijk niet. Lees hier op welke onjuiste aannames RTL Nieuws zich baseert!

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen
Energieopslag

Zonneplan organiseert live vraag-antwoordsessie over thuisbatterijen

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!
Energieopslag

De Zonneplan Nexus: thuisbatterij met revolutionair rendement!

Woensdag 17 januari lanceren wij onze thuisbatterij: Nexus! Ontdek hier wat deze slim aangestuurde thuisbatterij jou kan opleveren.

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij
Energieopslag

Een op vijf Nederlanders wil binnen vijf jaar een thuisbatterij

Wij vroegen 2000 Nederlanders in hoeverre zij van plan zijn een thuisbatterij te kopen en zo ja: wanneer? Je leest hier de uitkomsten!

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij
Energieopslag

Ruim helft van Nederland voor subsidie thuisbatterij

Thuisbatterijen worden de komende jaren steeds interessanter, maar zijn nog wel prijzig. Moet de aanschaf van thuisaccu’s gesubsidieerd worden? Zo denkt Nederland erover!

Revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.