Zonneplan Nexus thuisbatterij

 • Binnen 5 jaar terugverdiend
 • Draag bij aan de energietransitie
 • Ook mogelijk met zonnepanelen

Bekijk de mogelijkheden

Zonnepanelen en de Zonneplan thuisbatterij

De allergoedkoopste stroom gebruik je zelf

De thuisbatterij laadt op als de stroomprijzen laag zijn, gebruikmakend van zowel goedkope netstroom als jouw eigen zonne-energie. Hierdoor profiteer je van de voordeligste netstroom en haal je maximaal rendement uit je zonnepanelen.

De duurste stroom verkoop je aan het net

Op momenten met weinig groene stroom zijn de stroomprijzen het hoogst. Tijdens deze momenten levert de batterij automatisch stroom voor je eigen gebruik of terug aan het net. Dit verhoogt niet alleen je rendement, maar helpt ook bij het stabiliseren van het net. Zo haal je continue het maximale uit jouw zonnepanelen en thuisbatterij.

3 afbeeldingen, linksboven een Zonneplan medewerker, en rechtsboven een Zonneplan thuisbatterij en omvormer in een garage, en onder een man met een mobiel in zijn handen naast een Zonneplan thuisbatterij

Volautomatisch geregeld door Powerplay

Zonneplan Powerplay is het AI-gedreven energieplatform dat de complexe wereld van energiemarkten verbindt met jouw thuisbatterij. De Zonneplan Nexus thuisbatterij met Powerplay aansturing is een slimme oplossing voor je energieverbruik. Hiermee worden op basis van real-time data volautomatisch inkomsten gegenereerd.

 

zonneplan powerplay app

Zekerheid voor de toekomst

Onder de huidige salderingsregeling maakt het tijdstip van teruglevering van je zonnestroom minder uit, maar de Zonneplan thuisbatterij haalt voordeel uit wisselende stroomprijzen. Als de salderingsregeling ooit vervalt, ben je met deze batterij al voorbereid. Dan sla je jouw zonnestroom belastingvrij op om later zelf te gebruiken of tegen de hoogste prijs terug te leveren aan het net. Zo biedt de Zonneplan thuisbatterij niet alleen direct voordeel, maar ook een toekomstige zekerheid.

Ook maximaal rendement zonder saldering

Bij Zonneplan wordt jouw thuisbatterij automatisch aangestuurd voor het maximale rendement voor jou. Zonder de salderingsregeling is het veel interessanter om jouw eigen opgewekte zonnestroom zelf te gebruiken. Je krijgt er namelijk minder voor bij verkoop. Na het afschaffen van de salderingsregeling gaat Powerplay dus veel vaker jouw eigen zonnestroom opslaan voor later gebruik. Met Zonneplan Powerplay ben jij verzekerd van een aansturing met het maximale rendement voor jou. Rendement voor nu, zekerheid voor later.

Hoogste prijs voor je zonnestroom

Geen last van terugleverheffing

Met de Zonneplan Nexus thuisbatterij kies je voor een toekomstbestendig systeem. Je slaat altijd de goedkoopste stroom op en je rendement wordt uitbetaald via Zonneplan Energie. Zo ben je verzekerd van een energiecontract zonder terugleverheffing en de hoogste prijs voor je zonnestroom. Bij Zonneplan geloven we in een toekomstbestendig en duurzaam energiesysteem waarbij zonne-energie cruciale rol speelt. Door slimmer met zonnestroom om te gaan zijn terugleverheffingen niet nodig.

De energietransitie begint bij jou thuis

Sla 100% groene stroom op

Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij zijn dé oplossing voor een schonere stroommix. De energietransitie heeft een grote uitdaging met een overvol stroomnet en veel momenten zonder opwek van wind en zon. Met opslag aan huis lever jij de oplossing op weg naar 100% groene stroom.

Altijd profiteren van groene stroom
Er zijn veel momenten waarop de wind niet waait en de zon niet schijnt. Om ook op die momenten te profiteren van groene stroom is een thuisbatterij cruciaal. Met de Zonneplan thuisbatterij sla je groene en goedkope stroom op om later te gebruiken of terug te leveren. Zo profiteer je altijd van groene stroom.

Minder belasting van het stroomnet
Met een batterij bij jou thuis sla je stroom op dicht bij opwekinstallaties. De zonnestroom van jouw huis en van je buren hoeft zo niet ver te worden getransporteerd maar blijft in de wijk. Dit werkt ook met zonnepanelen die niet van Zonneplan komen. Op die manier wordt het net ontlast en maak je optimaal gebruik van groene stroom.

Zonneplan Nexus Thuisbatterij: 20 kwh variant

Stel je eigen Zonneplan thuisbatterij samen

Veelgestelde vragen over een thuisbatterij

Zonneplan Nexus live Q&A

Jochem en Jort beantwoorden al jouw vragen over de Zonneplan Nexus thuisbatterij!

Play
Video preview
 • Kan ik onafhankelijk worden met de Zonneplan Nexus thuisbatterij?

  Onafhankelijk worden van het net is in Nederland helemaal niet nodig. Stroomuitval komt nauwelijks voor. Wel lopen de problemen op het net steeds meer op. Gelukkig bieden thuisbatterijen hiervoor een oplossing. Met opslag in huis hoeft het net minder stroom te transporteren. Met de Zonneplan Nexus zet jij je in voor een stabieler stroomnet en verdien je hier aan.

  Wie volledig onafhankelijk wil zijn van het stroomnet staat voor een grote uitdaging. Er zijn nog veel momenten zonder zonnestroom. Helemaal in de winter leveren zonnepanelen zeer weinig op en thuisbatterijen hebben over het algemeen niet de capaciteit om seizoenen te overbruggen. Onafhankelijk worden van het stroomnet zou een gemiddeld huishouden in Nederland niet redden. De Nexus thuisbatterij gaat dan ook verder dan alleen jouw zonnestroom laden. Onafhankelijk worden van het stroomnet is nu dus niet mogelijk met de Zonneplan Nexus.

 • Voor hoe lang kan de thuisbatterij stroom opslaan?

  De Zonneplan Nexus thuisbatterij heeft minimaal 10 kWh capaciteit. Afhankelijk van jouw verbruik in huis kan dit voldoende zijn voor één dag tot vier dagen aan stroomopslag. Echter wordt de capaciteit van de batterij ingezet voor het maximale rendement. Het komt daardoor zelden voor dat de batterij de volledige 10 kWh levert voor jou eigen verbruik. In de meeste gevallen is terugleveren bij zeer hoge stroomprijzen veel lucratiever en beter voor het stroomnet. Zo verdien je geld met terugleveren tegen de hoogste prijs en zorg je dat gascentrales minder vaak nodig zijn.

 • Wat moet ik zelf nog doen voor het hoogste rendement?

  De thuisbatterij wordt volledig automatisch aangestuurd, je hoeft hier niets voor te doen. Wanneer de batterij eenmaal is geïnstalleerd kan je real-time in de app de opbrengsten volgen. Met Zonneplan Powerplay wordt real-time alle energiemarkten geanalyseerd om te bepalen wanneer de batterij moet laden en ontladen. Je kan zelf het rendement realtime in de gaten houden en wordt uitbetaald via de Zonneplan energierekening.

 • Moet ik hiervoor een dynamisch energiecontract van Zonneplan afnemen?

  Dat klopt, je hebt een dynamisch energiecontract van Zonneplan nodig. Alleen op die manier kunnen wij jouw batterij inzetten voor maximaal rendement wat vervolgens naar jou wordt uitbetaald. Jouw thuisbatterij handelt namelijk in stroom, de winsten die je hiermee behaalt keren we uit via je energierekening. Wanneer je bij een andere energieleverancier aangesloten bent kunnen wij geen rendement voor jou realiseren. Je kan op ieder moment wel je energiecontract bij Zonneplan opzeggen. Je behaalt dan niet meer de hoge Powerplay-vergoeding. De batterij wordt dan alleen ingezet voor maximale zelfconsumptie. Dit heeft dus alleen zin als je zonnepanelen hebt, maar levert geen hoog rendement op.

 • Waarom werkt de thuisbatterij zowel met als zonder zonnepanelen?

  De Zonneplan Nexus thuisbatterij behaalt voornamelijk rendement uit netstabilisatie. Je eigen zonnestroom speelt hierbij geen rol. Het hoge rendement wordt dus ook niet gegenereerd door eigen zonnestroom op te slaan. Wel ben je met de Nexus voorbereid op de toekomst, zodat je ook na het afschaffen van de salderingsregeling het maximale uit jou zonnepanelen haalt. Op het moment levert het nog weinig op om je eigen zonnestroom op te slaan. Zonneplan Powerplay houdt automatisch rekening met de productie van zonnestroom en kiest altijd de meest winstgevende strategie voor jou.

 • Wat betekent het voor de opbrengst als de salderingsregeling stopt?

  De salderingsregeling, gericht op energiebelasting, is nog niet afgeschaft. Energiebelasting wordt geheven op het verbruiken van energie. Een thuisbatterij slaat energie op en levert deze later terug, wat betekent dat er technisch gezien geen sprake is van energieverbruik. Zelfs als de salderingsregeling afgeschaft wordt, verwacht Zonneplan niet dat klanten energiebelasting moeten betalen over de energie die opgeslagen wordt in een thuisbatterij. Er wordt een alternatieve regeling voor thuisbatterijen verwacht. Conversieverliezen in de batterij zijn minimaal en beïnvloeden het jaarrendement niet significant.

 • Is er voor de thuisbatterij een extra omvormer nodig?

  Ja, omdat de meegeleverde omvormer van de Zonneplan thuisbatterij snel kan laden en ontladen, wat bijdraagt aan een beter rendement dan de standaard omvormers die bij zonnepaneleninstallaties gebruikt worden.

Lees meer over...

Revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.