Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.293 per jaar
 • Altijd achteraf betalen
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen van Zonneplan

Nederlands #1
in zonnepanelen

Het beste plan voor jouw dak

Onze adviseurs helpen jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.

Ontvang gratis Zonneplan

Beoordeeld met een 9.3

Dat we de grootste zijn met meer dan 125.000 zonnepaneleninstallaties is mooi meegenomen. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.3 is waar we het voor doen.

Zonder spaargeld

Zonnepanelen zonder investering

Met een duurzame lening koop je zonnepanelen zonder dat daarvoor spaargeld nodig is. Veel slimmer dan huren!

Beste deal garantie

10 jaar all-inclusive

Complete installatie

Zonnepanelen van Zonneplan
Works with
Powerplay logo

Exclusief bij Zonneplan

Zonneplan haalt het
maximale uit je dak

Ingebouwde bescherming tegen terugleverheffingen

Zelf groene energie opwekken en belast worden met extra heffingen? Dat is niet rechtvaardig.

Lees meer over het energiecontract

Strategisch terugleveren, maximaal rendement

Met Powerplay aansturing wordt jouw omvormer automatisch afgeregeld bij negatieve uurprijzen. Daarnaast hou je het stroomnet stabiel en ontvang je hiervoor Powerplay Bonus.

Lees meer over Powerplay
Kwaliteit gegarandeerd

Hoeveel zonnepanelen
heb ik nodig?

Jouw (toekomstige) stroomverbruik is belangrijk bij het bepalen van het aantal zonnepanelen op jouw dak. Kijk dus eens goed naar jouw energierekening en het daarop vermeldde stroomverbruik, maar denk ook alvast na over jouw stroomverbruik in de toekomst.

Prijsindicatie
Jaarlijkse opbrengst
6
Zonnepanelen
€ 3.589
-
€ 5.289Prijsindicatie

€ 697

Jaarlijkse opbrengst
8
Zonnepanelen
€ 4.279
-
€ 6.079Prijsindicatie

€ 930

Jaarlijkse opbrengst
10
Zonnepanelen
€ 4.979
-
€ 6.879Prijsindicatie

€ 1.162

Jaarlijkse opbrengst
12
Zonnepanelen
€ 5.679
-
€ 7.679Prijsindicatie

€ 1.395

Jaarlijkse opbrengst
15
Zonnepanelen
€ 6.919
-
€ 9.019Prijsindicatie

€ 1.744

Jaarlijkse opbrengst

Ontvang een persoonlijk plan op maat

De aanschaf van jouw installatie

Zonnepanelen financieren

Investeren in zonnepanelen is slim omdat het je energierekening verlaagt, je woningwaarde verhoogt en de panelen zichzelf snel terugverdienen. Financiering met eigen vermogen zorgt ervoor dat je direct profiteert van de opbrengsten van jouw zonnepanelen, maar er zijn ook financieringsopties beschikbaar voor als je jouw spaargeld liever niet gebruikt.

Zonnepanelen lening

Wanneer je jouw spaargeld liever besteedt aan iets anders dan zonnepanelen, dan is een lening een slimme manier om toch zonnepanelen te kunnen kopen.

Zonnepanelen hypotheek

Het is vaak mogelijk om jouw zonnepanelen op te nemen in jouw hypotheek. Dit geldt zowel wanneer je een nieuwe hypotheek aangaat als wanneer jij je bestaande hypotheek ophoogt met een bouwdepot.

Zonnepanelen subsidies

Helaas zijn er op dit moment geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel geldt sinds 2023 het 0% btw-tarief voor de aankoop van zonnepanelen.

Zonnepanelen huren of leasen

Het huren of leasen van zonnepanelen klinkt soms erg aantrekkelijk. Je hoeft immers geen investering te doen voor de aanschaf van jouw zonnepanelen. Toch kun je beter...

Visualisatie van gebruik app
Met de Zonneplan app

Bij zonnepanelen
hoort live inzicht

Perfect inzicht via 4G

Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.

Slim met andere producten

Met de slimme koppeling in de Zonneplan App stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw zonnepanelen, laadpaal en energie. Alles overzichtelijk in één app.

Geregeld van A tot Zonneplan

Zonnepanelen op je dak?
Alle stappen op een rij

 • dak met zonnepanelen
 • Zonnepanelen monteur op een dak
 • man gebruikt Zonneplan app
 • laadpaal installatie door Zonneplan
 • Zonnepanelen monteur van Zonneplan
Stap 1 van 5
 • Ontvang je eigen Zonneplan

  Onze adviseur gaat aan de slag met jouw persoonlijke Zonneplan: een optimaal dakplan met de beste producten voor jouw situatie.

 • Een perfecte installatie

  Vakkundige installatie en een uitgebreide uitleg over het systeem. Onze monteurs doen alles voor een zorgeloze installatiedag. Het resultaat: onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3.

 • Geniet van lage energiekosten

  Zijn de zonnepanelen en de omvormer aangesloten op de meterkast? Vanaf nu bespaar jij direct op jouw energierekening.

 • Uitbreidbaar met ons ecosysteem

  Breid jouw systeem uit met een laadpaal of Zonneplan Energie. Zo kies jij bewust voor de groenste en goedkoopste stroom. Alles voor de allerlaagste energierekening.

 • Service is altijd dichtbij

  Toch een (service)vraag? Door ons landelijk netwerk van Zonneplan servicemonteurs pakken we je servicevraag snel en vakkundig voor je op.

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck

Perfect geïnstalleerd binnen een dag

Zonnepanelen
perfect geïnstalleerd
binnen een dag

Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.

Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

De top 5 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kopen van
zonnepanelen in 2024

Er is veel te doen rondom zonnepanelen kopen in 2024. Zijn zonnepanelen nog steeds interessant en waar moet je nou precies over op letten bij de aankoop? Dé slimme tips voor zonnepanelen kopen in 2024 zijn daarom:

Jouw energieverbruik

Houd jouw energieverbruik aan als de max voor de opbrengst van jouw zonnepanelen. Wel kun je al nadenken over je toekomstige verbruik en hier rekening mee houden. Denk dan bijvoorbeeld aan de overstap op elektrisch rijden, elektrisch koken of elektrisch verwarmen.

Verdeel de opbrengst

Waar zonnepanelen gericht op het zuiden de meeste opbrengst geven, krijg je deze opbrengst wel in een piek rond het middaguur geleverd. Grote kans dat dit zoveel opbrengst is dat je gaat terugleveren. Verspreid daarom je zonnepanelen over meerdere dakvlakken om je opbrengsten over de dag te spreiden.

Veilig omgaan met jouw gegevens

Zonder monitoring geen zonnepanelen en zonder internet geen monitoring. Maar dat maakt je systeem tegelijk ook kwetsbaar, zolang je gebruikmaakt van je eigen wifi-thuisnetwerk. Kies daarom voor een systeem dat gebruikmaakt van 4G en waarbij je data bovendien binnen Europa blijft en niet via Chinese servers wordt opgeslagen.

Voorbereid op de toekomst

Door jouw zonne-energie op te slaan in bijvoorbeeld de batterij van jouw elektrische auto of in een thuisbatterij zorg jij ervoor dat je de zelf opgewekte stroom niet teruglevert, maar later kunt gebruiken. Zo maak je optimaal gebruik van jouw zonnepanelen. Ook wanneer je deze opslagmogelijkheden nu nog niet hebt, is het slim er wel vast rekening mee te houden bij de keuze voor zonnepanelen. Is jouw omvormer er bijvoorbeeld klaar voor om DC een accu te laden? En is de software in staat apparaten slim te schakelen?

Monteursbezoek

Lange fabrieksgaranties zeggen niet zoveel. De kosten zitten immers niet in het product, maar in het installeren daarvan. Let er daarom op dat je een leverancier kiest die goed te benaderen is en een servicenetwerk heeft. Met het 10-jarige Zonneplan Serviceplan betaal je zelfs helemaal niets voor een servicebezoek van de monteur.

Beter voor iedereen

Zo gebruik je
slimmer je
zonnestroom

Een klimaatcrisis die steeds urgenter wordt? Energieprijzen die op hol slaan? Erwin van Bright heeft een oplossing: eigen energie eerst!

Hoor het van onze
slimme klanten

Ervaring van klanten

Ontdek wat onze klanten vertellen

 • Het verhaal van

  Ellen

 • Het verhaal van

  Sander

 • Het verhaal van

  Veronica

 • Het verhaal van

  Floris

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan kopen?

  Met zonnepanelen van Zonneplan verdien je gemiddeld € 1.780 per jaar. Dankzij een uitgekiend advies zorgen we ervoor dat ook jij het maximale uit jouw dak haalt. Met ruim 120.000 installaties achter de rug weten we precies wat hiervoor nodig is. Zo kan jij zonder zorgen zonnepanelen kopen en direct beginnen met besparen.

  Bij Zonneplan profiteer je gegarandeerd van de beste deal, 24/7 live inzicht via de Zonneplan app en altijd persoonlijk contact: je krijgt bij ons niet te maken met wachtmenu's of chatbots, maar je kunt ons gewoon bereiken via ons lokale nummer.

 • Wat is de prijs van zonnepanelen?

  Om te weten wat een zonnepaneleninstallatie jou gaat kosten, maken we graag een gratis en vrijblijvend Zonneplan. We meten op afstand hoeveel panelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel je gaat opwekken. Zo weet je precies hoeveel de installatie je gaat kosten en wat je qua opbrengst mag verwachten. We werken met een all-in prijs; zonder verrassingen achteraf.

 • Hoe werkt de salderingsregeling?

  De termen terugleveren en salderen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn het verschillende begrippen. Wanneer je zonne-energie opwekt en deze stroom niet direct in huis gebruikt dan lever je terug aan het net: de teruglevering. De salderingsregeling heeft te maken met de belastingen die je betaalt voor jouw stroomverbruik.

  De prijs die je betaalt aan je energiemaatschappij voor 1 kWh stroomverbruik bestaat namelijk voor een deel uit belastingen. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer belasting je betaalt. Met het terugleveren van jouw zonne-energie kun je deze belastingschuld verminderen. Elke kWh aan zonne-energie die je teruglevert aan het net wordt afgetrokken van de belastingschuld die je hebt opgebouwd. Na een jaar wordt de balans opgemaakt. Als je meer stroom hebt afgenomen dan dat je hebt teruggeleverd, dan betaal je alleen over het verschil in belastingen. Als je teruglevering gelijk is aan of groter is dan je afname, dan betaal je geen belastingen.

 • Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

  Gemiddeld verdienen zonnepanelenbezitters €1.780 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.

  In het artikel zonnepanelen opbrengst leggen we je uit hoe de opbrengst van zonnepanelen wordt berekent en welke factoren de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden. Natuurlijk staan ook de Zonneplan adviseurs voor je klaar om voor jou de verwachte opbrengst te berekenen.

 • Is er nog subsidie op zonnepanelen?

  Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Hierdoor is het ook in 2023 aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen.

 • De btw op zonnepanelen is afgeschaft in 2023, wat betekent dat voor mij?

  Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen; nu hoeft dat niet meer. Wat dit verder voor jou betekent, leggen we uit op onze blog: Btw-verlaging op zonnepanelen in 2023: wat betekent het voor jou?.

 • Hoe werken zonnepanelen en hoe bespaar je ermee?

  Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, de omvormer zet dit voor je om in bruikbare stroom. Zo kan je jouw zonne-energie gebruiken voor apparaten in en rondom jouw huis. Deze stroom hoef je dus niet af te nemen van het net, en is dus eigenlijk "gratis".

  Wek je meer stroom op dan op dat moment nodig is? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Lees meer over de werking van zonnepanelen en over wat je met zonnepanelen kunt besparen.

Lees hier meer vragen over Zonnepanelen

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.