EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
Zonneplan monteur met zonnepaneel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door 0% btw
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen van Zonneplan

Het beste plan voor jouw dak

Altijd een gratis en persoonlijk advies

Onze adviseur helpt jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.

Ontvang gratis Zonneplan

Door de #1 van Nederland

Dat we de grootste zijn met meer dan 125.000 installaties is mooi meegenomen. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.2 is waar we het voor doen.

Zonder investering

Zonnepanelen zonder investering

Koop zonnepanelen met een duurzame lening. Veel slimmer dan huren! Voldoende spaargeld? Betalen met eigen vermogen kan ook.

Bereken besparing

Beste deal garantie

Maximale service

Volledig geregeld

Met de Zonneplan app

Bij een hoge opbrengst
hoort live inzicht

Perfect inzicht via 4G

Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.

Klaar voor slimme aansturing

Met de slimme koppeling in de Zonneplan app stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw energie. Alles overzichtelijk in één app.

Geregeld van A tot Zonneplan

Alle stappen op een rij

 • dak met zonnepanelen
 • Zonnepanelen monteur op een dak
 • man gebruikt Zonneplan app
 • laadpaal installatie door Zonneplan
 • Zonnepanelen monteur van Zonneplan
Stap 1 van 5
 • Het beste plan voor jouw dak

  Jouw adviseur gaat aan de slag met een persoonlijke Zonneplan: een optimaal dakplan met de beste producten voor jouw situatie.

 • Een perfecte installatie

  Vakkundige installatie en een uitgebreide uitleg over het systeem. Onze monteurs doen alles voor een zorgeloze installatiedag. Het resultaat: onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.2.

 • Geniet van lage energiekosten

  Zijn de zonnepanelen en de omvormer aangesloten op de meterkast? Vanaf nu bespaar jij direct op jouw energierekening.

 • Uitbreidbaar met ons ecosysteem

  Breid jouw systeem uit met een laadpaal of Zonneplan Energie. Zo kies jij bewust voor de groenste en goedkoopste stroom. Alles voor de allerlaagste energierekening.

 • Service is altijd dichtbij

  Toch een (service)vraag? Door ons landelijk netwerk van Zonneplan servicemonteurs pakken we je servicevraag snel en vakkundig voor je op.

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck

Perfect geïnstalleerd binnen een dag

Perfect geïnstalleerd
binnen een dag

Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.

Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

Beter voor iedereen

Zo gebruik je
slimmer je
eigen stroom

Een klimaatcrisis die steeds urgenter wordt? Energieprijzen die op hol slaan? Erwin van Bright heeft een oplossing: eigen energie eerst!

Hoor het van onze
slimme klanten

Ervaring van klanten

Ontdek wat onze klanten vertellen

 • Het verhaal van

  Ellen

 • Het verhaal van

  Sander

 • Het verhaal van

  Veronica

 • Het verhaal van

  Floris

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan kopen?

  Met zonnepanelen van Zonneplan verdien je gemiddeld € 1.780 per jaar. Dankzij een uitgekiend advies zorgen we ervoor dat ook jij het maximale uit jouw dak haalt. Met ruim 120.000 installaties achter de rug weten we precies wat hiervoor nodig is. Zo kan jij zonder zorgen zonnepanelen kopen en direct beginnen met besparen.

  Bij Zonneplan profiteer je gegarandeerd van de beste deal, 24/7 live inzicht via de Zonneplan app en altijd persoonlijk contact: je krijgt bij ons niet te maken met wachtmenu's of chatbots, maar je kunt ons gewoon bereiken via ons lokale nummer.

 • Wat is de prijs van zonnepanelen?

  Om te weten wat een zonnepaneleninstallatie jou gaat kosten, maken we graag een gratis en vrijblijvend Zonneplan. We meten op afstand hoeveel panelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel je gaat opwekken. Zo weet je precies hoeveel de installatie je gaat kosten en wat je qua opbrengst mag verwachten. We werken met een all-in prijs; zonder verrassingen achteraf.

 • Hoe werkt de salderingsregeling?

  De termen terugleveren en salderen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn het verschillende begrippen. Wanneer je zonne-energie opwekt en deze stroom niet direct in huis gebruikt dan lever je terug aan het net: de teruglevering. De salderingsregeling heeft te maken met de belastingen die je betaalt voor jouw stroomverbruik.

  De prijs die je betaalt aan je energiemaatschappij voor 1 kWh stroomverbruik bestaat namelijk voor een deel uit belastingen. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer belasting je betaalt. Met het terugleveren van jouw zonne-energie kun je deze belastingschuld verminderen. Elke kWh aan zonne-energie die je teruglevert aan het net wordt afgetrokken van de belastingschuld die je hebt opgebouwd. Na een jaar wordt de balans opgemaakt. Als je meer stroom hebt afgenomen dan dat je hebt teruggeleverd, dan betaal je alleen over het verschil in belastingen. Als je teruglevering gelijk is aan of groter is dan je afname, dan betaal je geen belastingen.

 • Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

  Gemiddeld verdienen zonnepanelenbezitters €1.780 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.

  In het artikel zonnepanelen opbrengst leggen we je uit hoe de opbrengst van zonnepanelen wordt berekent en welke factoren de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden. Natuurlijk staan ook de Zonneplan adviseurs voor je klaar om voor jou de verwachte opbrengst te berekenen.

 • Is er nog subsidie op zonnepanelen?

  Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Hierdoor is het ook in 2023 aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen.

 • De btw op zonnepanelen is afgeschaft in 2023, wat betekent dat voor mij?

  Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen; nu hoeft dat niet meer. Wat dit verder voor jou betekent, leggen we uit op onze blog: Btw-verlaging op zonnepanelen in 2023: wat betekent het voor jou?.

 • Hoe werken zonnepanelen en hoe bespaar je ermee?

  Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, de omvormer zet dit voor je om in bruikbare stroom. Zo kan je jouw zonne-energie gebruiken voor apparaten in en rondom jouw huis. Deze stroom hoef je dus niet af te nemen van het net, en is dus eigenlijk "gratis".

  Wek je meer stroom op dan op dat moment nodig is? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Lees meer over de werking van zonnepanelen en over wat je met zonnepanelen kunt besparen.

Lees hier meer vragen over Zonnepanelen

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.