Onze adviseur helpt jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.
Dat we de grootste zijn met meer dan 125.000 installaties is mooi meegenomen. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.2 is waar we het voor doen.
Koop zonnepanelen met een duurzame lening. Veel slimmer dan huren! Voldoende spaargeld? Betalen met eigen vermogen kan ook.
Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.
Met de slimme koppeling in de Zonneplan app stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw energie. Alles overzichtelijk in één app.
Van advies en installatie tot lange garanties. Zonneplan regelt het allemaal.
Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.
Met zonnepanelen van Zonneplan verdien je gemiddeld € 1.780 per jaar. Dankzij een uitgekiend advies zorgen we ervoor dat ook jij het maximale uit jouw dak haalt. Met ruim 120.000 installaties achter de rug weten we precies wat hiervoor nodig is. Zo kan jij zonder zorgen zonnepanelen kopen en direct beginnen met besparen.
Bij Zonneplan profiteer je gegarandeerd van de beste deal, 24/7 live inzicht via de Zonneplan app en altijd persoonlijk contact: je krijgt bij ons niet te maken met wachtmenu's of chatbots, maar je kunt ons gewoon bereiken via ons lokale nummer.
Om te weten wat een zonnepaneleninstallatie jou gaat kosten, maken we graag een gratis en vrijblijvend Zonneplan. We meten op afstand hoeveel panelen er op jouw dak passen, welke omvormer daar het beste bij past en hoeveel je gaat opwekken. Zo weet je precies hoeveel de installatie je gaat kosten en wat je qua opbrengst mag verwachten. We werken met een all-in prijs; zonder verrassingen achteraf.
De termen terugleveren en salderen worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn het verschillende begrippen. Wanneer je zonne-energie opwekt en deze stroom niet direct in huis gebruikt dan lever je terug aan het net: de teruglevering. De salderingsregeling heeft te maken met de belastingen die je betaalt voor jouw stroomverbruik.
De prijs die je betaalt aan je energiemaatschappij voor 1 kWh stroomverbruik bestaat namelijk voor een deel uit belastingen. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer belasting je betaalt. Met het terugleveren van jouw zonne-energie kun je deze belastingschuld verminderen. Elke kWh aan zonne-energie die je teruglevert aan het net wordt afgetrokken van de belastingschuld die je hebt opgebouwd. Na een jaar wordt de balans opgemaakt. Als je meer stroom hebt afgenomen dan dat je hebt teruggeleverd, dan betaal je alleen over het verschil in belastingen. Als je teruglevering gelijk is aan of groter is dan je afname, dan betaal je geen belastingen.
Gemiddeld verdienen zonnepanelenbezitters €1.780 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.
In het artikel zonnepanelen opbrengst leggen we je uit hoe de opbrengst van zonnepanelen wordt berekent en welke factoren de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden. Natuurlijk staan ook de Zonneplan adviseurs voor je klaar om voor jou de verwachte opbrengst te berekenen.
Er zijn geen landelijke subsidies voor zonnepanelen. Wel zijn er verschillende financiële regelingen die het voor jou eenvoudiger maken om te gaan verduurzamen. Hierdoor is het ook in 2023 aantrekkelijk om te kiezen voor zonnepanelen.
Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent. Voorheen moest je de btw op zonnepanelen achteraf terugvragen; nu hoeft dat niet meer. Wat dit verder voor jou betekent, leggen we uit op onze blog: Btw-verlaging op zonnepanelen in 2023: wat betekent het voor jou?.
Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op, de omvormer zet dit voor je om in bruikbare stroom. Zo kan je jouw zonne-energie gebruiken voor apparaten in en rondom jouw huis. Deze stroom hoef je dus niet af te nemen van het net, en is dus eigenlijk "gratis".
Wek je meer stroom op dan op dat moment nodig is? Dan lever je die terug aan het elektriciteitsnet. Lees meer over de werking van zonnepanelen en over wat je met zonnepanelen kunt besparen.