Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Sine
Powerplay logo

Automatische aansturingvoor zonnepanelen

PanelPanelPanelPanelPowerplay hero
PanelPanelPanelPanel
Haal alles uit je zonnepanelen

Strategisch terugleveren, maximaal rendement

Met Powerplay wordt jouw omvormer automatisch uitgeschakeld bij negatieve uurprijzen. Daarnaast help je zo nu en dan het stroomnet stabiliseren voor Powerplay Bonus. Zo behaal je maximaal rendement met strategisch terugleveren.

Uurprijs bescherming

Handmatig je omvormer uitschakelen bij negatieve uurprijzen is verleden tijd. Powerplay schakelt automatisch je omvormer uit zodat jij nooit hoeft te betalen voor het terugleveren van je zonnestroom.

Powerplay Bonus

Volautomatisch

Volledig gratis

Hoe werkt het?

De Powerplay aansturingsscenario’s
voor jouw zonnepanelen

Powerplay voor zonnepanelen kent drie standen. Het systeem schakelt automatisch naar de strategie met het hoogste rendement voor jou. Powerplay voert 24/7 analyses uit op alle energiemarkten om de meest winstgevende strategie te bepalen. Zo verdien jij altijd meer met Powerplay.

Afregelen bij negatieve uurprijzen

Uurprijs is negatief, je omvormer schakelt uit.

Negatieve prijzen stimuleren tot meer verbruik of minder productie, om te voorkomen dat het net overbelast raakt. Handmatig uitzetten van je omvormer is niet nodig! Powerplay schakelt automatisch je omvormer uit, zo hoef je nooit te betalen voor terugleveren.

Opregelen bij stroomtekort

Uurprijs negatief, maar toch schakelt je omvormer in.

Op de dag zelf kan het best zo zijn dat het helemaal niet zo zonnig is als voorspeld. De uurprijs is wel negatief, maar er is geen stroomoverschot. In die gevallen kiest Powerplay ervoor je zonnepanelen juist wél stroom te laten leveren. Je ontvangt een compensatie voor de gemaakte kosten plus een aanvullende vergoeding. Zo behaal je altijd een hoger rendement met Powerplay.

Plotseling zonoverschot

Uurprijs positief, maar toch schakelt je omvormer uit.

Er wordt geen overschot voorspeld, waardoor de uurprijs positief is. Toch ontstaat er een overschot aan zonnestroom. Powerplay regelt je omvormer af. Je ontvangt hiervoor een compensatie, die is gelijk aan wat je zonnestroom had opgeleverd. Daarbovenop ontvang je Powerplay vergoeding. Zo zorgt Powerplay er dus altijd voor dat jij meer verdient dan wat je had verdiend als we niet geschakeld hadden.

Jij weet altijd wat er gebeurt

Live inzicht voor
perfecte controle

Volg je Powerplay opbrengsten

Bekijk live hoe jouw omvormer extra Powerplay verdiensten behaalt uit netstabilisatie. Je ziet je Powerplay vergoeding live oplopen.


Bekijk de status van de omvormer van je zonnepanelen

Powerplay stuurt je omvormer aan voor maximaal rendement. In de app volg je eenvoudig wat Powerplay met jouw omvormer doet.


In de beste energie-app van Nederland

Met ons user-centered design luisteren we altijd naar onze appgebruikers. Daardoor zijn we de hoogstgewaardeerde energie-app in de Google Play Store en Apple App Store.

Powerplay logo

Hoe kan ik hiervan profiteren?

Zonneplan Powerplay is nu uitsluitend te gebruiken met één of meerdere Zonneplan producten in combinatie met Zonneplan Energie.

Al duizenden
klanten genieten
van powerplay