Over het plan van Zonneplan

Zon en wind leveren inmiddels de goedkoopste vorm van energie. Zonneplan laat haar klanten hier slim van profiteren. Samen zijn we volop bezig met de elektrificatie van Nederland.

Zonneplanners
aan de slag

Installatiedepots
in Nederland

Woningen voorzien
van zonnepanelen

Gemiddelde
klantbeoordeling

Het begint met zonnepanelen

 • De #1 van Nederland

  Sinds 2012 heeft Zonneplan meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen. Door onze vernieuwende aanpak zijn we één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en Europa.

 • Leidend in klanttevredenheid

  Onze visie is simpel: we behandelen onze klanten zoals we zelf behandeld willen worden. Zonneplan leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.2.

 • Altijd een eerlijk advies

  De beste oplossing voor de klant. Dat is en blijft de basis voor een Zonneplan. Zelfs als dit extra kosten of minder omzet voor ons betekent. Om deze reden kiezen wij er bijvoorbeeld voor om geen huurconcept aan te bieden.

Op weg naar
slimme energie

Plan van zonneplan
check

Zonnepanelen
van Zonneplan

Een slim duurzaam energienet, daar geloven wij in. Dit begint met het installeren van zonnepanelen op ieder geschikt dak. Met de Zonneplan app heb je altijd veilig inzicht in de opbrengsten van jouw zonnepanelen en ben je voorbereid op het energienet van de toekomst.

Zonnepanelen kopen
plan van zonneplan app

Zonneplan
App & hardware

Met onze IOT devices heb je altijd inzicht in de opbrengsten van jouw zonnepanelen en worden apparaten in jouw woning slim aangestuurd. Zo ben je voorbereid op het energienet van de toekomst.

plan van zonneplan energie
Later verwacht

Slimme opslag
van Zonneplan

Met zonnepanelen en de Zonneplan Powerplay komen we samen een heel eind om volledig duurzaam te worden. Sla jouw eigen opgewekte zonnestroom op in de Powerplay, om het later te gebruiken. Samen met andere Powerplays in het netwerk ontstaat een groene energiecentrale, die het energienet in balans houdt.

Altijd met Zonneplan DNA

 • 1. Eenvoudig

  Wij maken het gebruik van energie van de zon zo eenvoudig en aantrekkelijk dat voor iedereen de overstap naar duurzame energie logisch is.

 • 2. Vernieuwend

  De energietransitie is ook een data- en IT transitie. Zonneplan is een IT-bedrijf, dat werkt aan de electrificatie van Nederland en vernieuwing in de energiemarkt.

 • 3. Persoonlijk

  Een persoonlijk en eerlijk advies, daar draait het bij Zonneplan om. Geen wachtmenu’s, altijd persoonlijk contact en een oprecht en eerlijk advies.

 • 4. Opgewekt

  Werken aan de electrificatie van Nederland is een fantastische uitdaging. Zullen Zonneplanners daarom iedere dag zo enthousiast en opgewekt aan de slag gaan?

 • 5. Stap extra

  Met ‘goed’ zijn wij niet tevreden. We dagen onszelf uit om verder te gaan waar anderen stoppen. Vaak wordt het dan pas écht interessant.

app
Het begint met zonnepanelen

Technologie zit in ons DNA

 • We zijn software engineers

  Als IT-bedrijf met een duurzaam plan werken we aan vernieuwende software in de installatiebranche.

 • We zijn hardware engineers

  Met intern ontwikkelde hardware garanderen wij onze klanten inzicht in opbrengsten en veiligheid van gegevens.

 • We zijn technische specialisten

  Technische kennis maakt het verschil. Daarom worden alle adviseurs en monteurs opgeleid en continu bijgeschoold in de Zonneplan Academy.

Werken bij Zonneplan

Voor de uitvoering van ons plan zoeken wij buitengewone mensen die zich verantwoordelijk voelen en deze reis met ons willen meebeleven.

Meewerken aan de toekomst