Zonnepanelen zonder investering

 • Geen spaargeld nodig
 • Direct lagere energiekosten
 • Betaal 0% rente

Ook verdienen met zonnepanelen?

Binnen 60 seconden geregeld
Zonnepanelen zonder investering

Profiteer van 0% rente

Het Nationaal Warmtefonds van de Rijksoverheid biedt leningen aan voor huishoudens die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen. Hierdoor kan iedereen profiteren van de voordelen van zonnepanelen zonder zelf te investeren. Met de Energiebespaarlening kunnen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000 zelfs tegen 0% rente de zonnepanelen financieren.

Voorbeeldberekening

Houd iedere maand geld over

Wij leggen het uit aan de hand van een voorbeeldberekening. Stel, je installeert 8 zonnepanelen op je dak. Gemiddeld wek je hiermee 2.851 kWh per jaar mee op, net wat meer dan een gemiddeld huishouden aan stroom verbruikt.

De gemiddelde Nederlander betaalt € 0,35 per kWh (augustus 2023). Je bespaart met 8 zonnepanelen € 997,92 per jaar op je energierekening (€ 0,35 x 2.851 = € 997,92). Per maand betekent dat een besparing van € 83,16.

Daarnaast los je iedere maand een bedrag af aan het Warmtefonds. Aangezien je geen rente betaalt, hoef je alleen de kosten voor het zonnepanelensysteem af te lossen. We gaan uit van een looptijd van 15 jaar. Iedere maand betaal je € 25,16 aan aflossing voor je lening. Je houdt hierdoor iedere maand € 58 over!

Voorbeeldberekening Warmtefonds 0% rente

Ook zonnepanelen zonder te investeren?

Voorwaarden

De feiten op een rij

Het Nationaal Warmtefonds is een stichting zonder winstdoelstelling en streeft naar lage rentetarieven met zeer goede voorwaarden. Alle feiten lees je hieronder.

0% rente voor verzamelinkomen tot € 60.000

Wanneer het totale inkomen van de eigenaar of eigenaren van de woning onder de € 60.000 per jaar is kan je lenen voor een 0% rentetarief. Is je verzamelinkomen hoger dan € 60.000 dan geldt het reguliere rentetarief van 4,3%.

Kies zelf je looptijd

Je kan zelf de looptijd kiezen van 7, 10 of 15 jaar. Het is een annuïteitenlening, wat betekent dat je iedere maand een vaste aflossing betaalt totdat je het volledige bedrag hebt afgelost. Eerder aflossen is altijd mogelijk.

Geen verborgen kosten

Het Warmtefonds is er om Nederland te helpen verduurzamen, daarom zijn er geen verborgen kosten. De leningen van het Warmtefonds worden alleen onderhands toegekend. Wij kunnen vanuit Zonneplan dus geen aanvraag voor jou starten, maar we kunnen je wel helpen bij jou aanvraag.

Geen bovengrens leeftijd

Het Warmtefonds had eerder een leeftijdsgrens van 75 jaar. Inmiddels is dit weg, waardoor jong én oud kunnen profiteren van zonnepanelen zonder eigen spaargeld te investeren! Dus ook 75+’ers zijn van harte welkom om hun woning te verduurzamen, te besparen op hun energierekening en het wooncomfort te verhogen.

Volledig ontzorgd van A - Z

 • 1. Vraag gratis adviesgesprek aan

  Start een aanvraag voor jouw zonnepanelensysteem. Je bespreekt de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw woning met jouw persoonlijke adviseur. De adviseur maakt een plan voor jouw dak, houdt rekening met jouw wensen en bespreekt de financieringsmogelijkheden. Je ontvangt de gratis offerte diezelfde dag per e-mail.

 • 2. Start leningaanvraag

  Na akkoord op jouw offerte helpt je persoonlijke adviseur je met de aanvraag voor de lening van het Nationaal Warmtefonds. Aan de hand van een checklist geven we je precies de stappen om jouw lening aanvraag te voltooien. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet wordt je lening door het Warmtefonds toegekend. Het moment om de installatie in gang te zetten.

 • 3. Installatie en facturatie

  Het is een zonnige dag, want we komen je zonnepanelen installeren! Onze monteurs doen alles voor een zorgeloze installatiedag, onze klanten beoordelen de installatie met een 9.3. Na installatie ontvang je de factuur van Zonneplan en dien je deze in bij het Warmtefonds. Verder hoef je niets meer te doen, het Nationaal Warmtefonds betaalt direct aan Zonneplan.

 • 4. Geniet van een lagere energierekening

  De zonnepanelen zijn voor jou aan het werk! Vanuit de app zie je hoeveel stroom jouw zonnepanelen opwekken. Geef bij je energieleverancier door dat je zelf stroom opwekt en jouw energierekening wordt direct verlaagd.

 • 5. Service is altijd dichtbij

  Dankzij ons landelijk dekkend netwerk van servicemonteurs zijn we bij servicevragen altijd dichtbij. Je kan zorgeloos genieten van je opbrengst met de beste garanties in de markt.

Door de #1 van Nederland

Het beste plan voor jouw dak

Met onze technieken kunnen we jouw dak op afstand precies inmeten. Zo kunnen we het maximale uit jouw dak halen. Jouw persoonlijke adviseur maakt een dakplan en houdt rekening met jouw eigen wensen.

Beoordeeld met een 9.3

Met de ervaring van meer dan 125.000 installaties zorgen onze ervaren monteurs voor een soepele installatiedag. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9.3 is waar we het voor doen.

Lees ervaringen van onze klanten >

Zonneplan medewerker die uitleg geeft over zonnepanelen garantie, zonnepanelen op een dak en een Zonneplan monteur

Bij zonnepanelen hoort live inzicht

Perfect inzicht via 4G

Geen gedoe met haperende wifi-verbindingen, maar altijd verbinding via 4G. De Zonneplan app staat live in verbinding met jouw zonnepanelensysteem. Zo heb je altijd en overal inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen.

Optimaal profiteren van zonnestroom

Dankzij live inzicht weet jij wanneer je zonnepanelen stroom opwekken. Wil jij écht groene stroom gebruiken? Dan zijn dit de momenten om je was te draaien of de vaatwasser aan te zetten. Hoe meer stroom jijzelf verbruikt, hoe minder gebruik jij van het net hoeft te maken. Zo maak je gebruik van gratis groene stroom van je eigen dak.

energie vergelijken via mobiel

Vragen over zonnepanelen zonder investering

 • Kan ik zonnepanelen krijgen zonder te investeren?

  Ja, dit kan. Met de Energiebespaarlening kunnen huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000 zelfs tegen 0% rente de zonnepanelen financieren.

 • Wat kost een zonnepaneleninstallatie?

  Voor een installatie van 8 panelen betaal je € 4.279 – € 6.079. Voor 12 panelen betaal je € 5.679 – € 7.679. Voor een prijs op maat kun je een gratis offerte aanvragen bij Zonneplan.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen?

  In 2024 is er voor particulieren geen landelijke subsidie op het kopen van zonnepanelen. Wel zijn er enkele lokale subsidies. Lees meer over zonnepanelen subsidies.

Ook besparen met eigen zonnepanelen?

Wij helpen je met persoonlijk advies om maximaal te profiteren van goedkope groene stroom.