ZonnepanelenZonnepanelen
Slimme energieSlimme energie
ContactContact
088 020 3000maandag open om 08:00 uur

In 10 minuten besparen met zonnepanelen

  • Verdien gemiddeld: €1.143 per jaar
  • Ontvang nu: 21% btw retour
  • Geen spaargeld nodig

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

Besparen met zonnepanelen

Stroom opwekken met zonnepanelen zorgt direct voor besparing op jouw energierekening. Per jaar komt dit neer op gemiddeld €1.143,-. Wil jij weten hoeveel besparing jouw dak kan opleveren? Onze adviseurs maken een persoonlijk en vrijblijvend dakplan. Binnen 10 minuten weet jij hoeveel panelen er op jouw dak passen, wat je gaat besparen en hoe snel je de panelen terugverdient. Dus waar wacht je nog op? Vul hierboven jouw postcode in en laat jouw dak checken.

Ontdek binnen 10 minuten jouw besparing

Bij Zonneplan doen we er alles aan om jou zo snel mogelijk te voorzien van het beste advies. Met slimme software kunnen we vanaf afstand jouw dak tot op de centimeter nauwkeurig in meten. Zo hoeven we niet langs te komen, maar krijg jij toch een perfect dak plan. Omdat investeren in zonnepanelen niet iets is wat je elke dag doet, nemen we de mogelijkheden altijd met je door. Als alles duidelijk is, zorgen onze adviseurs er voor dat ze razendsnel een persoonlijk Zonneplan voor je klaar hebben. Dit kan vaak al binnen 10 minuten.

zonneplan monteurs monteren zonnepanelen op pannendak

Doe de gratis dakcheck

Gemiddeld €1.143 besparen met zonnepanelen

De gemiddeld besparing van €1.143,- is een bedrag gebaseerd op onze gegevens van het afgelopen jaar. In 2019 kwam een gemiddelde installatie uit op 12 zonnepanelen. De combinatie van de gemiddelde opbrengst van deze panelen met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 2019 resulteert in een besparing van €1.143,-. Elk dak is uniek. De specifieke besparing per dak zal daarom niet standaard €1.143,- bedragen, maar variëren per dak-oriëntatie. Ligt jouw dak bijvoorbeeld op het zuiden, dan zullen jouw panelen meer instraling van de zon hebben, meer stroom opwekken en daarom meer opbrengen dan panelen die gericht zijn op het oosten.

Ben je benieuwd naar een inschatting van de gemiddelde opbrengst voor jouw dak?

Oriëntatie van jouw dak ten opzichte van de zon   Gemiddelde besparing met 12 panelen
Noord  € 697,-
Oost  € 1.046,-
Zuid  € 1395,-
West  € 1.116,-

Effect van besparen op je energierekening?

Met zonnepanelen gemiddeld €1.143,- per jaar besparen op jouw energiekosten. Hoe werkt dat?

Met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op. Door de omvormer kan je deze stroom gebruiken voor allerlei apparaten in en rondom jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van lampen of het aanzetten van de waterkoker. Verbruik je hiermee minder stroom dan dat je opwerkt? Dan houdt je groene stroom over. Dit overschot levert je geld op. Je levert deze stroom namelijk terug aan het net en ontvangt hiervoor een vergoeding. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de zon niet schijnt en je toch stroom nodig hebt. Dan ga je gebruik maken van grijze energie. Deze stroom kost geld. De stroom die je afneemt bij jouw energieleverancier wordt weggestreept tegen de stroom die je teruglevert. Dit wordt ook wel de salderingsregeling genoemd.

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken