Zonnepanelen offerte

Vraag eenvoudig een gratis offerte voor zonnepanelen aan

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Ben je op zoek naar goedkope zonnepanelen voor op jouw dak en wil je daarin gegarandeerd het beste advies en de beste prijs hebben? Vraag dan snel een offerte voor zonnepanelen aan bij Zonneplan. Ook leggen we je op deze pagina uit hoe een dakplan wordt opgebouwd en waar je op moet letten bij het beoordelen van offertes.

Offerte aanvragen

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Geen spaargeld nodig
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoe werkt het aanvragen van een offerte?

Het aanvragen van een offerte bij Zonneplan gaat eenvoudig en snel. Doordat wij nauwkeurig je dak nauwkeurig online kunnen intekenen en daarmee jouw situatie snel inzichtelijk maken hoeven we geen fysieke schouw te doen. Dit scheelt tijd en bovendien ook geld.

Maar hoe vraag je nou zo’n gerichte offerte aan? Op onze site kun je onze offerte, de zogeheten Zonneplan, aanvragen. Bekijk het onderstaande stappenplan zodat jij zelf de offerte aan kunt vragen.

Stappenplan offerte aanvragen

Het aanvragen van een offerte voor jouw zonnepanelen installatie is zo gefixed! In totaal loop je in 6 korte stappen naar een persoonlijke offerte die geheel op jouw situatie is afgestemd. Bij Zonneplan streven we naar het geven van de beste voorlichting en daar hebben we jou bij nodig. Bekijk hier de 6 stappen:

Stap 1: je adres doorgeven

Via de Zonnescan-aanvraagbox, bijvoorbeeld op de zonnepanelen-pagina, kun je een offerte aanvragen. Dat doe je door in de eerste stap enkel je postcode, huisnummer en eventuele toevoeging te plaatsen en op check postcode te klikken.

Stap 1 in het offerte aanvraag proces voor zonnepanelen bij Zonneplan

Stap 2: dakcheck of uitgebreide zonnepanelen offerte aanvragen

Nadat je op de button hebt geklikt halen wij de gegevens van jouw woning op, denk hierbij aan het daadwerkelijke adres zodat wij het juiste huis voor ons hebben. Dan wordt de volgende stap geladen waarin je twee keuzes hebt:

 • Zonneplan op maat: wanneer je voor deze kiest dan krijg je een volledige offerte geheel op jouw situatie ingestoken. Hier hebben we wel wat extra gegevens voor nodig om het zo accuraat mogelijk te maken. Deze gegevens beschrijven we in de volgende stappen.
 • Alleen dakcheck: de dakcheck is enkel een indicatie of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en zo ja: hoeveel zonnepanelen passen op je dak? Deze stap bevat geen aanbod en/of prijs.
Zonnepanelen offerte of dakcheck

We gaan verder met het Zonneplan op maat om de offerteaanvraag van jouw zonnepanelen systeem verder te doorlopen.

Stap 3: jouw elektriciteitsverbruik doorgeven

In de derde stap kun jij je eigen elektriciteitsverbruik noteren of een geschat verbruik aanklikken. Dit helpt ons om niet teveel panelen op jouw dak te leggen waardoor de kosten lager zijn en je rendement hoger.

Daarnaast vragen wij je naam, telefoonnummer en e-mailadres. Het telefoonnummer vragen wij uit om je even telefonisch te spreken. Na meer dan 125.000 installaties weten we dat het belangrijk is om je wensen even te doorlopen. Denk hierbij aan op welk dak je zonnepanelen wil en in welke opstelling (zuid- of oost/west-opstelling), maar ook mogelijke wijzigingen in het verbruik zoals op korte termijn elektrisch rijden of koken.

Bereken jouw besparing

Binnen 60 seconden geregeld

Een van onze adviseurs gaat aan de slag met jouw persoonlijke Zonneplan: een optimaal dakplan met de beste producten voor jouw situatie.

Eenvoudige en heldere informatie

We helpen jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.

Stap 4: wensen en opmerkingen omtrent je aanvraag doorgeven

Indien je specifieke wensen hebt wat betreft je zonnepanelen systeem zoals het aan laten passen van je verouderde meterkast of gewoon een opmerking hebt die je graag over wil brengen, dan kun je dat in deze stap vermelden.

Ook kun je hier aanvinken dat het gaat om een zakelijke aanvraag. Denk hierbij aan woningcorporaties, vastgoedinvesteerders en Nieuwbouw en renovatie trajecten.

Mocht je geen optionele gegevens achter willen laten? Klik dan op Opslaan om je aanvraag te voltooien.

Stap 2 in het offerte aanvraag proces voor zonnepanelen bij Zonneplan

Stap 5: er wordt hard aan je offerteaanvraag gewerkt

Eén van onze accountmanagers neemt contact met je op om de wensen door te spreken. Dit gesprek duurt meestal maar zo’n 8-10 minuten, waarna wij bezig gaan met het opstellen van jouw persoonlijke offerte voor zonnepanelen.

Persoonlijk contact bij Zonneplan

Stap 6: je zonnepanelen offerte is klaar!

Vaak word je nog op de dezelfde dag gemaild met het persoonlijke aanbod en neemt de accountmanager deze samen met je door om alle vragen te beantwoorden die ontstaan tijdens het doorlopen van de stappen van ons Zonneplan.

Online offerte zonnepanelen van Zonneplan

Zonnepanelen prijs vergelijken: de offerte check

Tijdens het oriënteren wordt er vaak naar meerdere aanbieders van zonnepanelen gekeken. Het is immers goed om te weten wat er verder op de markt te verkrijgen is.

Toch merken wij dat door de wildgroei aan aanbieders, verschillende materialen en opstellingen en andere (ietwat rooskleurige) cijfers waarmee gerekend wordt, dat het goed is om dit langs de accountmanager te houden. Je wilt natuurlijk wel appels met appels vergelijken en niet onnodig veel pv panelen op je dak leggen waardoor je terugverdientijd en rendement onder druk staat. Dat kan met onze offerte check!

Bij Zonneplan streven wij naar het beste advies over zonnepanelen en dat tegen de beste prijs. Doordat wij de #1 van Nederland zijn kunnen wij dit streven ook waarmaken. Een voorbeeld van het beste advies geven betekent ook dat wij net dat ene paneel niet verkopen, waardoor er voor een lichtere en voordelige omvormer kan worden gekozen waardoor jij optimaal profiteert van lagere kosten en dus een beter rendement.

Zonnepanelen offertes vergelijken

Mocht je dus met een andere aanbieder hebben gesproken en wil je er zeker van zijn dat dit het zonnepanelen systeem is waar jij de komende decennia mee vooruit kan? Laat onze accountmanager gerust meekijken in de advies- en prijsvergelijking en je eventuele vragen wegnemen. Lees ook ons artikel ‘zonnepanelen vergelijken‘ voor informatie over hoe je het beste meerdere zonnepanelen offertes en aanbieders kunt vergelijken. Enkele tips die we je alvast mee kunnen geven:

 • Controleer of de offerte aansluit bij jouw specifieke behoeften en jaarlijks energieverbruik. Overweeg welk type en hoeveel zonnepanelen optimaal zijn voor de ligging en oriëntatie van jouw dak. Overweeg aspecten zoals de terugverdientijd en de verwachte energieopbrengst. Er zijn verschillende typen zonnepanelen beschikbaar, geschikt voor diverse daktypes (schuin of plat dak).
 • Focus niet alleen op de total kosten. In plaats van je alleen te richten op de totale prijs van de zonnepanelen, overweeg de kosten per type zonnepaneel en eventuele extra kosten (zoals voor omvormers, montageframes bij platte daken, enz.). Dit helpt je om een goede keuze te maken.
 • Let op de details. Controleer of de installateur zorgt voor de afhandeling van alle administratieve procedures. Let ook op eventuele extra kosten bij annulering van de offerte. Stel een checklist op om te verzekeren dat alle belangrijke details duidelijk in de offerte vermeld staan en zorg ervoor dat de prijs vastligt voordat je een overeenkomst ondertekent.

Zonnepanelen kopen: de winnende offerte

Nu je inmiddels een zonnepanelen expert bent door alle informatie over wattpiek, verschillende opstellingen en de stand van de zon en schaduwval op jouw woning kun je eindelijk een gewogen keuze maken voor welke aanbieder jij kiest voor het installeren van de zonnepanelen.

Natuurlijk gaan wij ervan uit dat je de zonnepanelen gaat kopen bij Zonneplan. In de verkregen offerte staat in de laatste stap alles om jouw aanvraag te bevestigen en over te gaan tot het daadwerkelijke kopen.

Hier stoppen we niet, want we helpen je natuurlijk ook door het gehele proces na de aankoop heen. Van het installeren van de zonnepanelen tot het Zonneplan Serviceplan, al het werk word je uit handen genomen zodat jij optimaal kunt genieten van je kersverse zonnepanelen en natuurlijk de zon!

Dus waar wacht je nog op? Vul onze offerteaanvraag vandaag nog in, laat een legplan maken door een ervaren Zonneplan-adviseur en profiteer zo snel mogelijk van zonne-energie.

Financiering voor zonnepanelen

Niet genoeg spaargeld of wil je dat liever aan iets anders besteden? Geen nood. Verschillende instanties bieden zonnepanelen subsidies of financieringsregelingen, zoals leningen, aan gericht op duurzame investeringen, waaronder zonnepanelen.

 • De Duurzaamheidslening: gemeentelijke of provinciale regeling, die het mogelijk maakt om te investeren in duurzame oplossingen.
 • De Energiebespaarlening: nationale regeling die particuliere woningeigenaren en VVE’s de mogelijkheid van verduurzaming biedt. Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 60.000 kunnen tegen 0% rente een lening krijgen: lees meer over zonnepanelen zonder investering.
 • De Stimuleringslening: regeling gericht op energiebesparende maatregelen en onderhoud of renovatie van jouw woning.
 • De GreenLoans lening: landelijke regeling gericht op het stimuleren van verschillende groene maatregelen, waaronder zonnepanelen.
 • De Toekomstbestendig Wonen Leninglening is alleen geldig voor inwoners van de desbetreffende gemeente of provincie die de lening aanbiedt.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen offertes

 • Hoelang duurt het aanvragen van een offerte?

  Het aanvragen van een zonnepanelen offerte bij Zonneplan duurt slechts 1 minuut. Vul de online zonnescan in en een Zonneplan adviseur gaat voor je aan de slag. Jouw persoonlijke adviseur neemt vervolgens contact met je op om de mogelijkheden met je door te nemen en je voor te lichten over zonnepanelen.

 • Hoe stelt Zonneplan een offerte op?

  Na het invullen en het versturen van je gegevens via de online zonnescan bekijkt onze adviseur de mogelijkheden van jouw woning. Het advies voor jouw dak wordt tijdens een telefonisch contact met je doorgenomen. Aan de hand van dit gesprek, waarin ook je persoonlijke voorkeuren besproken worden, wordt een vrijblijvend persoonlijk Zonneplan opgesteld.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: