Beste merk zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wil jij weten welk merk zonnepanelen goed is? Bij Zonneplan doen we niet anders dan de grootste (A-)merken van zonnepanelen met elkaar vergelijken. Zo profiteer jij altijd van de beste deal op basis van prijs en kwaliteit wanneer jij zonnepanelen bij ons afneemt.

A-merk zonnepanelen op jouw dak?

Top 10 zonnepanelen merken

Lijst van de 10 beste zonnepanelen merken
De markt van zonnepanelen blijft zich ontwikkelen en zo komen er steeds krachtigere zonnepanelen op de markt. Denk hierbij aan pv panelen met een hoger wattpiek vermogen, betere efficiency-cijfers en natuurlijk een steeds gunstigere prijs. Als wij al onze selectiecriteria in acht nemen, dan komen wij tot de volgende top 10.

 1. DMEGC zonnepanelen
 2. Jinko Solar zonnepanelen
 3. Trina Solar zonnepanelen
 4. JA Solar zonnepanelen
 5. Qcells zonnepanelen
 6. REC zonnepanelen
 7. Longi zonnepanelen
 8. Sunpower zonnepanelen
 9. Boviet zonnepanelen
 10. Suntech zonnepanelen

In de top-10 van zonnepanelen merken staan dan ook de fabrikanten die het vaakst vernieuwend zijn doordat ze veel investeren in research & development, het productieproces in eigen beheer hebben en voldoende hebben geautomatiseerd. Ook kijken we naar de tijd dat deze fabrikanten actief zijn in de sector. Deze punten zijn belangrijk om te zorgen voor een consistente kwaliteit van jouw pv panelen en het automatiseringstuk is belangrijk om deze panelen voor een gunstige prijs te kunnen verkopen.

Overige top-merken zonnepanelen

Zonnepanelen fabrikanten die net buiten de top 10 gevallen zijn, maar zeker de moeite waard zijn om in te gaten te houden zijn; Hyundai LG, AEG, Canadian Solar, Panasonic, Conergy, Bisol, Autarco, Axitec, Bauer en S-energy zonnepanelen.

Selectiecriteria ten opzichte van merken zonnepanelen

Bij Zonneplan hebben we een aanzienlijke lijst aan selectiecriteria die wij opleggen aan de fabrikanten van zonnepanelen. Onderstaand noemen wij de belangrijkste eisen waaraan voldaan moet worden:

  • Garanties:
   Vermogens- en productgaranties vanuit de fabrikant. Bijvoorbeeld het vooroplopen in efficiency en degradatie van de pv panelen.
  • Vertegenwoordiging in Europa:
   Voor goede afhandeling rondom garanties.
  • Testen en keurmerken:
   Zonnepanelen met het o.a. het TÜV-keurmerk en getest met de volgende testen (EL-, Hotspot-, Flash- & de PID-test).
  • Third Party Factory audit:
   Onderzoeksresultaten van onafhankelijke partijen.
  • Bewezen zonnepanelen merk:
   Een gevestigde naam in de markt voor een hoge (lever)betrouwbaarheid en aantoonbare productiecapaciteit.
  • Eerlijkheid merken:
   Verschil tussen echte merken en marketing-merken.
  • Eigen fabrieken:
   Zodat het altijd traceerbaar is waar onze zonnepanelen vandaan komen.

Al met al houden we dus nauwlettend in de gaten hoe een zonnepaneel functioneert en ook blijft functioneren als die op jouw dak ligt. Om zeker te zijn van een hoge mate van betrouwbaarheid werken we alleen met gerenommeerde merken die actief zijn op de Europese markt.

Naast dat wij fabrikanten op hun blauwe ogen geloven laten we onze zonnepanelen altijd extern testen door TÜV Rheinland in Duitsland en/of SolarTester. De testen die zij uitvoeren kijken onder andere naar kwaliteit van zonnecellen door defecte cellen op te sporen, de ballast van zwakkere delen in een zonnepaneel te testen (bijvoorbeeld soldeerlijnen) en de afwijking in het vermogen te constateren.

Oftewel, je kunt ervan uitgaan dat zonnepanelen van Zonneplan erg betrouwbaar zijn en van degelijke kwaliteit. Overtuigd van ons grondige selectiebeleid? Vraag dan vandaag nog een dakcheck aan om te zien of jij kunt profiteren van A-merk zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over beste zonnepanelen merken

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

 • Welk merk zonnepanelen moet ik kopen?

  Zonneplan zet de top 10 zonnepanelen merken op een rij, zodat jij makkelijk kunt vergelijken. Hierbij houden we rekening met selectiecriteria als kwaliteit, garanties, testen en keurmerken, Third Party Factory audits en de vertegenwoordiging van de merken in Europa.

 • Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

  DMEGC zonnepanelen zijn momenteel topkeuze. Ze vallen momenteel onder de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoort, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren.

Deel dit artikel: