Beste merk zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Wil jij weten welk merk zonnepanelen goed is? Bij Zonneplan doen we niet anders dan de grootste (A-)merken van zonnepanelen met elkaar vergelijken. Zo profiteer jij altijd van de beste deal op basis van prijs en kwaliteit wanneer jij zonnepanelen bij ons afneemt. Wil je weten op welke factoren je nog meer moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Op deze pagina over zonnepanelen kopen delen we de belangrijkste tips.

A-merk zonnepanelen op jouw dak?

Top 10 zonnepanelen merken

 

 1. DMEGC zonnepanelen
 2. Jinko Solar zonnepanelen
 3. Trina Solar zonnepanelen
 4. JA Solar zonnepanelen
 5. Qcells zonnepanelen
 6. REC zonnepanelen
 7. Longi zonnepanelen
 8. Sunpower zonnepanelen
 9. Boviet zonnepanelen
 10. Suntech zonnepanelen

 

Als wij al onze selectiecriteria in acht nemen, dan komen wij tot de volgende top 10. De markt van zonnepanelen blijft zich ontwikkelen en zo komen er steeds krachtigere zonnepanelen op de markt. Deze top 10 is gebaseerd op de volgende kenmerken:

 • Aantal wattpiek vermogen
 • Efficiency cijfers
 • Gunstige prijs
 • Innovatieve producenten door investering in research en development
 • Productieproces in eigen beheer
 • Automatisering
 • Actieve tijd in de sector

Deze punten zorgen voor een consistente kwaliteit van jouw pv panelen. Automatisering is belangrijk om de panelen voor een gunstige prijs te kunnen verkopen.

Overige top-merken zonnepanelen

Zonnepanelen fabrikanten die net buiten de top 10 gevallen zijn, maar zeker de moeite waard zijn om in te gaten te houden zijn; Hyundai LG, AEG, Canadian Solar, Panasonic, Conergy, Bisol, Autarco, Axitec, Bauer, S-energy en Kyocera zonnepanelen.

Selectiecriteria ten opzichte van merken zonnepanelen

Bij Zonneplan hebben we een aanzienlijke lijst aan selectiecriteria die wij opleggen aan de fabrikanten van zonnepanelen. Onderstaand noemen wij de belangrijkste eisen waaraan voldaan moet worden:

  • Garanties:
   Vermogens- en productgaranties vanuit de fabrikant. Bijvoorbeeld het vooroplopen in efficiency en degradatie van de pv panelen.
  • Vertegenwoordiging in Europa:
   Voor goede afhandeling rondom garanties.
  • Testen en keurmerken:
   Zonnepanelen met het o.a. het TÜV-keurmerk en getest met de volgende testen (EL-, Hotspot-, Flash- & de PID-test).
  • Third Party Factory audit:
   Onderzoeksresultaten van onafhankelijke partijen.
  • Bewezen zonnepanelen merk:
   Een gevestigde naam in de markt voor een hoge (lever)betrouwbaarheid en aantoonbare productiecapaciteit.
  • Eerlijkheid merken:
   Verschil tussen echte merken en marketing-merken.
  • Eigen fabrieken:
   Zodat het altijd traceerbaar is waar onze zonnepanelen vandaan komen.

 

We houden dus nauwlettend in de gaten hoe een zonnepaneel functioneert en ook blijft functioneren als die op jouw dak ligt. Om zeker te zijn van een hoge mate van betrouwbaarheid werken we alleen met gerenommeerde merken die actief zijn op de Europese markt.

Zonnepanelen uitgebreid getest

De zonnepanelen van Zonneplan worden altijd extern getest door TÜV Rheinland in Duitsland en/of SolarTester. De testen die zij uitvoeren kijken onder andere naar de kwaliteit van zonnecellen door
1. Defecte cellen op te sporen
2. Testen van de ballast van zwakkere delen in een zonnepanelen (bijvoorbeeld soldeerlijnen)
3. Afwijking van vermogen testen

Overtuigd van ons selectiebeleid? Vraag dan vandaag nog een dakcheck aan om te zien of jij kunt profiteren van A-merk zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over beste zonnepanelen merken

 • Waarom zonnepanelen kopen?

  Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

 • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

  Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

 • Welk merk zonnepanelen moet ik kopen?

  Zonneplan zet de top 10 zonnepanelen merken op een rij, zodat jij makkelijk kunt vergelijken. Hierbij houden we rekening met selectiecriteria als kwaliteit, garanties, testen en keurmerken, Third Party Factory audits en de vertegenwoordiging van de merken in Europa.

 • Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

  DMEGC zonnepanelen zijn momenteel topkeuze. Ze vallen momenteel onder de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoort, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: