Installatie

Het is zo ver: de zonnepanelen van Zonneplan worden geïnstalleerd! Maar zonnepanelen installeren hoe gaat dat in zijn werk? Zonnepanelen van Zonneplan worden altijd geïnstalleerd door ervaren en deskundige installateurs. Tijdens de installatie wordt alles in samenspraak met u tot in detail afgewerkt. Zo heeft u altijd goed werkende zonnepanelen.

Installatiedag

Op de dag van installatie nemen de installateurs de tijd om alles perfect af te werken. Zij zorgen ervoor dat de panelen lijnrecht liggen, de kabels netjes zijn weggewerkt en de omvormer op een veilige plek hangt. De zonnepanelen laten plaatsen door monteurs zit gewoon bij de prijs in, dus zonder meerkosten achteraf. Meer weten over de installatiedag? Lees dan verder.

Zonnepanelen installatiedag

Dakconstructies

Het ene dak is het andere niet. Daarom zijn er ook verschillende dakconstructies mogelijk. Op een plat dak worden bijvoorbeeld andere bevestigingsmethoden toegepast dan op een schuin dak. De werkomstandigheden van de monteurs kunnen dus ook flink verschillen. Gelukkig zijn de monteurs allemaal VCA gecertificeerd en werken ze volgens de normen van NEN1010. Meer weten over onze dakconstructies? U leest het hier.

Meterkast aansluiting

Wanneer de zonnepanelen netjes op het dak liggen, moeten deze ook goed worden aangesloten op de meterkast. De opgewekte stroom van de zonnepanelen (ook wel gelijkstroom) wordt eerst via een omvormer omgezet in wisselstroom. Op deze manier kunnen de zonnepanelen veilig en efficiënt stroom afleveren en worden aangesloten op de meterkast. Niet alle energiemeters zijn bij uitstek geschikt voor de aansluiting van zonnepanelen. Mocht het zo zijn dat uw meter niet geschikt is, vervangen wij deze gratis. Benieuwd of uw energiemeter goed is? Lees dan verder over de meterkast aansluiting.

Meer weten over de installatie? Bereid u goed voor met één dan deze checklists: