Checklist voorbereiding installatie huurders

Het is bijna zover: u heeft een mooi dakplan ontvangen en de dag van installatie staat ingepland. De zonnepanelen kunnen geplaatst worden. Met deze voorbereidingschecklist bent u helemaal klaar om zelf zonne-energie op te wekken.

Omvormer Zonneplan ONEOphangen omvormer

Samen met de installateur kijkt u waar de omvormer daadwerkelijk het beste geplaatst kan worden. Het is handig dat u vóór de installatie dag de ruimte zo inricht dat de installateur er goed bij kan. Het is niet aan te bevelen om de omvormer in een ruimte te hangen waar u veel aanwezig bent, dit omdat de omvormer nooit helemaal geruisloos zal werken. Mocht u nog nadenken of twijfelen over de plek van de omvormer let dan op de volgende aspecten:

  • Bij voorkeur is de ruimte koel en goed geventileerd
  • Veel voorkomende locaties zijn de zolder, overloop, bijkeuken of garage
  • Zorg voor genoeg vrije ruimte om de omvormer (zie afbeelding)

Kabeltraject

Nadat de zonnepanelen op het dak zijn geïnstalleerd moeten ze via de omvormer aangesloten worden op de meterkast. Dit gaat via een standaard elektriciteitskabel die getrokken wordt van de omvormer naar de meterkast. Deze kabel heeft een diameter van ca. 1 tot 1,5 cm. Op de dag van installatie overlegt de installateur met u hoe deze kabels het beste door uw woning kunnen lopen. Daarnaast moet de omvormer worden aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Is deze niet aanwezig op het moment van installatie? Geen probleem, de installateur plaatst er één kosteloos in uw meterkast.

Toegankelijkheid

Om de zonnepanelen, de omvormer en de kabels snel en goed aan te kunnen leggen, hebben onze installateurs ruimte nodig. Zorg er dan ook voor dat de ruimtes waar de installateurs hun werkzaamheden verrichten goed bereikbaar zijn. Let niet alleen op de plek waar de omvormer komt te hangen, maar ook op de ruimte bij de meterkast en de ruimte rond het huis waar de installateurs het dak op moeten.

Extra informatie

In enkele gevallen zijn de dakpannen bevestigd met stormhaken. Voor onze monteurs is handig om dit te weten voor de installatie, dan kunnen ze zich goed voorbereiden. Als u weet dat dit het geval is bij uw dak, dan vragen wij u om dit nog even te melden bij uw verkoopadviseur.

Na de installatie

Na de installatie kunt u genieten van uw eigen opgewekte duurzame energie. Heeft u nog vragen, opmerkingen of feedback? Wij helpen u graag.