Financieel

Het aanschaffen van zonnepanelen is een hele investering! Wat de prijs voor een zonnepanelensysteem is hangt af van hoeveel panelen er op uw dak kunnen en welke omvormer u nodig heeft. Maar, wat de prijs ook is, u bespaart direct al maandelijks op uw energierekening. Daarnaast heeft de investering in zonnepanelen ook financieel een hoger rendement dan het rendement op een spaarrekening. Wilt u weten hoe u het kunt financieren en of er nog meer financiële voordelen zijn? U leest het hieronder.


Financieringsmogelijkheden en subsidies

Zonder spaargeld investeren toch besparen en bijdragen aan een beter milieu? Met deze opties is het mogelijk:

Financiële voordelen

Btw-teruggave

Naast de aantrekkelijke financieringsmogelijkheden probeert de overheid ook op andere manieren het opwekken van zonne-energie te stimuleren. Zo kan elke particulier die zonnepanelen aanschaft de btw over de zonnepanelen terugvorderen bij de Belastingdienst. Door deze gunstige regeling bespaart u tot 21% op de aanschaf van uw installatie! Om het nog beter te maken: Zonneplan regelt deze teruggave volledig voor uw. Meer weten over de btw-teruggave? U leest het hier.

Salderingsregeling

Daarnaast profiteren particulieren van de salderingsregeling. Deze regeling houdt in dat alle terug-geleverde stroom aan het net wordt weggestreept tegen de zelfde prijs als de gebruikte stroom vanuit het net. Wanneer u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, kunt u de stroom niet alleen kwijt aan het net, maar ontvangt u daar ook nog een ‘vergoeding’ voor.

Zakelijke voordelen

Voor bedrijven gelden er verschillende fiscale regelingen en subsidies welke het investeren in zonnepanelen extra interessant maken. Voor het MKB zijn de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek interessant. Voor bedrijven met een groot zakelijke aansluiting (> 3x80a) is de SDE+ subsidie een zeer interessante stimuleringsregeling voor zonnepanelen. Er zijn daarnaast nog verschillende subsidies voor zonnepanelen beschikbaar.

Meer weten over zonnepanelen?