Goed nieuws! Vanaf 1 juni 2022 is deze lening vanuit het Nationaal Warmtefonds volledig in te zetten voor de aanschaf van zonnepanelen. Tot nu toe mocht je hiervoor maximaal 75% van de leensom gebruiken. Het resterende deel moest worden geïnvesteerd in een andere energiebesparende maatregel. Dat is nu niet meer nodig. Schaf je alleen zonnepanelen aan dan is het gebruik van deze lening dus ook mogelijk.
In totaal is er €1,2 miljard beschikbaar in het fonds. €190 miljoen komt vanuit de overheid. Daarnaast zijn er nog enkele cofinancierders. De Energiebespaarlening voor particulieren is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis te kunnen financieren. Afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de Energiebespaarlening te dekken. Investeer slim en maak van jouw huis een heerlijk comfortabel thuis!
Goed om te weten:
Belangrijkste voorwaarden:
Per 1 november 2022 kunnen woningeigenaren met een beperkt budget ook gebruik maken van de Energiebespaarlening. Zo kunnen ook zij besparen, hun wooncomfort verhogen en bijdragen aan de energietransitie. Lees meer hierover op de website van het Warmtefonds .
Wil jij zonnepanelen kopen met de Energiebespaarlening van het Warmtefonds? Bekijk het onderstaande stappenplan of kijk voor meer informatie op www.warmtefonds.nl
Lees meer over andere zonnepanelen leningen.
Je gaat naar het online aanvraagformulier en vult daar de gevraagde gegevens in.
Na het indienen van je aanvraag, ontvang je een e-mail met link naar jouw klantomgeving (Mijn Lening). Bij het inloggen in Mijn Lening ontvang je een verificatiecode per sms op je mobiele telefoon.
Het Nationaal Warmtefonds wil vooraf beoordelen of zij een offerte voor de lening uitbrengen. Je moet enkele gegevens aanleveren en ook zal het Warmtefonds een BKR-toets uitvoeren.
Om jouw aanvraag zo snel en zo goed mogelijk te kunnen beoordelen, doorloop je als aanvrager het iWize-proces, waarmee je snel en veilig informatie aanlevert door met je DigiD in te loggen bij verschillende overheidsinstanties. Vervolgens upload je in Mijn Lening alle overige documenten die het Warmtefonds nog nodig heeft om jouw aanvraag te kunnen beoordelen.
Vraag over het aanleveren van de gegevens? Op de FAQ van het Warmtefonds worden alle veelgestelde vragen beantwoord.
De documenten worden beoordeeld en er wordt gecontroleerd of de energiebesparende maatregelen voldoen aan de eisen van het Nationaal Warmtefonds.
Zijn de maatregelen uitgevoerd? Dan maak je gebruik van het declaratieformulier. Zo kan het Warmtefonds de uitbetaling doen.