Zonneplan Energie

 • NL #1 dynamisch energiecontract
 • Dagelijks opzegbaar, zonder boete
 • Ontvang gratis energiemeter

Bereken jouw maandbedrag

Bereken je voordeel in 10 seconden

Dynamisch energiecontract vergelijken

Al meer dan 133.000 huishoudens zijn overgestapt naar een dynamisch energiecontract en dat is ook niet gek. In de huidige energiemarkt biedt een dynamisch energiecontract gemiddeld genomen de laagste stroom- en gastarieven. Ook historisch gezien zien we dat een dynamisch contract op uurprijzen gemiddeld voordeliger is.

Wie is op dit moment de goedkoopste dynamische energieleverancier?

Elk bedrijf dat dynamische energie levert, koopt hun stroom en gas van dezelfde inkoopmarkt. De kosten hiervan, plus de belastingen, worden uiteindelijk aan jou, de consument, doorberekend. Het prijsverschil tussen de verschillende dynamische energieleveranciers zit in de handling fee, ook wel inkoopvergoeding genoemd. En de vaste maandkosten (vastrecht). Een vast bedrag per maand dat je betaalt voor de service.

goedkoopste dynamische energie

Goedkoopste dynamische energieleveranciers vergelijken

De tabel is gerangschikt op basis van de handling fee.

 

Profiteer van de laagste energieprijzen met Zonneplan Energie

Zonneplan heeft een 9.2 van 10 uit maar liefst 22.200+ beoordelingen.

klantcijfers voor zonneplan, van energievergelijk, trustpilot, google, feedback company en klantenvertellen

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen?

Download de app

Bekijk de actuele energieprijzen in de app

De app is gratis te downloaden, ook als je nog geen klant bent.

Andere afwegingen bij het kiezen van een energieleverancier

Het kiezen van de juiste leverancier kan een uitdaging zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste dynamische energie-aanbieder met de laagste tarieven. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om de beste keuze te maken.

Energie app

Een app in combinatie met een energiemeter kan je live informatie geven over je energieverbruik. Dit kan je helpen om je energiegebruik beter te begrijpen en te beheren. Via de Zonneplan app krijg je inzicht in de uurprijzen voor stroom en de dagprijzen van gas, maar ook in jouw live energieverbruik en kosten.

Klantenbeoordeling

Met een 9,2 gemiddeld op basis van 22.200+ reviews is Zonneplan de beste beoordeelde energiespecialist van Nederland.

 • Feedback company 9,3
 • Google 8,8
 • Trustpilot 9,2
 • Klantenvertellen 9,2
 • Energievergelijk 9,1

Bereikbaarheid klantenservice

Bij het vergelijken van energieleveranciers is het belangrijk om ook te kijken naar de kwaliteit van hun klantenservice. Een bedrijf dat snel en effectief reageert op je vragen en problemen kan je veel tijd en frustratie besparen. Uitgezonderd van feestdagen is Zonneplan zes dagen in de week bereikbaar. Maandag tot donderdag van 8:00 – 20:30. Vrijdag 08:00 – 18:00 en op zaterdag van 08:00 – 17:00.

Opzegvergoeding

Een opzegvergoeding is een bedrag dat je moet betalen als je besluit je contract met de energieleverancier vroegtijdig te beëindigen. Dit bedrag kan aanzienlijk zijn en het kan van invloed zijn op je beslissing om over te stappen naar een andere leverancier, vooral als je nog een langlopend contract hebt. Bij Zonneplan betaal je geen boete of opzegvergoeding en is je energiecontract dagelijks opzegbaar.

Ontdek wat onze klanten vertellen

 

Nieuws over dynamische energie

Voor het eerst gratis stroom in 2024
Energie

Voor het eerst gratis stroom in 2024

Zaterdag 6 april is stroom voor het eerst in 2024 gratis. Lees er hier alles over!

Vaker negatieve stroomprijs in eerste kwartaal dan vorig jaar
Energie

Vaker negatieve stroomprijs in eerste kwartaal dan vorig jaar

Het eerste kwartaal van 2024 kende meer uren met negatieve stroomprijzen dan het jaar ervoor. Hoeveel? Lees het hier!

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen
Energie

Zonneplan introduceert Powerplay voor zonnepanelen

Zonneplan introduceert: Powerplay voor zonnepanelen! Lees hier hoe jij nóg meer rendement uit je zonnepanelen kunt halen door te helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren.

Is een dynamisch energiecontract verstandig met zonnepanelen?
Energie

Is een dynamisch energiecontract verstandig met zonnepanelen?

Gaat een dynamisch energiecontract samen met zonnepanelen of kun je beter voor een contract met vaste tarieven kiezen? Wij zochten het uit!

Zonneplan Energie-klant had prijsplafond niet nodig in 2023
Energie

Zonneplan Energie-klant had prijsplafond niet nodig in 2023

Hoeveel betaalden Zonneplan Energie-klanten in 2023 voor hun stroom en gas? En hoe verhoudt zich dat tot de tarieven van vaste en variabele contracten? Je leest het hier!

Dynamisch energiecontract populairst onder twintigers
Energie

Dynamisch energiecontract populairst onder twintigers

Steeds meer huishoudens maken gebruik van dynamische energieprijzen. Lees hier onder welke groepen het dynamische energiecontract het populairst is!

Nog steeds een op de drie Nederlanders voorstander van kernenergie
Energie

Nog steeds een op de drie Nederlanders voorstander van kernenergie

Zijn Nederlanders voor of tegen kernenergie? Wij zochten het uit met een panelonderzoek. Lees hier de resultaten!

Statement: Progressieve partijen zouden dynamische energiecontracten moeten toejuichen
Energie

Statement: Progressieve partijen zouden dynamische energiecontracten moeten toejuichen

Méér dan 100 procent groene stroom: hoe kan dat?
Energie

Méér dan 100 procent groene stroom: hoe kan dat?

Eén van de vragen die we de laatste tijd krijgen is hoe het toch kan dat stroom volgens de Zonneplan app bij momenten meer dan 100 procent groen is. Die vraag beantwoorden we hier!

Helft van Nederland overweegt dynamisch energiecontract
Energie

Helft van Nederland overweegt dynamisch energiecontract

Zonneplan deed onderzoek en vroeg aan 1000 Nederlanders of zij een dynamisch energiecontract overwegen. Lees hier de uitkomsten!

Lees meer over...

Vragen over energie vergelijken

 • Waar moet je op letten bij energie vergelijken?

  Ga je energie vergelijken? Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Overweeg niet alleen de energieprijs, contractduur en eventuele opzegboetes, die variëren afhankelijk van het soort energiecontract, maar kijk ook naar de kwaliteit van de klantenservice. Daarnaast kan het aanbod van extra diensten zoals een goede energie-app of live inzicht in je verbruik van toegevoegde waarde zijn. Deze tools kunnen helpen om je energiekosten nog verder te verlagen.

 • Wat is de goedkoopste energieleverancier?

  In de energiesector zijn er traditionele energiemaatschappijen en dynamische energieleveranciers. Traditionele energiemaatschappijen bieden contracten met vaste tarieven voor een vastgestelde periode. Dit biedt zekerheid over je energiekosten gedurende de contractperiode. Al ligt deze energieprijs vaak hoger dan de prijzen bij dynamische energie. Bij een dynamisch energiecontract krijg je toegang tot de energiemarkt, je krijgt namelijk energie voor inkoopprijs. Hoe meer wind- en zonne-energie, hoe lager de energieprijs zal zijn. Maak hier slim gebruik van en je verlaagt je energiekosten direct. Kijken we naar de dynamische energieleveranciers onderling dan kun je kijken naar de handling fee en de maandelijkse vaste kosten. Zonneplan heeft de laagste handeling fee per kWh stroom en per m3 gas.

 • Welke dynamische energieleverancier is het goedkoopste?

  Iedere dynamische energieleverancier haalt energie van dezelfde groothandelsmarkt. Het prijsverschil tussen de diverse aanbieders wordt bepaald door de handling fee, ook wel de inkoopvergoeding genoemd, en de vaste maandelijkse kosten. Dit laatste is een vast bedrag dat je maandelijks betaalt voor de dienstverlening. Zonneplan heeft de laagste handling fee per kWh stroom en per m3 gas.

 • Wat is goedkoper, een vast, variabel of dynamisch energiecontract?

  Op prijs vergelijken is niet eenvoudig. Daarom heeft Annelies van Zonneplan hier eenvoudig uitgelegd wat de verschillen zijn tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract.

 • Is een dynamisch energiecontract gunstig?

  Op de energiemarkt wordt de prijs voor stroom per uur en voor gas per dag bepaald. Met een dynamisch energiecontract krijg je toegang tot deze inkoopprijzen. Dynamische stroom- en gastarieven lagen in 2022 gemiddeld 30% lager dan vaste stroomprijzen. Maar er zijn meer voordelen die een dynamisch energiecontract gunstig maken.

 • Kan ik ook 2 aanbieders met elkaar vergelijken?

  Zonneplan helpt je met een goede vergelijking maken. Bekijk bijvoorbeeld de volgende vergelijkingen die we hebben gemaakt op basis van o.a. de actuele prijzen en op basis van data uit de ACM Monitor Consumentenmarkt.

   

Stap ook over op Zonneplan

Verlaag jouw energierekening met stroom en gas voor inkoopprijs.