Vergelijking van features en prijzen

Tibber of Zonneplan?

Zonneplan Energie en Tibber zijn twee van de grootste dynamische energieleveranciers. Beide partijen leveren energie tegen inkoopprijs, maar er zijn essentiële verschillen.

Hier zetten we de sterke punten en beperkingen van Tibber en Zonneplan Energie uiteen, zodat je minder tijd besteedt aan het onderzoeken en kiezen van een energieleverancier, en meer tijd kunt focussen op wat echt belangrijk is: het verduurzamen van je huis, het optimaliseren van je energieverbruik en bijdragen aan een groenere toekomst.

Zonneplan Energie t.o.v. Tibber

Belangrijkste punten

App-waardering

De Zonneplan App wordt beter gewaardeerd met een hoge 4,6/5 waardering in de app stores, terwijl Tibber achterblijft met een 4,4/5.

Groenpercentage stroom

Bij Zonneplan heb je inzicht in groenpercentage stroom per uur zodat je écht groene stroom kan verbruiken.

Voorschot

Zonneplan werkt met een dynamisch voorschot; Tibber werkt met een vast voorschot.

Aansturingsservice

Bezit jij zonnepanelen, een thuisbatterij of laadpaal van Zonneplan? Maak kennis met Powerplay, een revolutionaire aansturingsservice. Zonneplan zet de energiewereld op zijn kop door je apparaten slim aan te sturen voor maximaal rendement – van netstabilisatie tot het tackelen van netcongestie.

Exclusief bij Zonneplan

Ontvang de Zonneplan Connect

Hulpmiddel om je verbruik te verlagen

Het verbruiks- en kosteninzicht wordt mogelijk gemaakt door de Zonneplan Connect energiemeter. Met de Zonneplan Connect en de Zonneplan app heb jij op elk moment van de dag inzicht in je verbruik, de prijzen, jouw opwek en je gegevens.

Je ontvangt de Zonneplan Connect gratis in bruikleen wanneer je kiest voor Zonneplan Energie.

  • Live kosten- en verbruiksinzicht
  • Leest realtime je slimme meter uit
  • Binnen 1 minuut geïnstalleerd
man met zonneplan connect energiemeter voor p1 in de hand

Tibber alternatief: Zonneplan

Stroom voor inkoopprijs per uur

Betaal de daadwerkelijke inkoopprijs zonder (winst)marge.

Gratis live verbruiksinzicht

De Zonneplan Connect leest live je slimme meter uit, waardoor je in de app kunt zien hoeveel energie je verbruikt.

Profiteer van Zonneplan Powerplay

Heb je Zonneplan Energie en één of meerdere Zonneplan producten? Op basis van alle data stuurt Powerplay – ons AI-gedreven energieplatform – automatisch jouw Zonneplan apparaten aan voor het extra inkomsten.

Inkooptoeslag Zonneplan Energie vs. Tibber in 2024

Zonneplan en Tibber bieden dynamische stroomtarieven, die per uur verschillen, en dynamische gastarieven, die per dag verschillen, aan. Verder zijn er vaste tarieven die per energieleverancier kunnen verschillen: de inkoopvergoeding (handling fee), vastrecht (vaste leveringskosten per maand).

Energieleverancier Handling fee stroom per kWh Vaste leveringskosten stroom Handling fee gas per m3 Vaste leveringskosten gas
Zonneplan Energie € 0,0200 € 6,25 € 0,0800 € 6,25
Tibber € 0,0218 € 5,99 € 0,0851 € 5,99

 

Vergelijk met andere dynamische energieleveranciers >

App: Zonneplan vs Tibber

App vergelijking

Bij het vergelijken van de gebruikerservaring is het bij dynamische energieleveranciers ook belangrijk om naar de app te kijken. De app is waar jij als gebruiker het volledige inzicht krijgt in de dynamische energieprijzen, jouw verbruik en meer.

De app van Zonneplan scoort in de App Stores gemiddeld een 4,6 uit 5, terwijl Tibber op 4,4 uit 5 blijft steken (meetdatum: 3-04-2024).

Ontdek wat Zonneplan klanten vertellen

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met Zonneplan Energie?

Wij helpen je met besparen

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

Elk bedrijf dat dynamische stroom levert, koopt hun elektriciteit op dezelfde inkoopmarkt. Uiteindelijk worden deze kosten, samen met de belastingen, aan jou als consument doorberekend. Het prijsverschil tussen verschillende dynamische energieleveranciers wordt bepaald door de handling fee, ook wel bekend als de inkoopvergoeding, en de vaste maandelijkse kosten (vastrecht). Dit zijn vaste bedragen die je elke maand betaalt voor de geleverde service..

Vergelijk dynamische energieleveranciers >