Zonnepanelen op het Zuiden

Myrthe Flier
Door: Myrthe Flier

Bevindt jouw dak zich op het Zuiden? Dan heb jij een ideale situatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen op het Zuiden vangen namelijk gedurende de dag de meeste zon op. Met name rondom de middag bereiken zij hun piekproductie, want dit is het moment waarop de zon op z’n hoogste punt staat. 

Zonnepanelen op het zuiden laten plaatsen?

Hoe rendabel zijn zonnepanelen op het Zuiden?

Wij kunnen op deze vraag volmondig ‘ja’ antwoorden. Het Zuiden is namelijk de meest gunstige oriëntatie die je kan hebben voor zonnepanelen. En ligt de helling van jouw dak ook nog eens tussen de 34 en 38 graden, dan profiteer je helemaal optimaal. 

Het opwekken van zonne-energie met zonnepanelen op het Zuiden zorgt ervoor dat de terugverdientijd aanzienlijk wordt verkort. Waar dit bij zonnepanelen op het Westen rond de 10 of 11 jaar zit, gaat dit bij zonnepanelen op het Zuiden terug naar 7 jaar. Uitgaande van een gemiddelde levensduur van zonnepanelen van rond de 30 jaar, ga jij met zonnepanelen op het Zuiden meer dan 20 jaar volledig profiteren van jouw opbrengsten.

Beste ligging en hellingshoek op het Zuiden

Om je een goed beeld te geven wat een zonnepaneel op kan leveren met een oriëntatie op het Zuiden hebben we een rendementstabel opgesteld. Hierin zie je de richting waar de zonnepanelen liggen en de hellingshoek. Hoe hoger het percentage, hoe beter de zonnepanelen functioneren.

15º 30º 45º 60º 75º 90º
Zuidoost 90% 95% 90% 85% 75% 65%
Zuid 95% 100% 100% 95% 85% 70%
Zuidwest 90% 95% 95% 90% 80% 70%

 

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

  • Waarom zonnepanelen kopen?

    Zonnepanelen kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Jij zal het direct merken aan je lager wordende energielasten en het verbeterde energielabel wordt beter. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5000 euro meer waard.

  • Waarom zonnepanelen van Zonneplan?

    Zonneplan koopt zonnepanelen rechtstreeks in bij een tier-1 fabrikant. Zo kunnen wij de beste prijs en kwaliteit garanderen. Daarnaast ontwikkelen wij onze eigen soft- en hardware en bieden wij onze klanten 10 jaar lang de beste service met het Zonneplan Serviceplan. Het enige wat overblijft is zorgeloos genieten van de zonnepanelen.

Deel dit artikel: