Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1.293 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Met zonnepanelen kun je enorm besparen op je energierekening, maar hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Dit hangt voornamelijk af van je eigen energieverbruik, zowel nu als in de toekomst. We geven je graag wat tips zodat je zelf kunt bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Berekening aantal zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen dat jij nodig hebt

Om je te helpen uit te rekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw jaarlijkse verbruik, hebben we hieronder een tabel opgesteld. Dit is op basis van zonnepanelen met 410Wp en de berekening:
Vermogen van het zonnepaneel in Wp * 0,88 = opbrengst in kWh

Ben je benieuwd naar het precieze aantal zonnepanelen dat jij nodig hebt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Een deskundig adviseur neemt dan contact met je op om te bekijken wat de beste oplossing is in jouw situatie.

Offerte voor zonnepanelen ontvangen?

Wat brengen zonnepanelen op?

De opbrengst van zonnepanelen berekenen

De opbrengst van een zonnepaneel kan erg verschillend zijn afhankelijk van de situatie waar het paneel zich in bevindt. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de opbrengst van een zonnepaneel. In Nederland zijn bijna nooit de perfecte omstandigheden voor zonnepanelen. Daarom werken we voor het berekenen van de opbrengst van een zonnepaneel met de volgende formule:

Vermogen van het zonnepaneel in Wp * 0,88 = opbrengst in kWh

Vermogen van het zonnepaneel

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in wattpiek (Wp). Hoe hoger het vermogen, hoe meer een zonnepaneel opbrengt. Wil jij meer te weten komen over het vermogen van zonnepanelen. Lees het hier.

Oriëntatie van het dak

De richting van het dak heeft invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. In veel gevallen zijn het Zuiden en Oost-West de meest gunstige opties. Hier kom je meer te weten over oriëntatie van je dak.

Hellingshoek van het dak

Om de ideale hellingshoek voor je zonnepanelen te bepalen moet je eerst weten welke oriëntatie jouw dak heeft. Dit verschilt per richting. Kom te weten wat de beste hellingshoek is voor jouw dak.

Schaduw op het dak

De meest gunstige situatie voor het plaatsen van zonnepanelen is wanneer er geen schaduw op het dak valt. Weet jij niet zeker of er schaduw is op jouw dak? Vraag dan een vrijblijvende schaduwberekening aan.

zonneplan medewerkers

Energieverbruik is bepalend

Om te weten te komen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel stroom je verbruikt. Je vindt je jaarlijkse energieverbruik in kWh op je energierekening. Stap je binnenkort over op elektrisch rijden, elektrisch koken, misschien zelf elektrisch verwarmen of krijg je andere grootverbruikers? Dan is het goed om hier al rekening mee te houden qua verbruik. De leverancier van jouw elektrische apparaat kan je meer informatie geven over het verbruik van de apparaten, of lees op onze website per apparaat in huis het gemiddelde energieverbruik.

Bekijk hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.