Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1.975 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5500 kWh?

Verbruik je jaarlijks 5500 kWh? Dan heb je gemiddeld 16 panelen nodig om aan je energieverbruik te voldoen, maar let op, dit is een schatting.  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals je energieverbruik, het vermogen van de zonnepanelen, eventuele schaduwwerking op je dak en de beschikbare ruimte op je dak.

Berekening aantal zonnepanelen voor 5500 kWh

Het weer in Nederland wisselt van dag tot dag; er is bijna nooit sprake van consistente of ideale weersomstandigheden. Hierdoor varieert de opbrengst van zonnepanelen van maand tot maand.

In Nederland kun je ervan uitgaan dat 1 wattpiek ongeveer 0,88 kWh per jaar oplevert. De zonnepanelen van Zonneplan hebben een vermogen van 410 Wp, wat betekent dat één zonnepaneel 0,88 x 400 Wp = 360 kWh per jaar kan genereren.

Als je een jaarlijks verbruik van 5500 kWh hebt, kun je de berekening als volgt maken: 5500 kWh totaal verbruik / 360 kWh opbrengst per paneel = 15,2. Om minimaal aan je verbruik te voldoen, heb je dus 16 zonnepanelen nodig. Dit is uiteraard wel een schatting en afhankelijk van je dak.

Offerte voor 16 zonnepanelen aanvragen?

16 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om te bepalen of er ruimte is voor 16 zonnepanelen op je dak, zijn er enkele belangrijke overwegingen:

  • De afmetingen van één zonnepaneel zijn 113 bij 171 centimeter, met een totaal oppervlak van 1,93 vierkante meter. Als je 16 van deze panelen wilt plaatsen, heb je minimaal 1,93 x 16 = 30,88 vierkante meter ruimte nodig
  • Zonnepanelen worden niet exact aan de rand van je dak geplaatst, dus hier moet rekening mee worden gehouden bij het bepalen van de beschikbare ruimte.
  • Gedurende bepaalde delen van het jaar kunnen delen van je dak in de schaduw liggen. Het is het beste om daar geen zonnepaneel te plaatsen, aangezien dit de prestaties van de andere panelen kan beïnvloeden.

Onze Zonneplan adviseurs helpen je graag! Vraag online een vrijblijvende zonnepanelen offerte aan om erachter te komen of 16 zonnepanelen op jouw dak passen. Een adviseur zal je dak nauwkeurig inspecteren aan de hand van satellietbeelden. Dankzij onze technologie kan jouw dak online worden ingetekend, waardoor er geen fysieke schouwing hoeft plaats te vinden.

Geschikt voor een huishouden van 5 personen

Voor een huishouden van 5 personen, zijn 16 zonnepanelen meer dan voldoende om het verbruik te dekken. Een gemiddeld huishouden van 5 personen verbruikt namelijk zo’n 5.500 kWh, terwijl 16 zonnepanelen (van 410 wattpiek) jaarlijks toch wel ruim 5.500 kWh opwekken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 16 zonnepanelen

Als je er zeker van wilt zijn dat je dak geschikt is voor 16 panelen om te voorzien in een jaarlijks stroomverbruik van 5500 kWh, kun je eenvoudig en vrijblijvend een online zonnepanelenofferte aanvragen. Een van onze adviseurs zal grondig onderzoeken wat de beste mogelijkheden zijn op jouw dak en welk aantal zonnepanelen het beste aansluit bij jouw energiebehoeften. Bij Zonneplan bieden we je 25 jaar lang productgarantie. Ben je nieuwsgierig? Vraag dan hieronder een offerte aan.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.