Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1.604 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 4500 kWh?

Om jaarlijks 4500 kWh aan stroom op te wekken heb je 13 zonnepanelen van 410 Wp nodig. Uiteraard is dit een schatting en is dit afhankelijk van de situatie van jouw dak. Om te kijken wat er mogelijk is in jouw persoonlijke situatie vraag je eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Berekening aantal zonnepanelen voor 4500 kWh

De wisselende weersomstandigheden in Nederland zorgen ervoor dat er voor de zonnepanelen bijna nooit sprake is van ideale weersomstandigheden. In de praktijk zie je dit terug doordat 1 Wattpiek (Wp) jaarlijks zo’n 0,88 kWh opbrengt.

Bij Zonneplan gebruiken we momenteel zonnepanelen van 410Wp. Dit betekent dat een zonnepaneel van 410Wp gemiddeld 410Wp * 0,88 kWh = 361 kWh per jaar opwekt. Je hebt dus 4500 kWh/361 kWh = 13 zonnepanelen nodig om jaarlijks 4500 kWh stroom op te wekken.

Uiteraard is elk dak anders en kan de opbrengst verschillen per situatie met een set van 13 zonnepanelen. Dit is onder andere afhankelijk van hellingshoek, oriëntatie van het dak en eventuele schaduwwerking. Om de opties voor jouw dak in kaart te brengen kun je de gratis live dak check doen op onze website.

Offerte voor 13 zonnepanelen aanvragen?

13 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Bij een gemiddeld jaarlijks verbruik van 4500 kWh zullen 13 panelen voldoende zijn om jou te voorzien in jouw energiebehoefte. Nu is het nog de vraag of dit, wat betreft ruimte en dakoppervlak, mogelijk is op jouw dak. De zonnepanelen waar Zonneplan mee werkt hebben de volgende afmetingen: 170,8 cm × 113,4 cm. Voor 13 zonnepanelen is de benodigde minimale dakoppervlakte dus 170,8 cm × 113,4 cm × 13 panelen = 25,18 m².

Je zou zelf alvast een schatting kunnen maken om te kijken of dit mogelijk is op jouw dak. Dit kun je uitrekenen door het totaal benodigde oppervlak voor de zonnepanelen (25,18 m²) te vergelijken met het beschikbare dakoppervlak.

Wanneer je graag zeker wilt weten of er op jouw dak voldoende ruimte is voor 13 zonnepanelen, raden wij aan om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Dit kun je erg eenvoudig en snel doen. Een adviseur bekijkt dan online het dak en kan jouw situatie zeer nauwkeurig inzichtelijk maken zonder hiervoor een fysieke schouw uit te voeren.

Geschikt voor een huishouden van 4 personen

Voor een huishouden van 4 personen en een gemiddeld gebruik van 4500 kWh, adviseren we voor 13 zonnepanelen te gaan. 13 zonnepanelen van 410 Wp zijn jaarlijks goed voor zo’n 4693 kWh. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden van 3 personen verbruikt zo’n 3.500 kWh, terwijl een huishouden dat uit 5 of meer personen bestaat, gemiddeld 5.500 verbruikt kWh.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 13 zonnepanelen

Je profiteert bij Zonneplan 10 jaar lang van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je verzekerd bent van de beste garanties. Als je er zeker van wil zijn dat er 13 zonnepanelen op je dak kunnen om een jaarlijks stroomverbruik van 4500 kWh te kunnen dekken, kan je een vrijblijvende zonnepanelen offerte aanvragen. Het aanvragen van de offerte gaat snel en makkelijk

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.