Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 3.085 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 9000 kWh?

Om jaarlijks 9000kWh op te wekken heb je 25 zonnepanelen nodig. Dit is wel een schatting, het is namelijk ook afhankelijk van de situatie van jouw dak. Ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie? Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan.

Berekening aantal zonnepanelen voor 9000 kWh

Omdat we in Nederland helaas vaak te maken hebben met wisselvallig weer, is er bijna nooit sprake van de ideale weersomstandigheden voor zonnepanelen. We gaan er dan van uit dat 1 Wattpiek (Wp) jaarlijks goed is voor een opbrengst van 0,88kWh.

Zonneplan biedt op het moment zonnepanelen aan van 410Wp. Een zonnepaneel is dan gemiddeld goed voor 410Wp * 0,88 kWh = 361 kWh. Je hebt 9000 kWh/361 = 25 zonnepanelen nodig om jaarlijks 9000 kWh op te kunnen wekken.

Hoewel dit een simpele berekening lijkt, is dit niet in iedere situatie het geval. Ieder dak is anders en hoeveel 25 zonnepanelen opbrengen kan verschillen door een verschil in oriëntatie van het dak, hellingshoek en eventuele schaduwwerking. Om in te zien wat mogelijk is op jouw dak kun je de gratis dakcheck doen op onze website.

Offerte voor 25 zonnepanelen aanvragen?

25 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om jaarlijks jouw energiebehoefte van 9000 kWh op te wekken, zullen 25 zonnepanelen genoeg zijn. Maar is dit ook mogelijk qua ruimte en dakoppervlak op jouw dak? De afmeting van een zonnepaneel is 170,8 cm x 113,4 cm. Hiermee komt het minimale dakoppervlak dat je nodig hebt voor 25 zonnepanelen uit op 170,8 x 113,4 x 25 panelen = 50,36 m2.

Je kan zelf alvast een schatting maken om te kijken of dit gaat passen op jouw dak. Het benodigde oppervlak voor de panelen (50,36 m2) vergelijk je dan met het dakoppervlak wat beschikbaar is.

Is het dakoppervlak dat beschikbaar is kleiner dan het oppervlak wat benodigd is? Dan passen er waarschijnlijk geen 25 zonnepanelen op jouw dak. Als je twijfelt over wat de mogelijkheden zijn op jouw dak, raden we aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Jouw dak wordt dan bekeken door een van onze adviseurs, die een persoonlijk Zonneplan voor je maakt. Dit kan onze adviseur online zonder een fysieke schouw uit te voeren.

Geschikt voor een huishouden met grootverbruikers

Een verbruik van 9.000 kWh is veel voor een huishouden dat geen grootverbruikers heeft. Onder grootverbruikers verstaan we een elektrische auto, een warmtepomp, airco’s of andere apparaten die veel stroom verbruiken. Daarom komt het vaak voor dat huishoudens die meerdere van deze grootverbruikers hebben jaarlijks 9.000 kWh verbruiken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 25 zonnepanelen

Ben je benieuwd of er 25 zonnepanelen op jouw dak passen en of het aansluit bij je energiebehoefte? Wij raden het aan om (gratis) een offerte aan te vragen, zodat je precies weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig online doen op onze website. Een van onze adviseurs kijkt dan wat er op jouw dak mogelijk is en welk aantal zonnepanelen aansluit op jouw energiebehoefte.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd of 25 zonnepanelen voor jou een optie zijn?

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.