Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 2.344 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6500 kWh?

Is je stroomverbruik jaarlijks 6500 kWh? Dan heb je 19 zonnepanelen nodig om je gehele verbruik te dekken met eigen opgewekte zonne-energie. Let wel op, dit is een schatting. De precieze opbrengst van zonnepanelen heeft te maken met meerdere factoren. Denk daarbij aan de hellingshoek, schaduwwerking en de oriëntatie van het dak.

Berekening aantal zonnepanelen voor 6500 kWh

Om erachter te komen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een gebruik van 6500 kWh moet je weten hoeveel één zonnepaneel opwekt. De gemiddelde opbrengst van een paneel van 400 wattpiek is gemiddeld 352 kWh per jaar. Dit komt doordat de opbrengst per seizoen verschilt, omdat er in het ene seizoen meer zon is dan in het andere.

Om een betere opbrengst te behalen met een paneel ben je onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. Doordat er in Nederland een wisselend klimaat is wordt er vanuit gegaan dat 1 wattpiek zo’n 0,88 kWh per jaar oplevert. Voor een opbrengst van 6500 kWh per jaar geldt dan de volgende berekening: 6500/352 = 18,5 zonnepanelen.

Om zeker te zijn dat er jaarlijks 6500 kWh aan zonne-energie opgewekt wordt, heb je dus wel 19 zonnepanelen nodig. Let wel op, dit kan nog wel verschillen per situatie. Het is onder andere afhankelijk van de hellingshoek en oriëntatie van je dak.

Offerte voor 19 zonnepanelen aanvragen?

19 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

De snelste en beste manier om erachter te komen hoeveel zonnepanelen er op je dak passen, is door een zonnepanelen advies aan te vragen bij een Zonneplan adviseur. Deze adviseur stelt tijdens een gesprek een persoonlijk zonneplan voor je op. Bij het opstellen van dit plan wordt er rekening gehouden met jouw wensen, de ligging van het dak en elementen die voor schaduw kunnen zorgen.

Natuurlijk kun je zelf ook een inschatting maken of er op het dak genoeg ruimte is voor 19 zonnepanelen. Om dit te kunnen doen is het wel handig om te weten wat de afmetingen van een zonnepaneel zijn. Een zonnepaneel heeft een afmeting van 171 bij 113 centimeter, dit is gelijk aan een oppervlakte van 1,93 m². Wil je dus 19 zonnepanelen op je dak kwijt kunnen, dan moet de oppervlakte van het dak meer dan 1,93 x 19 = 36,67 m² zijn.

Let wel op, de zonnepanelen kunnen niet precies op de rand van het dak geplaatst worden. Daarnaast kunnen er objecten als dakramen in het dak zitten en dat er op die plek geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Geschikt voor een huishouden met grootverbruikers

Een verbruik van 6.500 kWh is veel voor een huishouden dat geen grootverbruikers heeft. Onder grootverbruikers verstaan we een elektrische auto, een warmtepomp, airco’s of andere apparaten die veel stroom verbruiken. Daarom is het vaak zo dat alleen huishoudens die 1 of meerdere van deze grootverbruikers hebben jaarlijks 6.500 kWh verbruiken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 19 zonnepanelen

Ben je benieuwd of er 19 zonnepanelen op jouw dak passen en of dit genoeg panelen voor je zijn? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt een persoonlijk Zonneplan op basis van jouw wensen en energieverbruik van een adviseur. Dit kan eenvoudig op onze website gedaan worden.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.