Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 864 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 2400 kWh?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik op te wekken hangt af van je energieverbruik, het vermogen van de zonnepanelen en de ruimte op je dak. Verbruik je jaarlijks 2400 kWh? Dan heb je gemiddeld zeven zonnepanelen nodig om je verbruik op te wekken.

Berekening aantal zonnepanelen voor 2400 kWh

Het weer in Nederland is door het jaar heen erg wisselvallig. Een zonnepaneel werkt lang niet onder alle weersomstandigheden optimaal en de opbrengst van zonnepanelen verschilt dan ook per seizoen. Een paneel levert gemiddeld ongeveer 88% van het optimale vermogen op. Dus 1 wattpiek wekt dan 0,88 kWh per jaar op. Voor een paneel van 410 wattpiek geldt dus 410 wp * 0,88 kWh = 361 kWh opbrengst per jaar.

Voor een verbruik van 2400 kWh wordt de berekening als volgt: 2400 kWh totaal verbruik / 361 kWh opbrengst per paneel. Dit komt uit op 6,65. Je hebt dus zeven zonnepanelen nodig om een verbruik van 2400 kWh op te wekken.

Offerte voor 7 zonnepanelen aanvragen?

zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

De vraag is dan natuurlijk of er zeven panelen op je dak passen. Een zonnepaneel van Zonneplan heeft een formaat van 113 cm bij 171 cm. Dit is een oppervlakte van 1,93 m² per paneel. Voor zeven panelen is de totale oppervlakte dan 13,5 m². Houd er hierbij rekening mee dat de oppervlakte van je dak groter moet zijn dan deze totale oppervlakte van de zonnepanelen. Als sommige delen van je dak namelijk vaak in de schaduw liggen, wil je daar liever geen paneel plaatsen.

Daarnaast worden de zonnepanelen niet direct op de rand van het dak geïnstalleerd. Om te ontdekken of er zeven zonnepanelen op het dak passen, kun je altijd zonnepanelen advies vragen aan adviseurs. Zij maken het ideale legplan voor jouw dak.

Geschikt voor een huishouden van 2 personen

Een huishouden bestaande uit 2 personen verbruikt zo’n 2.400 tot 3.000 kWh per jaar. Gemiddeld kom je met 7 panelen dan goed uit. Ter vergelijking: een huishouden bestaande uit 1 persoon verbruikt gemiddeld 1.800 kWh, en een 3-personen-huishouden zo’n 3.500 kWh.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 7 zonnepanelen

De berekening voor zeven zonnepanelen bij een jaarlijks verbruik van 2400 kWh betreft een schatting. Het exacte aantal panelen kan in elke situatie net anders zijn en afwijken van dit gemiddelde.

De opbrengst van zonnepanelen is onder andere afhankelijk van de ligging van je dak ten opzichte van de zon en de hoeveelheid schaduw op je dak gedurende het jaar. Onze adviseurs helpen je graag met een precieze berekening.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.