Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1.111 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3000 kWh?

Om jaarlijks ongeveer 3000 kWh op te wekken, heb je 9 zonnepanelen van 410Wp nodig. Uiteraard is dit een schatting en kan het aantal zonnepanelen per situatie verschillen. Dit is afhankelijk van de hellingshoek van het dak en eventuele schaduwwerking. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen om te bekijken wat er mogelijk is op jouw dak.

Berekening aantal zonnepanelen voor 3000 kWh

Door de wisselende weersomstandigheden in Nederland is er bijna nooit sprake van ideale weersomstandigheden voor de zonnepanelen. Door het wisselvallige weer wordt er vanuit gegaan dat 1 Wattpiek (Wp) jaarlijks ongeveer 0,88 kWh oplevert.

Bij Zonneplan werken we met panelen van 410Wp. Dit betekent dat een zonnepaneel jaarlijks 0,88 * 410Wp = 361 kWh opbrengt. Om 3000 kWh stroom op te wekken heb je 3000 kWh/361 kWh = 9 zonnepanelen nodig van 410Wp.

Houd er rekening mee dat deze berekening een schatting is. Het aantal zonnepanelen dat nodig is om 3000 kWh stroom op te wekken kan afwijken door de situatie van jouw dak. Denk hierbij aan de oriëntatie en hellingshoek van je dak, en eventuele schaduwwerking. Om te kijken wat mogelijk is op jouw dak kun je de gratis live dak check doen.

Offerte voor 9 zonnepanelen aanvragen?

zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Negen panelen zullen waarschijnlijk voldoende zijn om aan jouw energiebehoefte van 3000 kWh te voldoen. Nu is de vraag of dit gaat passen op jouw dak. De afmetingen van een zonnepaneel zijn 1708 mm × 1134 mm. De minimale benodigde dakoppervlakte voor 9 zonnepanelen is 1708 × 1134 × 9 = 17,43 m².

Je zou zelf alvast een schatting kunnen maken om te kijken wat er mogelijk is op jouw dak wat betreft het aantal zonnepanelen. Dit zou je kunnen doen door het totaal benodigde oppervlak voor de zonnepanelen te vergelijken met het beschikbare dakoppervlak.

Wil je zeker weten of er voldoende ruimte is op het dak voor 9 zonnepanelen? Dan raden wij ons Zonneplan aan, de offerte van Zonneplan. Het aanvragen van deze offerte gaat eenvoudig en snel. De adviseur kan je dak nauwkeurig online intekenen en daarmee jouw situatie snel inzichtelijk maken zonder een fysieke schouw te doen. Op de website kun je deze zonnepanelen offerte eenvoudig, vrijblijvend aanvragen.

Geschikt voor een huishouden van 2 of 3 personen

9 zonnepanelen wekken dus zo’n 3.000 kWh per jaar op. Dat is iets meer dan het gemiddelde verbruik van een huishouden van 2 personen, dat ergens rond de 2.700 kWh ligt. Ter vergelijking: een huishouden bestaande uit 1 persoon verbruikt gemiddeld 1.800 kWh, en een 3-personen-huishouden zo’n 3.500 kWh.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 9 zonnepanelen

Je profiteert bij Zonneplan 10 jaar lang van het Zonneplan Serviceplan. Dit houdt in dat je verzekerd bent van de beste garanties. Om zeker te weten dat 9 zonnepanelen op het dak je jaarlijkse stroomverbruik van 3000 kWh kunnen opwekken, raden wij aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dit kan eenvoudig en snel gedaan worden op onze website.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.