Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 3.455 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10000 kWh?

Voor het opwekken van een jaarlijks stroomverbruik van 10000 kWh, heb je 28 zonnepanelen van 410Wp nodig. Dit is wel een schatting. Het is namelijk ook afhankelijk van enkele factoren, zoals het vermogen van de zonnepanelen, het aantal zonuren en de hellingshoek en oriëntatie van je dak.

Wil je zeker weten of 28 zonnepanelen in jouw situatie genoeg zijn om 10000 kWh op te wekken? Vraag vrijblijvend een offerte aan om te bekijken wat mogelijk is voor jou.

Berekening aantal zonnepanelen voor 10000 kWh

In Nederland is er bijna nooit sprake van ideale weersomstandigheden voor zonnepanelen. Daarom gaan we ervan uit dat zonnepanelen maar 88 procent opbrengen van hun maximale opbrengst. Bij een zonnepaneel van 410Wattpiek – waar Zonneplan mee werkt, betekent dit dus dat een zonnepaneel 361 kWh (88% van 410 Wattpiek) per jaar opbrengt.

Voor 10000 kWh heb je dus nodig: 10000 kWh / 361 Wattpiek = 28 zonnepanelen. Je hebt dus 28 zonnepanelen nodig om 10000 kilowattuur op te wekken.

Uiteraard is deze berekening een schatting en kan het aantal zonnepanelen per situatie verschillen, afhankelijk van onder andere de hellingshoek van jouw dak en eventuele schaduwwerking. Doe de gratis live dak check om te kijken wat mogelijk is in jouw persoonlijke situatie.

Offerte voor 28 zonnepanelen aanvragen?

28 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om te weten of er 28 zonnepanelen op je dak passen, kun je advies vragen aan een Zonneplan adviseur. De adviseur gaat met jou in gesprek en stelt ondertussen het ideale dakplan voor je samen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de oriëntatie van je dak en elementen die voor schaduwval kunnen zorgen (zoals bomen of een dakkapel van je buren).

Je kan ook zelf een schatting maken door naar de oppervlakte van je dak en de afmeting van een zonnepaneel te kijken. De benodigde oppervlakte voor 28 zonnepanelen is 55 m2. Als je de oppervlakte van je dak weet, dan kan je zelf al inschatten of het gaat passen.

Toelichting: een zonnepaneel van Zonneplan heeft een afmeting van 113 bij 171 centimeter, wat voor een oppervlakte van 1,93 m2 zorgt. 28 panelen nemen dan dus 28 x 1,93 = 54,04 m2 in beslag.

Let wel op dat zonnepanelen nooit precies op de rand van je dak worden geplaatst. Daarnaast zijn er ook nog andere zaken waar je rekening dient te houden, zoals eventuele schaduwval op je dak. Om zeker te zijn van je zaak, raden we aan een dakscan uit te laten voeren. Het aanvragen van een vrijblijvende offerte kan je eenvoudig en snel online doen. Een adviseur bekijkt je dak nauwkeurig via satellietbeelden en beelden vanaf de weg. Je dak wordt vervolgens online ingetekend en daarmee is jouw situatie snel inzichtelijk zonder een fysieke schouwing.

Geschikt voor een huishouden met grootverbruikers

Een verbruik van 10.000 kWh is veel voor een huishouden dat geen grootverbruikers heeft. Onder grootverbruikers verstaan we een elektrische auto, een warmtepomp, airco’s of andere apparaten die veel stroom verbruiken. Daarom komt het vaak voor dat huishoudens die meerdere van deze grootverbruikers hebben jaarlijks 10.000 kWh verbruiken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 28 zonnepanelen

Wil jij zeker weten of 28 panelen wel genoeg (of misschien te veel) zijn voor jouw energiebehoefte? Vraag dan een gratis dakcheck aan. Je ontvangt een persoonlijk dakplan van onze adviseurs. Zo weet jij precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt bij een jaarlijks verbruik van 10000 kWh.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.