Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 987 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 2500 kWh?

Voor het opwekken van een jaarlijks stroomverbruik van 2500 kWh, heb je 8 zonnepanelen van 410Wp nodig. Dit is uiteraard een schatting en het aantal zonnepanelen kan per situatie verschillen, afhankelijk van onder andere de hellingshoek van jouw dak en eventuele schaduwwerking. Vraag vrijblijvend een offerte aan om te bekijken hoeveel zonnepanelen jij precies nodig hebt.

Berekening aantal zonnepanelen voor 2500 kWh

Door het wisselvallige weer in Nederland is er bijna nooit sprake van ideale omstandigheden voor de zonnepanelen. Daarom gaan we ervan uit dat 1 wattpiek (Wp) ongeveer 0,88 kWh per jaar oplevert. Zonneplan werkt met zonnepanelen van 410Wp.

Als we ervan uitgaan dat 1Wp per jaar gemiddeld 0,88 kWh oplevert, levert een zonnepaneel van 410Wp dus 0,88 * 410Wp = 361 kWh per jaar op. Om 2500 kWh stroom op te wekken heb je 2500 kWh/361 kWh = 8 zonnepanelen nodig van 410Wp.

Uiteraard is deze berekening een schatting en kan het aantal zonnepanelen per situatie verschillen, afhankelijk van onder andere de hellingshoek van jouw dak en eventuele schaduwwerking.

Offerte voor 8 zonnepanelen aanvragen?

zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Wanneer je een gemiddeld jaarverbruik van 2500 kWh hebt, zullen 8 panelen waarschijnlijk voldoende zijn om aan jouw energiebehoefte te voldoen. De vraag is nu nog of dit gaat passen op het dak. Een zonnepaneel heeft de volgende afmetingen: 1708 mm × 1134 mm. De minimale dakoppervlakte die nodig is voor 8 zonnepanelen komt daarmee op 1708 × 1134 × 8 = 15,49 m². Er moet daarnaast nog wel rekening gehouden worden met een eventuele randafstand (bij platte daken).

Om er zeker van te zijn of er voldoende ruimte is op het dak voor 8 zonnepanelen, raden wij ons Zonneplan aan, de offerte van Zonneplan. Het aanvragen van een offerte gaat eenvoudig en snel. De adviseur kan je dak nauwkeurig online intekenen en daarmee jouw situatie snel inzichtelijk maken zonder een fysieke schouw te doen. Op onze site kun je deze offerte eenvoudig, vrijblijvend aanvragen.

Geschikt voor een huishouden van 2 personen

Voor een huishouden bestaande uit 2 personen verbruikt gemiddeld 2.400 tot 3.000 kWh per jaar. Met 8 zonnepanelen van 410 Wp, die samen zo’n 2.500 kWh per jaar opwekken, kom je dan vaak wel goed uit. Ter vergelijking: een huishouden bestaande uit 3 personen verbruikt gemiddeld zo’n 3.500 kWh per jaar.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 8 zonnepanelen

De berekening voor acht zonnepanelen bij een jaarlijks verbruik van 2500 kWh betreft een schatting. Het exacte aantal panelen kan in elke situatie net anders zijn en afwijken van dit gemiddelde.

De opbrengst van zonnepanelen is onder andere afhankelijk van de ligging van je dak ten opzichte van de zon en de hoeveelheid schaduw op je dak gedurende het jaar. Onze adviseurs helpen je graag met een precieze berekening.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.