Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1.728 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5000 kWh?

Je hebt 14 zonnepanelen van 410 Wp nodig om jaarlijks ongeveer 5000 kWh stroom op te wekken. Dit is natuurlijk wel een schatting en afhankelijk van de situatie van jouw dak. Benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie? Vraag eenvoudig vrijblijvend een offerte aan.

Berekening aantal zonnepanelen voor 5000 kWh

In Nederland hebben we vaak te maken met wisselvallig weer. Dit zorgt er helaas voor dat er voor de zonnepanelen bijna nooit sprake is van ideale weersomstandigheden. We gaan er dan vanuit dat 1 Wattpiek (Wp) jaarlijks goed is voor een opbrengst van 0,88 kWh.

Momenteel biedt Zonneplan panelen aan van 410Wp. Gemiddeld is een zonnepaneel dan goed voor een jaarlijkse opbrengst van 410Wp * 0,88 kWh = 361 kWh. In totaal heb je 5000 kWh/361 kWh = 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks 5000 kWh op te kunnen wekken.

Toch is dit niet in iedere situatie het geval. Elk dak is anders en de opbrengst van 14 zonnepanelen kan verschillen door verschil in oriëntatie van het dak, hellingshoek en eventuele schaduwwerking. Om te bekijken wat mogelijk is op jouw dak kun je de gratis live dak check doen op onze website.

Offerte voor 14 zonnepanelen aanvragen?

14 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

14 zonnepanelen zullen voldoende zijn om jouw jaarlijkse energiebehoefte van 5000 kWh op te wekken. Maar is dit wat betreft ruimte en dakoppervlak ook mogelijk op jouw dak? De afmeting van een zonnepaneel is 170,8 cm × 113,4 cm. Het minimale dakoppervlak dat nodig is voor 14 zonnepanelen komt daarmee op: 170,8 × 113,4 × 14 panelen = 29,05 m².

Is het beschikbare dakoppervlak kleiner dan het benodigde oppervlak? Dan gaan 14 zonnepanelen waarschijnlijk niet passen op jouw dak. Twijfel je over de mogelijkheden op jouw dak? Wij raden aan om online een vrijblijvende offerte aan te vragen. Een van onze adviseurs bekijkt dan jouw dak en maakt een persoonlijk Zonneplan. Dit kan eenvoudig online zonder een fysieke schouw uit te voeren.

Geschikt voor een huishouden van 4 of 5 personen

Voor een huishouden van 4 personen, zijn 14 zonnepanelen meer dan voldoende om het verbruik te dekken. Een gemiddeld huishouden van 4 personen verbruikt namelijk zo’n 4.500 kWh, terwijl 14 zonnepanelen (van 410 wattpiek) jaarlijks toch wel ruim 5.000 kWh opwekken. Een huishouden dat uit 5 personen bestaat, verbruikt gemiddeld 5.500 kWh. Hier zou het ook (net) genoeg kunnen zijn om het verbruik te dekken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 14 zonnepanelen

Benieuwd of 14 zonnepanelen passen op jouw dak en aansluiten bij jouw energiebehoefte? Wij raden aan om een offerte aan te vragen, zo weet je precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig, online en vrijblijvend doen op onze website. Een van de Zonneplan adviseurs kijkt dan wat er mogelijk is op jouw dak en welk aantal zonnepanelen aansluit op jouw energiebehoefte.

Nieuwsgierig geworden en benieuwd of 14 zonnepanelen voor jou een optie zijn?

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.