Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 2.098 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 6000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik op te wekken hangt af van een aantal factoren zoals je energieverbruik, het vermogen van de zonnepanelen en de ruimte op je dak. Verbruik je jaarlijks ongeveer 6000 kWh? Gemiddeld heb je dan 17 zonnepanelen nodig.

Berekening aantal zonnepanelen voor 6000 kWh

Om uit te rekenen hoeveel panelen je nodig hebt om jaarlijks 6000 kWh op te wekken moet je eerst weten hoeveel één zonnepaneel opwekt. Een paneel van 410 wattpiek levert jaarlijks gemiddeld 361 kWh op. Dit komt omdat – mede door het Nederlandse klimaat – een zonnepaneel eigenlijk door het jaar heen niet de maximale opbrengst haalt.

De opbrengst wisselt sterk per seizoen en wordt beïnvloedt door de verschillende weersinvloeden. Om deze reden wordt er gerekend met een opbrengst van 88%. Wanneer één paneel dus 361 kWh per jaar zonne-energie omzet naar stroom (88% van 410 wattpiek), heb je voor 6000 kWh nodig: 6000/361 = 17 zonnepanelen.

Offerte voor 17 zonnepanelen aanvragen?

17 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om te achterhalen of er 17 zonnepanelen op je dak passen is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte de panelen in beslag nemen. De afmeting van één zonnepaneel is 113 bij 171 centimeter en heeft een oppervlakte van 1,93 vierkante meter. In totaal nemen 17 panelen dus 1,93 x 17 = 32,81 vierkante meter in beslag. Maar houd er hierbij rekening mee dat zonnepanelen altijd een stukje van de kant van je dak worden geplaatst en dat sommige delen van je dak in de schaduw kunnen liggen.

Om precies te achterhalen hoeveel zonnepanelen op je dak passen kun je het beste zonnepanelen advies vragen aan de adviseurs. Zij kunnen het ideale dakplan voor je samenstellen.

Geschikt voor een huishouden van 6 of 7 personen

Een huishouden bestaande uit 6 personen verbruikt zo’n 4.500 tot 6.100 kWh per jaar. Voor een huishouden van 7 personen ligt dit tussen de 5.000 en 6.700 kWh. Gemiddeld kom je met 17 panelen dan goed uit. Gebruik je iets meer of minder dan gemiddeld dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor paneel meer of minder.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 17 zonnepanelen

In bovengenoemde berekening gaat het om een schatting. Om te bepalen of jij inderdaad aan 17 panelen voldoende hebt voor het opwekken van 6000 kWh aan zonnestroom, kun je hieronder een dakcheck aanvragen.

De precieze opbrengst kan namelijk per situatie verschillen, afhankelijk van de ligging van je huis ten opzichte van de zon bijvoorbeeld. De adviseurs maken aan de hand van slimme software een tekening van jouw dak. De afmetingen hiervan kloppen precies waardoor je altijd een op maat gemaakte zonnepanelen offerte ontvangt.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.