Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 2.468 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 7000 kWh?

Verbruik je jaarlijks ongeveer 7000 kWh? Gemiddeld heb je dan 20 zonnepanelen nodig. Let wel, dit betreft een schatting. Het precieze aantal hangt af hoeveel energie je verbruikt, de beschikbare ruimte op je dak en van het vermogen van de zonnepanelen.

Berekening aantal zonnepanelen voor 7000 kWh

De berekening om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is als volgt.

Eén zonnepaneel van 410 Wattpiek levert jaarlijks gemiddeld 361 kWh op. Een zonnepaneel haalt namelijk vrijwel nooit haar maximale opbrengst omdat de weersinvloeden door het hele jaar sterk verschillen. Dit komt omdat het Nederlandse klimaat eigenlijk niet optimaal is voor zonnepanelen, zelfs in de zomer niet.

Daarom wordt er vaak gerekend met een opbrengst van 361 kWh per paneel. Dit is namelijk 88% van 410 Wattpiek en een goede inschatting van wat het paneel daadwerkelijk opbrengt. Voor 7000 kWh heb je dus nodig: 7000/361 = 20 zonnepanelen.

Belangrijk hierbij: om zeker te weten dat je 7000 kilowattuur opwekt, heb je 20 zonnepanelen nodig.

Offerte voor 20 zonnepanelen aanvragen?

20 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om te achterhalen of er 20 zonnepanelen op je dak passen is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte de panelen in beslag nemen. De afmeting van één zonnepaneel is 113 bij 171 centimeter en heeft een oppervlakte van 1,93 vierkante meter. In totaal nemen 20 panelen dus een ruimte van 1,93 x 20 = 38,6 vierkante meter in beslag.

Hierbij is het belangrijk dat zonnepanelen nooit precies op de rand van je dak worden geplaatst. Daarnaast kan je dak in sommige delen van het jaar in de schaduw liggen, daar wil je dan misschien geen paneel plaatsen of het paneel brengt gemiddeld minder op.

Om precies te achterhalen hoeveel zonnepanelen op je dak passen kun je het beste advies vragen aan de adviseurs. Zij stellen het ideale dakplan voor je samen.

Geschikt voor een huishouden met grootverbruikers

Een verbruik van 7.000 kWh is veel voor een huishouden dat geen grootverbruikers heeft. Onder grootverbruikers verstaan we een elektrische auto, een warmtepomp, airco’s of andere apparaten die veel stroom verbruiken. Daarom komt het vaak voor dat huishoudens die 1 of meerdere van deze grootverbruikers hebben jaarlijks 7.000 kWh verbruiken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 20 zonnepanelen

Het gaat bij de bovengenoemde 20 zonnepanelen om een schatting. Om te bepalen of jij voldoende hebt aan 20 panelen voor het opwekken van 7000 kWh, kun je hieronder een dakcheck aanvragen.

Het verschilt namelijk per situatie of je daadwerkelijk 20 panelen nodig hebt, en of dit überhaupt mogelijk is op jouw dak. Daarnaast is het aantal panelen afhankelijk van de ligging van je huis ten opzichte van de zon.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.