Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 740 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 2000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik op te wekken hangt af van je energieverbruik, het vermogen van de zonnepanelen en de ruimte op je dak. Verbruik je jaarlijks 2000 kWh? Dan heb je gemiddeld 6 zonnepanelen nodig om je verbruik op te wekken.

Berekening aantal zonnepanelen voor 2000 kWh

In Nederland is het weer door het jaar heen erg wisselvallig. De opbrengst van zonnepanelen is niet evenredig over de maanden verdeelt omdat de weersomstandigheden per seizoen sterk verschillen, en daarmee ook de opbrengst van zonnepanelen. Daarom kan je ervan uitgaan dat 1 wattpiek ongeveer 0,88 kWh per jaar oplevert. Voor een paneel van 410 wattpiek geldt dus 410 wp * 0,88 kWh = 361 kWh opbrengst per jaar. Wanneer je verbruik 2000 kWh is, wordt de berekening als volgt: 2000 kWh totaal verbruik / 361 kWh opbrengst per paneel. Dit komt uit op 5,54. Om minimaal je verbruik op te wekken, heb je dus 6 zonnepanelen nodig.

Dit geldt echter niet voor iedere situatie. De opbrengst van je zonnepanelen kan verschillen door de oriëntatie van je dak, de hellingshoek, maar ook eventuele schaduwwerking. Wil je nu al weten wat er mogelijk is op jouw dak? Doe de gratis dakcheck op onze website.

Offerte voor 6 zonnepanelen aanvragen?

zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Het is natuurlijk de vraag of zes panelen ook op je dak passen. Een zonnepaneel van Zonneplan heeft een formaat van 113 cm bij 171 cm. Dat komt neer op een oppervlakte van 1,93 m² per paneel. Voor zes panelen is de totale oppervlakte 11,59 m². Houd er hierbij rekening mee dat de oppervlakte van je dak groter moet zijn dan deze totale oppervlakte van de zonnepanelen. Als sommige delen van je dak in de schaduw liggen, is het niet altijd verstandig om daar zonnepanelen te plaatsen. Bovendien is er aan de zijkant van de installatie wat extra ruimte nodig. Om te ontdekken of er zes zonnepanelen op het dak passen, kun je altijd zonnepanelen advies vragen aan adviseurs. Zij kunnen het ideale legplan voor je samenstellen.

Geschikt voor een eenpersoonshuishouden

Woon je in je eentje? Dan verbruik je gemiddeld 1.800 kWh per jaar. Ga je voor zonnepanelen, dan zijn 6 panelen (die samen zorgen voor 2000 kWh) de juiste keuze. Ter vergelijking: een huishouden bestaande uit 2 personen, verbruikt gemiddeld al zo’n 2.700 kWh.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 6 zonnepanelen

Bovengenoemde berekening betreft een indicatie. Het exacte aantal panelen kan per situatie verschillen. Gemiddeld wek je met zes panelen zo’n 2000 kWh per jaar op. Maar hoeveel zonnepanelen jij precies nodig hebt kan hiervan afwijken. De opbrengst van panelen is ook afhankelijk van de ligging van je dak ten opzichte van de zon en de hoeveelheid schaduw op het dak gedurende het jaar.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.