Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 2.838 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 8000 kWh?

Bij een jaarlijks verbruik van 8000 kWh, heb je gemiddeld 23 zonnepanelen nodig. Dit is wel een schatting. Het precieze aantal hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals het vermogen van de zonnepanelen, het aantal zonuren en de hellingshoek en oriëntatie van je dak.

Wil je zeker weten of 23 zonnepanelen in jouw situatie genoeg zijn om 8000 kWh op te wekken? Laat dan een vrijblijvende check uitvoeren.

Berekening aantal zonnepanelen voor 8000 kWh

De berekening om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is als volgt.

Zonneplan werkt met panelen van 410 Wattpiek. Doordat panelen vanwege weersinvloeden nooit de maximale opbrengst halen, rekenen we altijd met een lagere opbrengst van 361 Wattpiek. Dit betekent dat een zonnepaneel per jaar gemiddeld 361 kWh oplevert.

Voor 8000 kWh heb je dus nodig: 8000/361 = 23 zonnepanelen. Dus je hebt 23 zonnepanelen nodig om 8000 kilowattuur op te wekken.

Offerte voor 23 zonnepanelen aanvragen?

23 zonnepanelen van Zonneplan

Past dat op mijn dak?

Om snel en met zekerheid te weten te komen hoeveel panelen er op jouw dak passen, kun je het beste zonnepanelen advies vragen aan een Zonneplan adviseur. De adviseur gaat met jou in gesprek en stelt ondertussen het ideale dakplan voor je samen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de oriëntatie van je dak en elementen die voor schaduwval op de zonnepanelen kunnen zorgen (zoals bomen of een dakkapel van je buren).

Ook kun je zelf alvast een inschatting maken door te kijken naar de benodigde oppervlakte voor 23 zonnepanelen. Een zonnepaneel van Zonneplan heeft een afmeting van 113 bij 171 centimeterm, wat voor een oppervlakte van 1,93 m2 zorgt. 23 panelen nemen dan dus 23 x 1,93 = 44,39 m2 in beslag. Vervolgens hoef je alleen nog uit te rekenen wat de oppervlakte van je dak is, en je weet of 23 zonnepanelen op jouw dak passen.

Let wel op dat zonnepanelen nooit precies op de rand van je dak worden geplaatst. Daarnaast kan je dak in sommige delen van het jaar in de schaduw liggen. Tijdens het uitvoeren van een dakscan houdt een adviseur hier rekening mee.

Geschikt voor een huishouden met grootverbruikers

Een verbruik van 8.000 kWh is veel voor een huishouden dat geen grootverbruikers heeft. Onder grootverbruikers verstaan we een elektrische auto, een warmtepomp, airco’s of andere apparaten die veel stroom verbruiken. Daarom komt het vaak voor dat huishoudens die meerdere van deze grootverbruikers hebben jaarlijks 8.000 kWh verbruiken.

9 zonnepanelen op een dak, genoeg voor 3000 kWh

Offerte voor 23 zonnepanelen

Wil jij zeker weten of 23 zonnepanelen wel genoeg (of misschien te veel) zijn voor jouw energiebehoefte? Vraag dan een gratis dakcheck aan. Je ontvangt een persoonlijk dakplan van onze adviseurs. Zo weet jij precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt bij een jaarlijks verbruik van 8000 kWh.

Vraag direct een persoonlijk Zonneplan aan >

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.