Elektrisch rijden

Het verhaal van Jasper

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
16 augustus 2023

Goedkoop of zelfs gratis laden? Door slim in te spelen op de momenten dat stroom goedkoop is kan het! Maak kennis met Jasper, sinds kort trotse bezitter van een Zonneplan laadpaal. Doordat hij deze gebruikt in combinatie met een dynamisch energiecontract kan hij flink besparen op zijn laadsessies. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

De keuze voor elektrisch rijden

De keuze voor elektrisch rijden kwam voort uit het feit dat zijn dieselauto kapot ging en hij daarom op zoek moest naar een nieuwe auto. Jasper dacht al langer na over elektrisch rijden, met als belangrijkste reden het thuis kunnen laden, maar ook het milieu speelde een rol.

En met de keuze om elektrisch te gaan rijden moest Jasper ook gaan nadenken over een laadoplossing. Hij had de ruimte voor een eigen laadpaal dus besloot hij zich daarop oriënteren.

De keuze voor Zonneplan

Uiteindelijk koos Jasper voor een Slimme laadpaal van Zonneplan door de combinatie met het dynamische energiecontract. Zijn energiecontract liep op dat moment af, maar er was geen mogelijkheid om een nieuw contract af te sluiten bij deze energieleverancier. Daarom ging hij zich verdiepen in de andere mogelijkheden. Door de dynamische uurprijzen van Zonneplan, juist in combinatie met de laadpaal, trokken hem over de streep.

Volledige controle via de app

Dankzij de geavanceerde Zonneplan app heeft Jasper volledige controle over zijn laadsessies. Bij thuiskomst opent hij direct de app om de uurprijzen te checken: is het nú goedkoop of kan ik beter 3 uur wachten op een gunstiger tarief. Op basis hiervan plant hij zijn laadessies in. Zo kost een laadsessie hem gemiddeld tussen de €10 en €15.

Optimaal profiteren

Jasper maakt er een sport van om zo goedkoop mogelijk te laden. Met de negatieve uurprijzen heeft hij er zelfs wel eens geld mee verdiend!

Wil jij ook slimmer, groener en goedkoper laden? Ga dan naar zonneplan.nl/laadpaal

vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer