Events

Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023!

4 min lezen.
Frank Breukelman
Frank Breukelman
25 mei 2023

We zijn verkozen tot Stagebedrijf van het jaar! Op de Dag van de stagiair kregen we de prijs overhandigd door Jeffrey Oosterhoff van StudentenBureau, dat de verkiezing al sinds 2014 jaarlijks organiseert. Volgens hen komt de prijs Zonneplan meer dan toe: “Stagiairs horen volgens ons in het middelpunt te staan. Dat is bij Zonneplan het geval.” Een prachtig eerbetoon aan de Zonneplan Academy en de vele Zonneplanners die elke stageperiode weer nét dat beetje extra doen om onze stagiairs een topstage te bezorgen. Een gevoel van trots overheerst!

Liefst 107 bedrijven werden dit jaar genomineerd door hun huidige stagiairs. Aan StudentenBureau de taak om daar een shortlist van vijf bedrijven uit te kiezen. Daarbij werd gekeken naar enthousiasme, begeleiding, mogelijkheid tot groei, het algemene stageprogramma en de mate van eigen verantwoordelijkheid voor de stagiair. Naast Zonneplan schopten Social Deal, EIFFEL, Pluzorg en PCN het eveneens tot de laatste vijf. Op basis van ruim 2200 stemmen kwam Zonneplan uiteindelijk als duidelijke winnaar uit de bus.

Genomineerd door stagiairs

De titel van Stagebedrijf van het jaar hebben we in de eerste plaats te danken aan onze stagiairs Timo van ‘t Wout, Alexander Comes en Maud Jacobs. Zij nomineerden Zonneplan enkele maanden geleden voor deze verkiezing. Volgens Maud krijgen stagiairs bij Zonneplan veel verantwoordelijkheid en worden ze gezien als volwaardige collega’s, terwijl de begeleiding wel actief aanwezig blijft. “Zonneplan waardeert het als stagiaires met eigen ideeën of verbeteringen van het bedrijf komen en nemen dit heel serieus. Ze zijn meedenkend, flexibel en betrokken”, aldus Maud.

Geïnvesteerd in zichtbaarheid op scholen

Ook volgens Campus Recruiter Romée Donker komt Zonneplan de prijs toe. Ze vertelt: “We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Campus Recruitment door ons te laten zien op scholen in de vorm van gastcolleges, trainingen, stagemarkten en grote projecten. Daarnaast zijn we elke stageperiode actief bezig met het verbeteren van onze stages, waarbij de input van de stagiairs zelf erg belangrijk is. Zo volgen onze marketingstagiaires diverse masterclasses van specialisten uit het team, draaien salesstagiaires mee met een target en pakken stagiairs als team onderling ook projecten samen op.”

Het merendeel van de stagiairs bij Zonneplan is afkomstig van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Maar ook onder meer het Deltion College en NHL Stenden vaardigen regelmatig stagiairs af aan Zonneplan. Hun stages zijn divers en vinden plaats op afdelingen als sales, marketing, HR, klantenservice, finance, operations en (business) development. Geregeld blijven stagiairs na hun stage bij ons ‘plakken’ voor hun eerste baan.

Ook stage lopen bij hét stagebedrijf van Nederland?

Zoek jij nog een stage voor het komende jaar? Dan is dit dé kans om stage te lopen bij hét stagebedrijf van 2023! Bekijk alle openstaande stagevacatures, solliciteer en wellicht heten we jou binnenkort welkom op ons kantoor in Zwolle!

vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer