Vraag een laadpaal aan

  • In 4 jaar terugverdiend
  • Automatisch laden tijdens daluren
  • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Laadpaal voor hybride auto

Of is laden met een stopcontact een goed alternatief?

Een hybride auto laden kan thuis met het stopcontact, maar een veel betere optie is om een eigen laadpaal te hebben. Met een eigen laadpaal laad je jouw PHEV veel sneller op, hoef je niet bang te zijn voor een overbelaste meterkast en heb je (tot 30%) minder laadverlies dan wanneer je via een stopcontact laadt.

Ons advies: laden met stopcontact is prima als noodoplossing, maar we adviseren wel echt om op termijn een laadpaal aan te schaffen.

Hoe ga jij jouw plug-in hybrid laden?

Laden met stopcontact of een eigen laadpaal?

Wat zijn nou concreet de verschillen tussen het laden met een stopcontact en het laden van jouw plug-in hybride auto met een laadpaal? Bekijk de tabel:

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Laden via stopcontact

Het laden met een stopcontact duurt langer dan met een laadpaal. Daar komt nog bij dat je met het laden via een stopcontact een aanzienlijk hoger laadverlies (tot 30%) hebt ten opzichte van een laadpaal thuis. Houd er verder rekening mee dat je niet zomaar een willekeurig stopcontact kunt gebruiken; je moet een aparte, gezekerde groep hebben waar de stekker in zit.

Voordelen van het laden via een stopcontact zijn dat je geen extra kosten hebt. Je gebruikt de bijgeleverde kabel en hoeft geen laadpaal of laadpas aan te schaffen.

foto van 2 stopcontacten

Hybride auto laden via laadpaal

Opladen met een laadpaal aan huis, die een eigen stroomzekering en beveiliging heeft, laadt een stuk sneller dan een gewoon stopcontact. Je voorkomt er ook problemen mee zoals zekeringen die springen en oververhitting van het stopcontact.

Meer weten over het laden van jouw hybride auto met een laadpaal thuis? Op onze website vind je meer informatie over een laadpaal voor thuis in combinatie met een bepaalde hybride auto. Voor de meest verkochte hybride auto’s hebben we een aparte pagina: Mitsubishi Outlander, Lynck&Co 01, Volvo V60, Volvo XC40, Volvo XC90, Volvo XC60, Volkswagen Golf, Ford Kuga, Volkswagen Passat, BMW 3-serie.

Zonneplan laadpaal voor hybride auto’s

Welke laadpaal voor plug-in hybrides?

Laad jouw PHEV zoveel mogelijk op wanneer de zon schijnt en de wind waait. Geniet van betaalbare stroom in combinatie met een dynamisch energiecontract. Dat is de laadpaal van Zonneplan.

All-in
Zonneplan zorgt voor een all-in installatie. Dus je hoeft niet te zoeken naar een elektricien die jouw laadpaal thuis kan installeren. Wij zorgen dat alles geregeld wordt, zodat jij zorgeloos je auto kunt opladen met de Zonneplan Charge.

4G-verbinding
Verbinding met de Zonneplan app is uniek via 4G. Dus geen aanleg van extra kabels of het instellen van de internetverbinding. Gewoon een kwestie van plug-and-play.

Het Zonneplan Serviceplan
Wanneer jij de Zonneplan Charge aanschaft profiteer je van ons uitgebreide Serviceplan met 2 jaar all-in garantie. Dit is inclusief voorrij- en montagekosten en gratis ondersteuning.

Laadpaal van Zonneplan productfoto

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Ervaringen van klanten

Wat zeggen onze klanten?

overzicht met zonneplan laadpaal ervaringen

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?