Vraag een laadpaal voor BMW i3 aan

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal voor een BMW i3?

In 2007 is BMW in het geheim begonnen met het ontwikkelen van het sub merk BMW i. Het doel was het ontwikkelen en produceren van een Plug-in Hybride. In 2011 werd het model bekend gemaakt en tot de zomer van 2022 bleef het model in productie.

Het is bij de aanschaf van een laadpaal voor jouw BMW i3 handig om na te denken over hoe je thuis wil laden. Wij leggen je hier uit waar je op moet letten.

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor BMW i3

BMW i3’s hebben een totale accucapaciteit van 18 – 37 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een BMW laadpaal zijn daarom:

3-fasen aansluiting meterkast

Met de accucapaciteit en het laadvermogen van jouw BMW is het mogelijk om jouw EV binnen één nacht vol te laden, maar de aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 3-fasen aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Lease je jouw BMW i3? Dan krijg je vaak de laadkosten vergoed. Wel verplicht jouw werkgever soms een specifieke registratie van jouw laadverbruik. Vraag jouw werkgever naar de eisen.

Slim laden

Hoe groter de capaciteit van jouw batterij, hoe meer stroom jij kunt laden. Met stroomprijzen per uur bespaar jij al gauw zo’n € 2,00 per laadbeurt. Een slimme laadpaal thuis verdient zich dus snel terug.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van jouw i3 BMW kost veel stroom. Toch wil je niet dat er overbelasting ontstaat als jij de waterkoker of airco aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen.

Spotgoedkoop laden met dynamische energie

Jouw BMW i3 slim laden met stroom voor inkoopprijs

Met een dynamisch energiecontract bespaar je gemiddeld 25.27% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

BMW i3 spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

Wat zijn de kosten per kilometer van een BMW i3?

Normaal laden
€ 0,051per kilometer
Slim laden
€ 0,031per kilometer

Wat kost het om een BMW i3 thuis op te laden?

Normaal laden
€ 8,25per laadbeurt
Slim laden
€ 5,08per laadbeurt

Bespaar € 2,00 per laadbeurt

Gemiddeld 25.27% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van April – Juni .

Betaal gemiddeld 18 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 30 cent van April – Juni .

Jouw auto vol voor maar € 5,00

Met een gemiddelde accu van BMW (27.2 kWh) bespaar je zo’n € 2,00 euro per laadbeurt. Slim verdiend!

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een BMW i3

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw BMW i3 op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 7 zonnepanelen nodig om jouw BMW i3 op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 166.7 Wh/km en zonnepanelen met 440 Wp.

7 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

Thuis je BMW i3 opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Razendsnel je auto vol

Laadstatistieken voor jouw BMW i3

Het laden van jouw BMW i3 gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een BMW i3 kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 27.2 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

11.6 km

Per uur

14 uur en 15 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

18.6 km

Per uur

8 uur en 54 minuten

Volledige laadtijd

Waarom een laadpaal kopen?

 • Waarom een laadpaal kopen?

  Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie. We maken het beste Laadplan voor jou.

 • Welke laadpaal past bij mijn BMW?

  Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle BMW modellen. Het is namelijk zo dat BMW op een 3-fase kan opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Het is handig om hierbij advies aan te vragen.

 • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

  Autorijden wordt groen, slim en betaalbaar met de Zonneplan Charge laadpaal. Zonneplan laadt jouw elektrische auto op de slimste momenten met groene en betaalbare stroom. Dit leidt tot een lagere CO2-uitstoot en is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?