Vraag een laadpaal voor Volkswagen Passat hybride aan

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal voor een Volkswagen Passat hybride?

De ruime plug-inhybride Volkswagen Passat wordt ook wel de koning van de souplesse genoemd. Door zijn lichte, directe besturing en soepele aandrijflijn rijdt deze Volkswagen lekker vlot. Daarnaast heeft de auto ook nog eens een bagageruimte van 650 liter. Voor zo’n geweldige auto heb je natuurlijk een passende laadpaal nodig. Met de Zonneplan laadpaal heb je altijd een passende laadpaal voor het thuis laden van jouw Volkswagen Passat.

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor Volkswagen Passat hybride

Volkswagen Passat hybride’s hebben een totale accucapaciteit van 10 kWh. Het laadvermogen is 3.6 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Volkswagen laadpaal zijn daarom:

1-fase aansluiting meterkast

Met de accucapaciteit en het laadvermogen van jouw Volkswagen is het mogelijk om jouw PHEV binnen één nacht vol te laden, maar de aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 1-fase aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Lease je jouw Volkswagen Passat hybride? Dan krijg je vaak de laadkosten vergoed. Wel verplicht jouw werkgever soms een specifieke registratie van jouw laadverbruik. Vraag jouw werkgever naar de eisen.

Slim laden

Hoe groter de capaciteit van jouw batterij, hoe meer stroom jij kunt laden. Met stroomprijzen per uur bespaar jij al gauw zo’n € 27,00 per maand, mits je elke dag laadt. Een slimme laadpaal verdient zich dus snel terug.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van jouw Passat hybride Volkswagen kost veel stroom. Toch wil je niet dat er overbelasting ontstaat als jij de waterkoker of airco aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen.

Spotgoedkoop laden met dynamische energie

Jouw Volkswagen Passat hybride slim laden met stroom voor inkooprijs

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 28.28% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

Volkswagen Passat hybride spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

Wat zijn de kosten per kilometer van een Volkswagen Passat hybride?

Normaal laden
€ 0,086per kilometer
Slim laden
€ 0,058per kilometer

Wat kost het om een Volkswagen Passat hybride thuis op te laden?

Normaal laden
€ 3,30per laadbeurt
Slim laden
€ 2,23per laadbeurt

Bespaar € 27,00 per maand

Gemiddeld 28.28% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van Januari – Maart .

Betaal gemiddeld 22 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 33 cent van Januari – Maart .

Jouw auto vol voor maar € 2,00

Met een gemiddelde accu van Volkswagen (10 kWh) bespaar je zo’n € 0,00 euro per laadbeurt. Slim verdiend!

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een Volkswagen Passat hybride

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw Volkswagen Passat hybride op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 11 zonnepanelen nodig om jouw Volkswagen Passat hybride op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 260 Wh/km en zonnepanelen met 410 Wp.

11 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

Thuis je Volkswagen Passat hybride opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Razendsnel je auto vol

Laadstatistieken voor jouw Volkswagen Passat hybride

Het laden van jouw Volkswagen Passat hybride gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een Volkswagen Passat hybride kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 10 kWh / 3.6 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

7 km

Per uur

5 uur en 30 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

11 km

Per uur

3 uur en 30 minuten

Volledige laadtijd

Waarom een laadpaal kopen?

 • Waarom een laadpaal kopen?

  Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie. We maken het beste Laadplan voor jou.

 • Welke laadpaal past bij mijn Abarth?

  Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle Abarth modellen: de 500e Scorpionissima. Dat komt omdat deze op 3-fase kunnen opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Vraag advies aan.

 • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

  Met de Zonneplan laadpaal voor thuis wordt autorijden groen, slim en betaalbaar. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw hyrbide of elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Hiermee zal je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen, dit is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van hybride of elektrisch autorijden.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?