DMEGC zonnepanelen

Joëlle Kreuze
Door: Joëlle Kreuze

DMEGC Solar Energy is een Chinees merk dat zonnepanelen ontwikkelt, fabriceert en vermarkt. Ze zijn onder andere op de Europese markt, en daarmee in Nederland, actief.  

Kenmerken Zonnepanelen van DMEGC

De zonnepanelen van DMEGC kennen een aantal voordelen. Het bedrijf werkt namelijk met de allernieuwste technieken, zoals de half-cut cell technologie. 

Voor de consument is het natuurlijk ook belangrijk hoe de panelen eruit zien. Bij DMEGC werken ze voornamelijk zwarte zonnepanelen, ook wel monokristallijn zonnepanelen genoemd. Daarnaast zijn de zonnepanelen mooi afgewerkt, zodat ze er strak uitzien op jouw dak.

Kwaliteit zonnepanelen van DMEGC

De zonnepanelen van het merk DMEGC vallen momenteel onder de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoort, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren. Deze eisen om aan de Tier 1-klasse te voldoen zijn opgesteld door Bloomberg New Energy Finance.

Naast de Tier 1-status komt DMEGC ook naar voren als een top performer op de 2021 PV Module Reliability Scorecard van PVEL. Deze partij voert allerlei testen uit en baseert daarop zijn scorecard. Zelf geeft DMEGC ook aan dat er geproduceerd wordt onder internationaal geaccepteerde kwaliteitsnormen en milieu-eisen.

Deze onderdelen samen laten zien dat je met zonnepanelen van DMEGC goed zit wat betreft de kwaliteit. Op bijvoorbeeld de 370 Wp zonnepanelen van DMEGC zit 12 jaar product garantie en 25 jaar lineaire vermogensgarantie tot 84%. Zo kun jij als consument met een gerust hart voor de pv panelen van DMEGC gaan.

Kosten van DMEGC zonnepanelen

Doordat de productie plaatsvindt in China, het proces vrijwel geautomatiseerd is en er grote oplages worden gemaakt van de zonnepanelen, scheelt dit in de prijs ten opzichte van andere merken die bijvoorbeeld onder Tier 2 en Tier 3 vallen.

Prijs en kwaliteit

De geïntegreerde productielijnen zorgen voor een prima prijs-kwaliteitverhouding. Bij Zonneplan houden we de zonnepanelen van DMEGC en andere merken goed in de gaten. 

Daarnaast weet je bij ons altijd zeker dat je nooit teveel betaald door onze laagsteprijsgarantie. Doordat wij de #1 van Nederland zijn en groot inkopen bij merken als DMEGC krijg jij als consument altijd de beste deal.  

Deel dit artikel: