EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur

Bespaar met zonnepanelen

  • Geen last van prijsschommelingen
  • Verdien gemiddeld: €1.143 per jaar
  • Nu voordeel door 0% btw

Bespaar op de energierekening

Bekijk wat jij kunt besparen

Stijgende energieprijzen en zonnepanelen

De tarieven voor gas en stroom stijgen hard. Consumenten wiens energiecontract afloopt worden geconfronteerd met enorme prijsstijgingen.

Vervelend nieuws natuurlijk, maar tegelijkertijd hét moment om te beginnen met je eigen stroom opwekken. Zo word je minder afhankelijk van je energieleverancier en bij het doorstijgen van de prijzen verdien jij de investering alleen maar sneller terug.

Stroomprijsontwikkeling in 2021

Zonnepanelen waardevoller dan ooit

De goedkoopste stroom blijft natuurlijk de stroom die je niet gebruikt. Maar we zouden ook kunnen zeggen: de goedkoopste stroom is de stroom die je niet hoeft in te kopen. Want je kunt natuurlijk minder gaan verbruiken, maar je kunt er ook voor kiezen je stroom zelf op te wekken. En hoe duurder het is om stroom in te kopen bij een energieleverancier, hoe waardevoller je zelfopgewekte stroom wordt!

Kortere terugverdientijd zonnepanelen

Begin van het jaar hanteerden de meeste energieleveranciers een stroomprijs van zo’n 21 cent per kWh. Inmiddels is een contract onder de 27 cent moeilijk te vinden. Een driepersoons huishouden gebruikt gemiddeld 3.500 kWh stroom op jaarbasis. Met zonnepanelen streep je de opbrengsten doorgaans weg tegen je verbruik. Bij een tarief van 21 cent bespaarde je daardoor jaarlijks 735 euro, maar bij een stroomprijs van 27 cent is het liefst 945 euro. Dat betekent dat de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie die je 4.000 euro kostte terugloopt van bijna vijfenhalf jaar jaar naar ruim vier jaar. En inmiddels hebben we al te maken met prijzen die regelmatig ruim boven de 30 cent zitten!

Terugverdientijd zonnepanelen 2021

Zonnepanelen kopen: word onafhankelijk van je energieleverancier

Zonnepanelen kopen heeft nogal wat voordelen. Je gaat het dus direct merken aan je lager wordende energielasten, ondanks de stijgende energieprijzen. Daarnaast leveren jouw zonnepanelen eigen stroom op en ben je een stuk minder afhankelijk van jouw energieleverancier. Een bijkomend voordeel is dat jouw woning door de zonnepanelen in één klap gemiddeld 5.000 euro meer waard wordt. Dit maakt de investering een slimme keuze om te besparen. Zonnepanelen zijn ook een goede eerste stap in de energietransitie. Jouw eigen groene stroom kan je in de toekomst ook gaan gebruiken voor je elektrische auto of warmtepomp.