Wat is het gemiddelde stroomverbruik?

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Laatst bewerkt:

Het stroomverbruik in een huis, is een belangrijke factor in het dagelijks leven en heeft invloed op zowel het milieu als de maandelijkse energierekening. Elektriciteit wordt gebruikt voor allerlei doeleinden, van verlichting en verwarming tot het aandrijven van huishoudelijke apparaten en elektronica. Het gemiddelde stroomverbruik kan sterk variëren afhankelijk van de grootte van de woning, het aantal bewoners en hun gebruikspatronen. Op deze pagina geven we een overzicht van het gemiddelde stroomverbruik in verschillende type woningen. We bespreken welke factoren dit beïnvloeden en hoe bewuste keuzes kunnen bijdragen aan efficiënter energieverbruik. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen en het afsluiten van een dynamisch energiecontract van bijvoorbeeld Zonneplan.

Inzicht in je energieverbruik

Met de Zonneplan Connect

Zonneplan Connect

De Zonneplan Connect is een slimme meter die je helpt om beter inzicht te krijgen in je energieverbruik. Wanneer je klant wordt bij Zonneplan Energie, ontvang je de Zonneplan Connect kosteloos in bruikleen. Deze slimme meter kan eenvoudig worden aangesloten op de P1-poort in je slimme meter en stuurt real-time gegevens naar de Zonneplan app. Hierdoor kun je precies zien hoeveel energie je verbruikt, opwekt en op welke tijden van de dag dit gebeurt.

Met deze informatie kun je bewuster omgaan met je energieverbruik en indien nodig aanpassingen doen om energie te besparen. De Zonneplan Connect biedt dus niet alleen inzicht in je energieverbruik, maar helpt je ook om efficiënter en duurzamer met energie om te gaan.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy