088-0203000Bereikbaar tot 18:00 uur
Maassluis
Zonnepanelen in Maassluis

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Maassluis

In Maassluis stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie met zonnepanelen. Inmiddels zijn al 1.124 koopwoningen voorzien van zonnepanelen! En ook liggen er sinds augustus 150 zonnepanelen op het dak van Theater Koningshof en 114 op het dak van de bibliotheek. Deze gebouwen gaan profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Goed bezig!

Maassluis is al goed bezig met verduurzamen, want er wordt al heel wat zonne-energie opgewekt. Samen hebben de woningen met zonnepanelen dit jaar al 702.500 CO2 bespaard. Zoveel CO2 staat gelijk aan het planten van 52.932 bomen!

Maar het kan nóg beter: er zijn nog 3.904 woningen in Maassluis die kunnen profiteren van zonnepanelen. Er bestaat dus een grote kans dat ook jouw woning geschikt is! Ga jij ook besparen op jouw energierekening?

Waarom juist nu zonnepanelen in Maassluis:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Maassluis kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Maassluis zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Maassluis ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Maassluis kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Maassluis

Al 1.124 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Maassluis gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Maassluis

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Maassluis? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Maassluis zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Greenhill B.V. en Abansolar B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 

Dak geschikt voor zonnepanelen in Maassluis

In de gemeente Maasluis zijn maar liefst 3.904 daken geschikt voor zonnepanelen. Er is echter wel sprake van beschermd stadsgezicht. Als je rondom de volgende straten woont, is er een grote kans dat jouw huis onder dit beschermd stadsgezicht valt.

Zuiddijk, Haven, Ankerstraat, Hoogstraat, Veerstraat, Markt, Nieuwstraat, Doctor Kuyperkade, Zuidvliet, Prinsekade en Noordvliet.

Als je niet in en rondom deze straten woont, kun je zonder vergunning van de gemeente een aanvraag doen. Valt jouw huis wel onder beschermd stadsgezicht, dan raden wij je aan om eerst navraag te doen bij de gemeente over de mogelijkheden met betrekking tot zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen in Maassluis

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Maassluis CO2-neutraal is. Veel Maassluizers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.124 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Maassluis. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Maassluis? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Maassluis.

Maassluis gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Maassluizers voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Maassluis!

Vragen over zonnepanelen in Maassluis

 • Waarom zonnepanelen kopen in Maassluis?

  Zonnepanelen kopen in Maassluis heeft voordelen. Op steeds meer daken in Maassluis liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Maassluis?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Maassluis. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Maassluis?

  In Moerkapelle hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Greenhill B.V. en Abansolar B.V. uit Den Haag. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Maassluis in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Maassluis steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Maassluis er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Maassluis

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!